23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Τι χαρακτηριστικά θέλουμε να δούμε από το iPhone 12 της Apple

    Οι φήμες για τα iPhone 12 για ακόμη μια φορά έχουν φουντώσει και σίγουρα είναι εκείνη η συσκευή της Apple που οι περισσότεροι περιμένουν φέτος από την εταιρεία.

    Παρακάτω έχουμε μια λίστα με επιθυμίες μας για την επερχόμενη ναυαρχίδα της Apple:

    Ένα iPhone χωρίς notch

    Όταν η Apple παρουσίασε το iPhone X για πρώτη φορά το 2017 σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ξενίσαμε με το notch που είχε στην κορυφή της οθόνης τους. Ήταν ένας από τους λόγους που εκείνη την χρονιά και όπως σας είχαμε γράψει είχαμε προτιμήσει να κάνουμε ως αγορά εκείνης της χρονιάς το iPhone 8 Plus. Ένα χρόνο μετά επενδύσαμε στο iPhone XS Max και παρόλο που το notch δεν μας άρεσε στην αρχή τελικά έγινε μια συνήθεια. Ακόμη περισσότερο αυτή η συνήθεια επεκτάθηκε και με το μετέπειτα iPhone 11 Pro μας αλλά σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ύπαρξη του και ειδικά όταν κάνουμε αναπαραγωγή βίντεο σε οριζόντια διάταξη.

    Σύμφωνα με πρόσφατη διαρροή των σχεδίων του iPhone 12 φαίνεται πως η Apple θα συρρικνώσει το notch φέτος που σίγουρα είναι ένα σημάδι προς της σωστή κατεύθυνση. Θα βρίσκεται εκεί αλλά τουλάχιστον δεν θα δηλώνει τόσο έντονα την παρουσία του.

    Ιδανικά εμείς θα θέλαμε από την Apple να μας παρουσιάσει ένα iPhone χωρίς notch αλλά αυτό δεν νομίζω να γίνει φέτος.

    Ύπαρξη του Face ID και του Touch ID μαζί

    Το Face ID ήταν ακόμη κάτι που δημιούργησε διάφορα συναισθήματα όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις iPhone συσκευές και ειδικά από την στιγμή που καταργούσε το Touch ID που οι περισσότεροι από εμάς είχαμε συνηθίσει και αγαπούσαμε. Με το iPhone XS όμως μάθαμε να το χρησιμοποιούμε και τελικά το θεωρήσαμε άκρως χρηστικό και ναι μάθαμε να το αγαπούμε και αυτό.

    Ζούμε σε περίεργες εποχές όμως πλέον και σίγουρα το Face ID όταν ειδικά κάποιος φοράει μάσκα δεν μας δίνει μια ομαλή εμπειρία χρήσης. Επίσης ακόμη και με το iPhone 11 Pro το Face ID δεν μπορεί να μας αναγνωρίσει από όλες τις γωνίες κρατήματος ή μη της συσκευής ή στο σκοτάδι υπό γωνίες.

    Θα θέλαμε λοιπόν και τις δύο άριστες αντικειμενικά σε θέμα ασφάλειας βιομετρικούς τρόπους ασφάλειας σε μια συσκευή. Ένας αισθητήρας Touch ID κάτω από την οθόνη σε ένα μελλοντικό iPhone θα ήταν μια άριστη λύση.

    Στην αντίπερα όχθη κάποιες Android συσκευές έχουν φέρει έναν παρόμοιο συνδυασμό – μπορεί όχι τόσο επιτυχημένα και με τα υψηλά στάνταρ της Apple αλλά για αυτό έχουμε τα iPhone….

    Μεγαλύτερη αποθηκευτικό χώρο στο βασικό μοντέλο

    Τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως η Apple έχει ξεκινήσει να κάνει αύξηση του αποθηκευτικού χώρου στα βασικά builds των laptop της και όχι μόνο. Τέτοια παραδείγματα είδαμε πρόσφατα στο MacBook Air, MacBook Pro αλλά και στα iPad. Γιατί λοιπόν να μην δούμε κάτι αντίστοιχο και στο iPhone 12;

    Αυτή την στιγμή τα iPhone SE, iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max ξεκινάνε από 64GB. Αντικειμενικά αν δεν αποθηκεύεις τα πάντα σε μια cloud λύση τα 64GB είναι πλέον λίγα για τους περισσότερους χρήστες.

    Πιστεύουμε λοιπόν πως είναι η ώρα η Apple να αυξήσει εκ νέου των αποθηκευτικό χώρο των iPhones της.

    Αντίστροφη ασύρματη φόρτιση

    Πολλές Android συσκευές έχουν αυτό χαρακτηριστικό που επιτρέπει την ίδια την συσκευή να λειτουργεί και ως ένας ασύρματος φορτιστής όταν ο χρήστης το χρειαστεί όπως με το να φορτίσει μια άλλη συσκευή όπως ένα κινητό, μια wearable συσκευή ή ακόμη και τα AirPods. Πέρυσι είχαμε την φήμη πως ένα τέτοιο χαρακτηριστικό θα ερχόταν στα iPhone 11 αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε.

    Η Apple έχει την τάση να σταματάει χαρακτηριστικά ή να μην τα κυκλοφορεί τελείως αν δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρ που θέτει και έτσι η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση ίσως ήταν ένα από αυτά.

    Βελτιωμένα χαρακτηριστικά στην κάμερα

    Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα δούμε μιας και η Apple βελτιώνει συνεχώς κάθε χρόνο τα specs της κάμερας του.

    Φέτος η Samsung κυκλοφόρησε το Galaxy S20 Ultra που έχει μια άριστη κάμερα με έναν 108MP ευρυγώνιο φακό, 48MP telephoto φακό, 12 MP ultra ευρυγώνιο φακό και ένα 100x Space Zoom. Αν και γνωρίζουμε πως η Apple δεν θα φέρει τέτοιους αριθμούς MP στους αισθητήρες της κάμερας της (το έχουμε πει πάρα πολλές φορές τα περισσότερα MP δεν σημαίνουν και καλύτερες λήψεις) σίγουρα θα θέλαμε να δούμε ένα χαρακτηριστικό σαν το 100x Space Zoom στο iPhone 12.

    Μπορεί κάποιοι να το θεωρήσετε gimmick ειδικά μιας και το εφάρμοσε η Samsung αλλά σε ανθρώπους που αγαπούν την φωτογραφία κάτι τέτοιο θα τους ξεκλείδωνε μοναδικές λήψεις σε ένα iPhone.

    H προσθήκη του LiDAR αισθητήρα επίσης που θα έχουμε και που ήδη έχει παρουσιαστεί στα 2020 iPad Pro θα έκανε την κάμερα του ιPhone 12 πραγματικά ασυναγώνιστη και με φανταστικά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες λήψεων.

    Επίπεδος σχεδιασμός

    Από το iPhone 6 και έπειτα το iPhone απέκτησε καμπύλες στις γωνίες του κάτι που το έκαναν να δίνει την αίσθηση πως μπορεί να γλιστρήσει εύκολα από το χέρι του χρήστη ενώ το κρατάει. Σύμφωνα με πρόσφατες διαρροές σχεδίων φαίνεται πως το iPhone 12 επιστρέφει στην πιο αυστηρή αλλά πραγματικά αγαπημένη σχεδίαση του iPhone 5 με τις πιο αυστηρές γραμμές και τον επίπεδο σχεδιασμό.

    Λογικά αυτή την αλλαγή στην σχεδίαση θα την δούμε φέτος.

    USB-C φόρτιση

    Τέλος θα θέλαμε από την Apple να κάνει τελικά την αλλαγή και να αφαιρέσει την Lightning θύρα προς χάρη της USB-C. Την κίνηση αυτή την έχει ήδη κάνει η Apple στα iPad Pro kαι στα MacBooks και έτσι έχει λογική το iPhone να ακολουθήσει και αυτό.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles