22.2 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Τι περιμένουμε από το iPhone 14 Pro & iPhone 14 Pro Max

    Η σειρά “iPhone 14 Pro” μπορεί να ξεχωρίσει χωρίς notch, τον επεξεργαστή A16 και μια κάμερα 48MP. Σύμφωνα λοιπόν και με τις τελευταίες φήμες και διαρροές σας παρουσιάζουμε ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

    Οι φήμες για το “iPhone 14 Pro” έχουν μετατοπιστεί από έναν ριζικό επανασχεδιασμό σε μια πιο βασική ενημέρωση. Ωστόσο, εάν οι φήμες αποδειχθούν αληθείς, η Apple μπορεί να διευρύνει το χάσμα μεταξύ των τυπικών και των pro μοντέλων με διαφορετικά σχέδια και chipsets.

    Τα διαγράμματα που έχουν διαρρεύσει δείχνουν ότι η Apple θα διατηρήσει το μεγάλο εξόγκωμα στο πλαίσιο της κάμερας στο πίσω μέρος και παρόμοιες διαστάσεις για το “iPhone 14 Pro” και το “iPhone 14 Pro Max”. Η μόνη αισθητή διαφορά είναι νέο “pill and hole” άνοιγμα μπροστά που έρχεται να αντικαταστήσει το notch.

    Το εξόγκωμα του πλαισίου της κάμερας φαίνεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο στα διαγράμματα, το οποίο μπορεί να οφείλεται στη μεγαλύτερη ευρεία κάμερα 48MP που φημολογείται από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo. Αυτή η κάμερα θα επέτρεπε την εγγραφή βίντεο 8K και θα κατέγραφε λεπτομερείς φωτογραφίες 12MP χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται pixel binning.

    Η μείωση των πλαισίων και η αφαίρεση του notch μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια ψηλότερη οθόνη. Πολλές φήμες δείχνουν πως έρχεται αυτή η αλλαγή με το “pill and hole” σχεδιασμό να τον υποστηρίζουν οι έγκριτοι Ross Young, Mark Gurman του Bloomberg, τον leaker στο Twitter Dylandtk και τον Kuo.

    Η βελτιωμένη κάμερα 48MP και η σχεδίαση για το Face ID της οθόνης φημολογείται ότι είναι αποκλειστικά για τα μοντέλα iPhone Pro, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Άλλες διαρροές αναφέρουν ότι η Apple θα μπορούσε να κρατήσει τον επεξεργαστή A16 για το “iPhone 14 Pro” και να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το A15 chip για τα υπόλοιπα μοντέλα της νέας σειράς. Όλα τα μοντέλα “iPhone 14” θα έχουν 6GB μνήμης RAM, αλλά η διαφορά στον επεξεργαστή θα είναι μια μεγάλη απόκλιση από τη συνήθη στρατηγική της Apple.

    Άλλες φήμες ήταν πιο σπάνιες, όπως αυτή που μοιράστηκε τον Ιούλιο του 2021, υποδηλώνοντας ότι η Apple θα χρησιμοποιούσε κράμα τιτανίου για το πλαίσιο “iPhone 14 Pro”. Επίσης, φαίνεται ότι το ProMotion θα μπορούσε να παραμείνει ένα χαρακτηριστικό των iPhone Pro σύμφωνα με τον Ross Young.

    Οι αρχικές φήμες για την σειρά του “iPhone 14” που μοιράστηκε ο Jon Prosser δεν έχουν επαναληφθεί σε πρόσφατες διαρροές. Ο ίδιος είχε υποστηρίζει μια πιο δραματική αλλαγή για το πλαίσιο της κάμερας που δεν θα είχε το εξόγκωμα, ένα μόνο pill σχήματος άνοιγμα στην εμπρόσθια οθόνη κ.α.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.