19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Τι να περιμένουμε από το Apple event “Time Flies” στις 15 Σεπτεμβρίου

    Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα η Apple και επίσημα ανακοίνωσε το ψηφιακό event της για το μήνα Σεπτέμβριο προσκαλώντας κοινό και media αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.

    Πότε θα πραγματοποιηθεί το event και πως μπορώ να το παρακολουθήσω;

    To special event αυτό της Apple θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και θα είναι όπως και το WWDC ψηφιακό χωρίς την παρουσία κόσμου. Αναμένουμε πως η Apple έχει προετοιμάσει λοιπόν μια σειρά από βίντεο μέσα από το Steve Jobs Theater στα κεντρικά της κτήρια στο Apple Park.

    Στις 20.00 ώρα Ελλάδας λοιπόν το stream αυτό θα γίνει διαθέσιμο τόσο από το website της Apple, το YouTube και μέσα από την Apple TV εφαρμογή.

    Νέο iPad Air

    Το iPad Air αναμένεται να δεχθεί μια μεγάλη σχεδιαστική αλλαγή φέτος κάτι που μας έχουν δείξει ήδη αρκετές αναφορές τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με το βιβλιαράκι γρήγορης χρήσης που διέρρευσε η Apple θα παρουσιάσει ένα iPad Air 4 με σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση του μιας και θα έρθει πιο κοντά στον σχεδιασμό των iPad Pro.

    Με βάση και τις παραπάνω εικόνες λοιπόν το νέο iPad Air θα έρθει με μια edge to edge σχεδίαση χωρίς Home Button, με επίπεδες γωνίες και USB-C συνδεσμολογία. Αντί για Face ID οι εικόνες δείχνουν πως το νέο iPad Air θα έρθει με ενσωματωμένο το Touch ID αλλά για πρώτη φορά σε πλευρικό κουμπί.

    Apple Watch Series 6

    Πέρα από το νέο iPad Air, ο πρωταγωνιστής μάλλον του event της Τρίτης θα είναι τα νέα Apple Watch Series 6. Αναμένεται η Apple να εστιάσει σημαντικά στον τομέα υγείας και φέτος με την νέα αυτή έκδοση του Apple Watch.

    Στον πηγαίο κώδικα της iOS 14 έχει ήδη βρεθεί πως το Apple Watch θα μπορεί να μετρά και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του χρήστη. Επίσης αναμένεται και να βελτιωθεί η λειτουργία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

    Στον τομέα της εμφάνισης το Apple Watch Series 6 αναμένεται να μοιάζει κατά πολύ με το Apple Watch Series 5. Όλες οι αναφορές μέχρι και σήμερα δείχνουν πως δεν θα έχουμε κάποια σημαντική σχεδιαστική αλλαγή με την Apple να συνεχίζει τον σχεδιασμό που ξεκίνησε από τα Apple Watch Series 4 και έπειτα. Φυσικά νέα υλικά για το σασί, χρωματισμοί και λουράκια σίγουρα είναι πολύ πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους.

    Επίσης το Apple Watch Series 6 και επίσημα μάλλον θα καταργήσει την λειτουργία του Force Touch αφαιρώντας εντελώς αυτό το hardware από αυτό. Τον χώρο που θα κερδίσει η Apple εσωτερικά του σασί με αυτή την αλλαγή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα τον αξιοποιήσει.

    Apple Watch Series 3 αντικαταστάτης

    Το Bloomberg της προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε πως η Apple σχεδιάζει να φέρει και ένα οικονομικότερο Apple Watch φέτος. Αυτό θα έρθει ως αντικαταστάτης του Apple Watch Series 3 λογικά το οποίο η Apple το κρατάει ακόμη και σήμερα με μια αρχική τιμή στα $199.

    Πληροφορίες για το τι να περιμένουμε από την αναβάθμιση του Series 3 δεν έχουμε μέχρι και σήμερα.

    Επίσημη ανακοίνωση ημερομηνιών ευρείας διάθεσης του νέου λογισμικού

    Πέρα από τις ανακοινώσεις για το νέο hardware η Apple λογικά θα μας προσφέρει και περισσότερες λεπτομέρειες για τα επερχόμενα iOS 14, watchOS 7, iPadOS14 και tvOS 14 σε αυτό το event.

    H Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 14 beta 8 στους προγραμματιστές και τους public beta testers. Η ιστορία δείχνει πως η GM έκδοση του λογισμικού θα δοθεί μετά την λήξη του event. Μετά από αυτή την ενέργεια αναμένουμε πως η διάθεση των νέων λογισμικών στο ευρύ κοινό δεν θα αργήσει. Η Apple μπορεί να ανακοινώσει τις τελικές ημερομηνίες σε αυτό το event.

    Σε ότι αφορά το macOS 11 Big Sur η Apple λογικά θα την κυκλοφορήσει αυτή την έκδοση τον Οκτώβριο στο ευρύ κοινό ή ακόμη και τον Νοέμβριο ανάλογα και με το πότε θα ανακοινωθεί το πρώτο ARM Mac.

    Πιθανές ανακοινώσεις

    “Apple One” Μπουκέτο υπηρεσίων

    Η Apple φαίνεται πως δουλεύει πάνω σε ένα νέο μπουκέτο υπηρεσιών για τις συνδρομές που προσφέρει. Οι αναφορές κάνουν λόγο πως θα υπάρχουν διάφορες επιλογές για τους χρήστες και διάφορες τιμολογήσεις ανάλογα με το πόσες υπηρεσίες θα περιλαμβάνονται για κάθε επιλογή.

    Μάλιστα όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας πηγαίος κώδικας στην iOS 14 δέχτηκε πρόσφατα την προσθήκη του λεκτικού “Apple One” στον τομέα των συνδρομών.

    AirPods Studio

    Για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα διαβάζουμε φήμες που θέλουν την Apple αργά ή γρήγορα να λανσάρει το δικό της και πρώτο over-ear σετ ακουστικών. Αυτά θα είναι εκτός του Beats brand και προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως ακύρωση θορύβου μέχρι και αναγνώριση τοποθέτησης τους στο κεφάλι ή στον λαιμό του χρήστη.

    Πηγαίος κώδικας στην iOS 14 έχει αποκαλύψει πως θα έχουμε τουλάχιστον δυο χρωματισμούς για αυτό ενώ οι φήμες τονίζουν πως η τιμή τους θα ξεκινάει από τα $349.

    Το Bloomberg έχει αναφέρει πως το σετ ακουστικών αυτών μπορεί να έρθει με την ονομασία AirPods Studio και πως θα κυκλοφορήσουν φέτος.

    AirTags

    Σε ότι αφορά τα αξεσουάρ της Apple και τα AirTags είναι ένα από αυτά που φημολογούνται εδώ και πολύ καιρό. Πρώτη φορά έκαναν την εμφάνιση τους μέσα στην iOS 13 και στον πηγαίο κώδικα αυτής με την ονομασία Tag1,1.

    Έκτοτε διέρρευσε και η ονομασία τους ως AirTags ενώ αναφορές τους είχαν βρεθεί ακόμη και σε βίντεο που κοινοποίησε η ίδια η Apple. Πρόσφατες αναφορές κάνουν λόγο πως η μαζική τους παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει.

    Νέο Apple TV

    Η Apple φημολογείται επίσης πως δουλεύει πάνω σε ένα νέο Apple TV και ένα νέο Siri χειριστήριο. Αποδείξεις για μια αναβάθμιση του Apple TV κυκλοφορούν εδώ και καιρό. Αναμένουμε λοιπόν πως το νέο αυτό Apple TV σίγουρα θα έχει ένα καλύτερο επεξεργαστή και γρηγορότερο στο εσωτερικό του για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία στην Apple Arcade υπηρεσία της Apple.

    Σε ότι αφορά το νέο Apple TV χειριστήριο το Bloomberg έχει αναφέρει πως μια από τις αναβαθμίσεις του θα αφορά την Find My εφαρμογή. Έτσι οι χρήστες θα μπορούν να το εντοπίσουν γρηγορότερα μέσα στο σπίτι.

    Νεότερα για το Mac

    Τέλος η Mac γραμμή είναι κοντά στο να ξεκινήσει την μεταφορά της από Intel επεξεργαστές σε Apple σχεδιασμού ARM επεξεργαστές. H Apple έχει αναφέρει πως ο πρώτος Mac υπολογιστής με έναν τέτοιο ARM επεξεργαστή θα κάνει την εμφάνιση του μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Δεν αναμένουμε τα iPhone 12…

    Σπάζοντας την παράδοση που είχε δημιουργηθεί μέχρι και φέτος όλες οι αναφορές κάνουν λόγο πως σε αυτό το event η Apple δεν θα προβεί σε καμία ανακοίνωση για τα iPhone 12. Η γραμμή των νέων iPhone της Apple δέχτηκε μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας της πανδημίας με την ίδια την Apple να αναφέρει τον Ιούλιο πως τα φετινά iPhones θα γίνουν διαθέσιμα μερικές εβδομάδες αργότερα από ότι πέρυσι τα iPhone 11.

    Με βάση το παραπάνω αναμένουμε η Apple να κάνει ένα δεύτερο event μέσα στον Οκτώβριο όπου και θα παρουσιάσει τα νέα iPhone 12 και ίσως και για πρώτη φορά το νέο Mac με έναν ARM επεξεργαστή.

    No iPhone 12 keynote this month
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.