Wednesday, May 22, 2024

Τι να περιμένετε από την Apple αυτή την Άνοιξη: Νέο Mac Pro με M2 Ultra Chip και πολλά άλλα

Ο Φεβρουάριος ήταν ένας σχετικά ήσυχος μήνας για την Apple μέχρι στιγμής πέρα ​​από το νέο HomePod που έφτασε στους πελάτες, αλλά τα πράγματα θα πρέπει να αρχίσουν σύντομα να παίρνουν μια ορμή. Η Apple φημολογείται ότι έχει προγραμματίσει τουλάχιστον δύο ανακοινώσεις νέων προϊόντων για την περίοδο Μαρτίου έως Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου Mac Pro και των πολυαναμενόμενων headset AR/VR. Η Apple παρουσιάζει συχνά ένα νέο χρώμα ή δύο για το iPhone την άνοιξη και αυτή η παράδοση θα μπορούσε να συνεχιστεί φέτος.

Νέο Mac Pro

Η Apple αναμένεται ευρέως να κυκλοφορήσει ένα νέο Mac Pro με πυρίτιο της Apple φέτος. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, ο επιτραπέζιος υπολογιστής υψηλής τεχνολογίας θα είναι διαθέσιμος με ένα νέο τσιπ M2 Ultra, το οποίο θα τον καθιστούσε τον ταχύτερο Mac ποτέ. Αναμένει ότι το νέο Mac Pro θα έχει την ίδια σχεδίαση με το μοντέλο του 2019, αλλά στερείται την δυνατότητα αναβάθμισης RAM από τον χρήστη. Ένα τσιπ “M2 Extreme” ανώτερης ποιότητας για τον υπολογιστή προφανώς ακυρώθηκε.

Τον περασμένο μήνα, ο Gurman είπε ότι η Apple δοκιμάζει εσωτερικά ένα νέο Mac Pro με macOS 13.3, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό αυτή την άνοιξη. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, είναι πιθανό η Apple να κυκλοφορήσει το νέο Mac Pro και το macOS 13.3 γύρω στον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, αλλά δεν υπάρχει ακόμη οριστικό χρονικό πλαίσιο για την κυκλοφορία του υπολογιστή φέτος, επομένως υπάρχει πιθανότητα το νέο Mac Pro να ανακοινωθεί στο WWDC 2023 τον Ιούνιο ή αργότερα μέσα στο έτος.

AR/VR Headset

Η Apple φημολογείται ότι εργάζεται σε ένα headset με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας εδώ και χρόνια, και οι φήμες δείχνουν ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει τελικά τη συσκευή το 2023. Τον περασμένο μήνα, ο έγκριτος αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε ότι τα headsets είναι πιθανό να κάνει το δουν το φως της δημοσιότητας σε ένα Apple Event αυτή την άνοιξη ή στο WWDC τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα headsets της Apple θα διαθέτουν διπλούς φακούς 4K micro-LED, πάνω από δώδεκα κάμερες, τσιπ M2 και H2, προηγμένη παρακολούθηση ματιών και χεριών, ένα φυσικό κουμπί παρόμοιο με το Digital Crown στο Apple Watch, μια διεπαφή που μοιάζει με iOS με μια σειρά από εφαρμογές, τη δυνατότητα να λειτουργεί ως εξωτερική οθόνη για Mac και πολλά άλλα. Η Apple αναμένεται να δώσει στους προγραμματιστές χρόνο για να δημιουργήσουν εφαρμογές AR και VR για τα headsets πριν τα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος.

Νέο χρώμα iPhone;

Η Apple συχνά κυκλοφορεί τουλάχιστον ένα νέο χρώμα iPhone την άνοιξη και αυτή η παράδοση θα μπορούσε ενδεχομένως να συνεχιστεί φέτος.

Στην εκδήλωσή της τον Μάρτιο του 2022, η Apple παρουσίασε ένα νέο χρώμα Alpine Green για τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max και ένα νέο πράσινο χρώμα για τα iPhone 13 και iPhone 13 mini. Τον Απρίλιο του 2021, η Apple έκανε τα iPhone 12 και iPhone 12 mini διαθέσιμα σε Μωβ.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.