15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τι να περιμένετε από μια εκδήλωση της Apple τον Οκτώβριο: iPad Pro, M2 Mac και άλλα

    Μετά την εκδήλωσή της τον Σεπτέμβριο που επικεντρώθηκε στα νέα μοντέλα iPhone και Apple Watch, η Apple διοργανώνει συχνά μια άλλη εκδήλωση τον Οκτώβριο που επικεντρώνεται στα νέα μοντέλα iPad και Mac και φέτος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Ο Οκτώβριος είναι ακόμη τρεις εβδομάδες μακριά, αλλά έχουμε ήδη μια καλή ιδέα για τα προϊόντα που πιθανότατα θα ανακοινωθούν σε μια εκδήλωση τον επόμενο μήνα.

    iPad Pro με M2 επεξεργαστή

    Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το τσιπ M2 και την υποστήριξη ασύρματης φόρτισης MagSafe τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg. Τόσο τα μοντέλα 11 ιντσών όσο και 12,9 ιντσών του iPad Pro αναμένεται να ενημερωθούν, αλλά το μοντέλο 11 ιντσών δεν αναμένεται ακόμα να διαθέτει οθόνη mini-LED.

    Τα επόμενα μοντέλα iPad Pro θα έχουν παρόμοιο σχεδιασμό πλαισίου με τα τρέχοντα μοντέλα, αλλά με μια υποδοχή “τεσσάρων ακίδων” στο επάνω και στο κάτω άκρο, σύμφωνα με το ιαπωνικό ιστολόγιο Mac Otakara. Ο σκοπός αυτών των υποδοχών και εάν θα αντικαθιστούσαν την υπάρχουσα έξυπνη σύνδεση τριών ακίδων στο iPad Pro δεν είναι σαφές.

    Η Apple ενημέρωσε για τελευταία φορά το iPad Pro τον Απρίλιο του 2021, με νέα χαρακτηριστικά όπως το τσιπ M1, μια θύρα Thunderbolt, υποστήριξη 5G για μοντέλα κινητής τηλεφωνίας, οθόνη mini-LED στο μοντέλο 12,9 ιντσών και αναβαθμισμένη μπροστινή κάμερα 12 megapixel με υποστήριξη για τη λειτουργία Centre Stage της Apple, η οποία σας βοηθά να κρατάτε εντός του καρέ τον ομιλητή σε εφαρμογές βίντεο όπως το FaceTime.

    10ης γενιάς iPad

    Η Apple αναμένεται να αποκαλύψει ένα επανασχεδιασμένο βασικό iPad τον Οκτώβριο με μεγαλύτερη οθόνη 10,5 ιντσών, θύρα USB-C και πλαίσιο με επίπεδα άκρα και με πλαίσιο πίσω κάμερας. Άλλα φημολογούμενα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα τσιπ A14 Bionic και υποστήριξη 5G για μοντέλα κινητής τηλεφωνίας.

    Ενώ το iPad 10ης γενιάς αναμένεται να διατηρήσει ένα κουμπί αρχικής οθόνης Touch ID, οι φήμες υποδηλώνουν ότι η συσκευή δεν θα έχει πλέον υποδοχή ακουστικών.

    Μια αμφισβητήσιμη αναφορά από τον Mac Otakara ισχυρίστηκε ότι το iPad 10ης γενιάς θα διαθέτει στην πραγματικότητα ένα κουμπί λειτουργίας Touch ID στην επάνω άκρη του πλαισίου, όπως τα τελευταία μοντέλα iPad Air και iPad mini. Η αναφορά ισχυρίστηκε επίσης ότι η κάμερα FaceTime θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο δεξί πλαίσιο της συσκευής για οριζόντια χρήση.

    Περισσότερα Macs με M2 επεξεργαστές

    Στα τέλη Αυγούστου, ο Gurman είπε ότι η Apple εργαζόταν σε μοντέλα Mac mini, MacBook Pro και Mac Pro που βασίζονται σε M2, προσθέτοντας ότι “είναι πιθανό να δούμε τουλάχιστον ένα ζευγάρι από αυτά τα μηχανήματα σε περίπου δύο μήνες από τώρα”, κάτι το οποίο χρονικά μας φέρνει στον Οκτώβριο. Ωστόσο, είναι πιθανό ορισμένοι από αυτούς τους Mac να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος ή τον επόμενο χρόνο.

    Mac mini με M2 και M2 Pro επεξεργαστές

    Η Apple κυκλοφόρησε το Mac mini με τσιπ M1 ως ένα από τα τρία πρώτα Apple silicon Mac τον Νοέμβριο του 2020. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, μια νέα έκδοση του Mac mini με τσιπ M2 είναι στον ορίζοντα, σύμφωνα με τον Gurman.

    MacBook Pro με M2 Pro και M2 Max επεξεργαστές

    Τα μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών επόμενης γενιάς της Apple με τσιπ M2 Pro και M2 Max βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης και δοκιμών και έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν «ακόμη και αυτό το φθινόπωρο», σύμφωνα με τον Gurman. Ως συνήθως τα τελευταία χρόνια, ο Gurman είπε ότι το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να καθυστερήσει λόγω διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας ή άλλων παραγόντων.

    Ενώ ορισμένες αναφορές πρότειναν ότι τα τσιπ M2 Pro και M2 Max μπορεί να είναι τα πρώτα τσιπ 3nm της Apple, φαίνεται όλο και πιο πιθανό τα τσιπ να παραμείνουν με την αρχιτεκτονική των 5nm. Τα τσιπ θα εξακολουθούσαν να έχουν μέτριες βελτιώσεις απόδοσης σε σχέση με τα τσιπ M1 Pro και M1 Max, ενώ είναι επίσης πιθανές αυξήσεις στον αριθμό πυρήνων GPU και της ενοποιημένης μνήμης (RAM).

    Mac Pro με M2 Ultra και “M2 Extreme” επεξεργαστές

    Μετά την ανακοίνωση του Mac Studio στην εκδήλωσή του τον Μάρτιο του 2022, η Apple έκανε tease ότι μια έκδοση του Mac Pro με δικό της επεξεργαστή θα ερχόταν αργότερα.

    Το 2020, η Apple είπε ότι η μετάβασή της από επεξεργαστές Intel σε τσιπ σιλικόνης Apple στη σειρά Mac θα χρειαζόταν περίπου δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, επομένως το νέο Mac Pro αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

    Το νέο Mac Pro θα είναι εξοπλισμένο με τσιπ «M2 Ultra» και «M2 Extreme», σύμφωνα με τον Gurman. Είναι πιθανό το νέο Mac Pro να είναι μικρότερο λόγω της μετάβασης σε επεξεργαστές της Apple, αλλά δεν είναι σαφές εάν ο επιτραπέζιος υπολογιστής θα έχει σημαντικές αλλαγές σχεδιασμού σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο που βασίζεται στην Intel που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019.

    Apple TV με τσιπ A14;

    Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα Apple TV με «βελτιωμένη δομή κόστους» το δεύτερο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, αλλά δεν είναι σαφές εάν η συσκευή θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Οκτωβρίου ή κάποια άλλη στιγμή.

    Μια νέα Apple TV βρίσκεται σε εξέλιξη με τσιπ A14 και 4 GB μνήμης RAM, σύμφωνα με τον Gurman, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτό το μοντέλο είναι το ίδιο που αναφέρθηκε ο Kuo. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι εσωτερικές αναβαθμίσεις θα οδηγούσαν σε ταχύτερη απόδοση σε σύγκριση με το τρέχον Apple TV 4K, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τσιπ A12 και 3 GB RAM.

    iPadOS 16 και macOS Ventura Ημερομηνίες επίσημης διάθεσης στο κοινό

    Η Apple λέει ότι το iPadOS 16 και το macOS Ventura θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο και οι ακριβείς ημερομηνίες κυκλοφορίας πιθανότατα θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.