15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Τι θα γίνει αν το νέο MacBook Air είναι ελαφρύτερο από το iPad;

    Screen Shot 2015-01-08 at 01.26.44

    Όπως σας ενημερώσαμε χθες ο αρθρογράφος του 9to5Mac Mark Gurman παρουσίασε μια νέα αναφορά σύμφωνα με την οποίο η Apple είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει ένα νέο 12 ιντσών MacBook Air με δραματικές αλλαγές ως προς την σχεδίαση του αλλά και την ίδια του την φορητότητα.

    Πριν συνεχίσουμε να τονίσουμε πως ο Gurman βασίστηκε σε έγκυρες πηγές αλλά όπως και ο ίδιος τόνισε αυτές είχαν να κάνουν με κάποια πρωτότυπη συσκευή και όχι σίγουρα αυτή που θα δούμε στην αγορά.

    Αν όμως επαληθευτούν τα όσα ανέφερε γεννιέται ένα πολύ ωραίο ερώτημα – Τι θα γίνει αν το MacBook Air είναι ελαφρύτερο ή στα ίδια πλαίσια με το iPad;

    Αρχικά να τονίσουμε πως η σειρά των MacBook Air είναι άκρως επιτυχημένη και έχει κερδίσει χιλιάδες χρήστες για την αυτονομία των συσκευών αλλά και φανταστική φορητότητα τους τόσο στις 12 αλλά και πολύ περισσότερο στις 11 ίντσες.

    Έχουμε μάλιστα φτάσει σε ένα σημείο που οι βασικές διαφορές μεταξύ ενός MacBook Air και ενός Pro είναι η μπαταρία, τα γραφικά και η Retina οθόνη. Κανένα όμως από αυτά δεν έχει να κάνει με τον βασικό σκοπό ύπαρξης του Air.

    Αν λοιπόν η Apple αποφασίσει να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα νέο μοντέλο Air στις 12 ίντσες, με πολύ στενά bezels, ελάχιστες θύρες αλλά και μια υπογραφή παρόμοια με αυτή των 11 ιντσών τότε άνετα αυτό το μηχάνημα θα μπορούσε να γίνει το ελαφρύτερο laptop όλων των εποχών σε όλη την βιομηχανία.

    Αν η Apple μπορεί να κάνει το iPad Air λεπτότερο τότε σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει και σε ένα νέο MacBook Air. Μια συσκευή τόσο λεπτή και ελαφριά που θα γινόταν άμεσα επιτυχία για αυτούς που ταξιδεύουν συχνά και γενικότερα βρίσκονται εν κινήσει.

    Μάλιστα αυτό που ο Gurman περιέγραψε είναι ένα μηχάνημα με βασικές θύρες, όλες τις δυνατές ασύρματες συνδέσεις και πολύ ελαφριά με φανταστική αυτονομία. Άνετα μια τέτοια περιγραφή θα μπορούσε να ανήκει και σε ένα iPad.

    Στην περίπτωση μας όμως μιλάμε για ένα MacBook κάτι το οποίο σημαίνει πως ο χρήστης θα μπορεί να έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες τρέχοντας ένα πιο δυνατό λογισμικό που ακούει στο όνομα OS X από ότι του iOS στο iPad.

    Mάλιστα αυτό το MacBook με τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα μπορεί να συνδεθεί άνετα με έναν iMac ή μια οθόνη πολύ ευκολότερα από οποιοδήποτε tablet της αγοράς. Ένα τέτοιο μηχάνημα λοιπόν θα έδινε μια νέα πνοή στην σειρά των MacBook Air και μάλιστα θα τα διαφοροποιούσε πάρα πολύ σε σύγκριση με τα Pro.

    Θα κάνει λοιπόν μια τέτοια κίνηση η Apple; Θα έχει επιπτώσεις σε αυτούς που προτιμούν μέχρι στιγμής λόγω φορητότητας τα iPad; Η απάντηση είναι μάλλον ναι στο δεύτερο αλλά να μην ξεχνάμε πως και στον χώρο του iPad η Apple μπορεί να ανακατέψει ακόμη περισσότερο την τράπουλα με την κυκλοφορία του φημολογούμενου iPad Pro.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles