13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Τι είναι αυτό που περιμένουν οι προμηθευτές των HomeKit συσκευών;

    Screen Shot 2015-01-18 at 5.49.22 PM

    Ένα από τα πράγματα που τράβηξαν το φώτα της δημοσιότητας στο φετινό CES 2015 ήταν η αυτοματοποίηση σπιτιού και η συσχέτιση του με την πλατφόρμα HomeKit της Apple.

    Ο σκοπός του Homekit είναι να ενώσει διάφορες εφαρμογές για την αυτοματοποίηση οικιακών συσκευών κάτω από μια κοινή πλατφόρμα καθώς επίσης και την ενσωμάτωση σε αυτές της ψηφιακής βοηθού της, Siri.

    Ετσι λοιπόν πάρα το γεγονός πως στο φετινό CES 2015 είχαμε πολλές ανακοινώσεις δεν είχαμε ούτε για ένα προϊόν μια ημερομηνία διαθέσιμη για την είσοδο του στην αγορά.

    Εύλογα λοιπόν πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν γιατί οι προμηθευτές HomeKit συσκευών αργούν τόσο πολύ.

    Η Kelly Guimont έγραψε κάτι πολύ ενδιαφέρον που ακούστηκε από την ίδια την Philips στο φετινό CES και την έκανε να σκεφτεί πως τελικά ίσως οι προμηθευτές περιμένουν την ίδια την Apple μέσα στους επόμενους μήνες ακόμη και μιας “HomeKit” παρουσίασης και ενός event.

    “Μήπως πρόκειται να δούμε μια παρουσίαση; Μήπως η Apple ετοιμάζει μια επίσημη κίνηση για το Homekit; Μήπως αν γίνει κάτι τέτοιο έχουμε παράλληλα και την παρουσίαση μιας νέας Apple TV αναβάθμιση της οποίας περιμένουμε εδώ και 3 χρόνια; Κάτι τέτοιο θα έστρεφε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο Apple TV και θα αποτελούσε μια δυναμική είσοδο της Apple στον χώρο του αυτοματισμού σπιτιού.” τόνισε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

    “Ένα HomeKit launch είχε την βάση του με την παρουσίαση του iOS 8 πίσω τον Σεπτέμβριο αλλά όπως είδαμε η Apple έχει κρατήσει ακόμη ένα πολύ χαμηλό προφίλ για αυτή την νέα πλατφόρμα.” τόνισαν εκπρόσωποι της Phillips αφήνοντας πολλά ανοιχτά ερωτήματα και ενισχύοντας το σενάριο πως όλοι περιμένουν από την Apple να δώσει ένα πράσινο φως.

    Οι επόμενοι μήνες λοιπόν θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και όλα δείχνουν πως η Apple είναι έτοιμη να κάνει μια μεγάλη κίνηση και μάλλον συνδυαστική μεταξύ HomeKit και Apple TV.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles