19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Τι απάντησε η Samsung στους πολλούς επικριτές του Galaxy Note8

    galaxy-note-8-design

    Το Samsung Galaxy Note 8 έχει λίγες μέρες που παρουσιάστηκε και οι αντιδράσεις του κοινού είναι μικτές, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια μεγαλύτερη έκδοση του S8+ με stylus και διπλή κάμερα.

    Μάλιστα δεν είναι εκείνοι που τονίζουν πως η αγορά του είναι περιττή και εξαιτίας της τιμολόγησης του, που είναι ιδιαίτερα υψηλή, αν κάποιος θέλει να πάει σε μια ναυαρχίδα της Samsung τότε καλύτερα να επιλέξει το S8+

    Δείτε χαρακτηριστικά:

    Ο DJ Koh, επικεφαλής του mobile τμήματος της Samsung, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι οποίες αφορούσαν τα αρνητικά στοιχεία του Note 8. Εξάλλου το τελευταίο που θέλει ο Κορεατικός κολοσσός μετά το καταστροφικό λανσάρισμα του Note 7 πέρυσι και λίγο πριν η Apple παρουσιάσει το iPhone 8 είναι μια σειρά σκληρών κριτικών για την φετινή της ναυαρχίδα.

    Πρώτον, τη σχετικά μικρή μπαταρία του (3.300mAh), η οποία είναι μικρότερη του Note 7 (το οποίο βέβαια είχε μεγάλα προβλήματα με αυτήν) αλλά και από του S8+ (3.500mAh). Ο Dj Koh απάντησε πως η Samsung είχε τη δυνατότητα να τοποθετήσει μια μικρή, σχετικά, μπαταρία στο Note 8 χάρη στο 10nm chipset που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 30%. Τόνισε, επίσης, πως πλέον μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της λειτουργίας της μπαταρίας και πως η μπαταρία θα διατηρεί το 95% της χωρητικότητάς της, ακόμη και μετά από χρήση 2 ετών.

    Μια ακόμη, “καυστική”, ερώτηση αφορούσε την έλλειψη καινοτόμων χαρακτηριστικών από το Note 8, τα οποία θα έκαναν τη διαφορά. Σε αυτήν, ο DJ Koh απάντησε πως οι απαιτήσεις των χρηστών ποικίλλουν. Κάποιοι θέλουν νέα χαρακτηριστικά ενώ άλλοι θέλουν ένα smartphone που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα για 2 με 3 χρόνια. Η Samsung δεν “κολλάει” μόνο στην καινοτομία αλλά αναζητά την καινοτομία που θα γίνει και εύκολα αποδεκτή από τους χρήστες. Το Note 8 διαμορφώθηκε με βάση τις έρευνες που έγιναν μεταξύ χρηστών.

    Τέλος, όσον αφορά τις πωλήσεις του Note 8, ο Koh δήλωσε πως θα είναι μεγαλύτερες από του Note 5 (11 εκατομμύρια τεμάχια) αλλά μπορεί να διαμορφθωθούν ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας, αφού υπάρχει και ο στόχος των πωλήσεων του S8 και του S8+ που πρέπει να καλυφθεί (48 εκατομμύρια).

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles