22.4 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Τα Windows 11 δεν θα είναι επίσημα συμβατά με Intel Mac — Αυτός είναι ο λόγος

    Η Microsoft την Τρίτη παρουσίασε τα Windows 11 που αποτελούν την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού για τα PC. Αν και αυτά έρχονται με μια νέα σχεδίαση και ακόμη και την δυνατότητα εγκατάστασης Android εφαρμογών δεν θα μπορούν όλοι οι χρήστες να τα εγκαταστήσουν. Πιο συγκεκριμένα τα Windows 11 δεν θα είναι συμβατά με τα Intel Mac.

    Τα Windows είναι γνωστό πως μπορούν να τρέξουν σε διαφορετικά μηχανήματα αλλά φέτος φαίνεται πως η Microsoft αποφάσισε να αυξήσει τις απαιτήσεις της ως προς την συμβατότητα των Windows 11. Μόλις γίνουν λοιπόν διαθέσιμα θα είναι συμβατά με μηχανήματα με 64-bit 1GHz ή γρηγορότερο επεξεργαστή, τουλάχιστον 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, μια DirectX 12 συμβατή κάρτα, και με μηχανήματα που πρέπει να υποστηρίζουν το TPM 2.0.

    Τι είναι το TPM 2.0

    Το TPM ή αλλιώς Trusted Platform Module είναι ένα chip που είναι εγκατεστημένο στην μητρική ή στο firmware κάποιου υπολογιστή και έχει να κάνει με την ασφάλεια του με παρόμοιο τρόπο που λειτουργεί το Secure Enclave στα Macs. Το chip αυτό λοιπόν κάνει μια σειρά από ελέγχους ασφαλείας και ελέγχει κρυπτογραφημένα κλειδιά και πολλά ακόμη.

    Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουν όλοι οι υπολογιστές αυτό το TMP 2.0 chip που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014.

    Windows 11 σε Macs

    Τι γίνεται όμως με τα Macs; ακόμη και αν έχετε ένα πιο πρόσφατο Mac που ο Intel επεξεργαστής του είναι συμβατός με τα Windows 11 αυτό δεν σημαίνει πως επίσημα θα μπορείτε να τα εγκαταστήσετε.

    Η Apple ποτέ δεν έφερε υποστήριξη για το TMP 2.0 στα Intel Macs της κάτι το οποίο σημαίνει πως αυτόματα κανένα Mac δεν είναι συμβατό με αυτά.

    Θεωρητικά η Apple θα μπορούσε να αναβαθμίσει το firmware των Intel μηχανημάτων της και να ενεργοποιήσει το TPM 2.0 αλλά αυτό μάλλον δεν πρόκειται να γίνει ειδικά μιας και η εταιρεία έχει ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς την μετάβαση σε δικούς της επεξεργαστές.

    Με πιο απλά λόγια όσοι θελήσουν να τρέξουν τα Windows 11 σε ένα Mac η μόνη επιλογή για τώρα θα είναι να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά ένα virtual machine καθώς δεν θα μπορούν να προχωρήσουν μέσω Boot Camp.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.