13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Τα iPhone 13 θα έρθουν με LEO υποστήριξη, για κλήσεις/iMessage χωρίς την χρήση δικτύου

    To iPhone 12 αποτέλεσε μια τεράστια εμπορική επιτυχία χάρη της συμβατότητας του με τα 5G δίκτυα. Φαίνεται πως η Apple θέλει να κρατήσει αυτή την ορμή προσθέτοντας ακόμη μια τεχνολογία σε αυτό τον τομέα στα φετινά iPhones. Σύμφωνα με τον πάντα αξιόπιστο αναλυτή Ming-Chi Kuo η Apple θα φέρει στην iPhone 13 σειρά το low-earth-orbit (LEO) mode επικοινωνίας με δορυφόρους. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα σε έναν iPhone 13 χρήστη να κάνει κλήσεις ακόμη και όταν δεν είναι σε εμβέλεια με ένα 4G/5G δίκτυο.

    Το Bloomberg ήταν το πρώτο που είχε αναφέρει πως η Apple έκανε έρευνα στην τεχνολογία δορυφόρων για να στέλνει δεδομένα στα iPhones πίσω το 2019. Πάρα αυτά είναι η πρώτη φορά που ακούμε πως αυτό το χαρακτηριστικό έρχεται στην 2021 iPhone σειρά.

    Στο μέλλον ο Kuo εικάζει πως η LEO δορυφορική επικοινωνία θα χρησιμοποιηθεί και στο επερχόμενο headset επαυξημένης πραγματικότητας της Apple, καθώς και στο Apple Car αλλά και αλλού.

    Ο Kuo αναφέρει πως τα iPhone 13 θα έχουν μια ειδική έκδοση του Qulacomm X60 modem που θα υποστηρίζει επικοινωνία μέσω δορυφόρων.

    Αυτή την στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν η αποστολή μηνυμάτων και οι κλήσεις μέσω δορυφόρου θα λειτουργούν αποκλειστικά για τις υπηρεσίες της Apple όπως μέσω των εφαρμογών iMessage και FaceTime ή εάν η Apple θα μπορούσε να μεταφέρει τυχόν δορυφορικές επικοινωνίες σε τυπικούς πύργους κυψελών 4G/5G. Επίσης δεν γνωρίζει κανείς αν το χαρακτηριστικό αυτό θα είναι δωρεάν όπως το GPS ή θα υπάρχει κάποιο κόστος χρήσης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.