14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Τα Galaxy S21 δεν έχουν φορτιστή ούτε ακουστικά στην συσκευασία τους….για την υποστήριξη της κοινότητας

    Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που με την iPhone 12 σειρά αφαίρεσε τον φορτιστή και τα ακουστικά από τις συσκευασίες προς χάρη του περιβάλλοντος όπως η ίδια μετέφερε στους καταναλωτές της. Τότε οι ανταγωνιστικές εταιρείες, μέσα σε αυτές και η Samsung έσπευσαν να χλευάσουν αυτή την κίνηση μάλιστα μέσα και από τα κοινωνικά δίκτυα.

    Η Samsung εδώ και καιρό είχε σπεύσει να αφαιρέσει το παραπάνω ποστ μιας και η Galaxy S21 σειρά της όπως όλα έδειχναν θα ακολουθούσε μια ίδια πολιτική όπως και επιβεβαιώθηκε χθες. Οι νέες συσκευές της Samsung λοιπόν έρχονται μόνο με ένα USB-C σε USB-C καλώδιο και το εργαλείο αφαίρεσης της SIM.

    Η δήλωση της εταιρείας για αυτό το γεγονός ήταν η εξής:

    “Διαπιστώσαμε πως όλο και περισσότεροι χρήστες μας χρησιμοποιούν αξεσουάρ που ήδη έχουν στην κατοχή τους ενώ παράλληλα τους ενδιαφέρει σε σημαντικό βαθμό η ανακύκλωση. Για να υποστηρίζουμε λοιπόν την κοινότητα σε αυτό αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε τον φορτιστή και τα ακουστικά από τα Galaxy smartphones μας”

    Σε αντίθεση με την Xiaomi, η οποία επίσης δε συμπεριέλαβε φορτιστή στη συσκευασία, αλλά έδωσε τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προμηθευτεί δωρεάν φορτιστή αν το επιθυμεί, η Samsung ανακοίνωσε πως απλά θα προχωρήσει στη μείωση της τιμής του φορτιστή των 25W, από τα $35 στα $20.

    Το σίγουρο είναι πως το 2021 στα smartphones, θα είναι η χρονιά που όλο και περισσότερες εταιρίες θα ακολουθήσουν για ακόμη μια φορά τον δρόμο που χάραξε πρώτη η Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.