18.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Τα 5 κορυφαία χαρακτηριστικά (κατά την αλάνθαστη γνώμη μας )του El Capitan

    Κατά την διάρκεια του WWDC τον Ιούνιο, η Apple μας παρουσίασε το τελευταίο λογισμικό της OS X 10.11 El Capitan. Αν κι αμέσως μετά την παρουσίαση του έγινε διαθέσιμο στους developers, οι υπόλοιποι έπρεπε να περιμένουμε μέχρι πρόσφατα ώστε να έχουμε στα χέρια μας μια public beta για τεστάρισμα. Από την χρήση του ως τώρα, αυτά είναι τα 5 κορυφαία χαρακτηριστικά που αγαπήσαμε:

    OS-X-El-Capitan

    Βελτιώσεις στην εφαρμογή Mail

    Με το Capitan, έχουμε πολύ καλύτερη υποστήριξη full-screen καθώς και swipe gestures μέσα στην εφαρμογή, τα οποία βελτιώνουν την παραγωγικότητα. Just like on iOS, you can now simply swipe away emails. Επιπλέον όταν γράφετε ένα mail, μπορείτε πλέον να το ελαχιστοποιείτε στο κάτω μέρος της εφαρμογής αντί να το αποθηκεύετε σαν πρόχειρο για να το επεξεργαστείτε αργότερα. Ακόμη αντί να έχετε πολλά παράθυρα ανοιχτά όταν γράφετε διαφορετικά mails μπορείτε πλέον να τα έχετε σε μορφή καρτελών μέσα στην εφαρμογή. Τέλος όσον αφορά την εισαγωγή εικόνων, έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ και μπορείτε με drag-n-drop ακόμη κι από mail που έχετε λάβει να τις εισάγετε.

    Που είναι ο κέρσορας; Οεο;

    Οκ, ακόμα κι αν δεν είναι το πιο καταπληκτικό πράγμα που φέρνει το El Capitan, στην πράξη είδαμε ότι μας γλίτωνε αρκετά δευτερόλεπτα. Με λίγα λόγια όταν κουνήσετε το ποντίκι σας ή περάσετε τα δάχτυλά σας από το trackpad, ο κέρσορας θα γίνει τεράστιος έτσι ώστε με την μία να τον εντοπίσετε.

    Βελτιώσεις στο Safari

    Πλέον όταν χρησιμοποιείτε το Safari μπορείτε να καρφιτσώνετε τα αγαπημένα σας site στην μπάρα για άμεση πρόσβαση. Όποιο site έχετε καρφιτσώσει θα μείνει ενεργό στο background (θα ανανεώνεται δηλαδή) και θα παραμείνει καρφιτσωμένο ακόμη κι αν κλείσετε το Safari. Πολλές φορές έχουμε ανοίξει κάποιο site (π.χ. ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ.) το οποίο αυτομάτως παίζει μουσική και μας σπάει τα νεύρα. Ειδικά αν έχετε πολλά παράθυρα ανοικτά είναι εκνευριστικό να ψάχνετε ποιο είναι αυτό που παίζει μουσική. Τώρα με το El Capitan θα βλέπετε ένα εικονίδιο ήχου σε κάθε παράθυρο αλλά και στην κορυφή του ώστε αν θέλετε να βάλετε σε σίγαση όλα ή κάποια παράθυρα.

    Split View ( όχι spit view) 

    Αυτό το χαρακτηριστικό φέρνει την δυνατότητα να βάλει κάποιος δίπλα δίπλα 2 εφαρμογές σε full screen mode.

    Βελτιώσεις στο Spotlight

    To νέο Spotlight σας δίνει την δυνατότητα να μπορείτε να μετακινήσετε και να αλλάξετε το μέγεθός του. Επιπλέον μπορείτε να αναζητήστε πληροφορίες για καιρό, σκορ αγώνων, κρατήσεις εισιτηρίων κ.α. Πολύ σημαντική είναι η προσθήκη “φυσικής γλώσσας” στο Spotlight με την οποία μπορείτε να κάνετε αναζητήσεις του στυλ ” δείξε μου τα έγγραφα που δούλευα την προηγούμενη εβδομάδα”.

    Αυτά σε πρώτη φάση κι άλλα πολλά που θα ακολουθήσουν καθώς ασχολούμαστε περισσότερο με τον Καπετάνιο……

    Και για να σας το θυμίσουμε ρίξτε μια ματιά στο βιντεάκι παρακάτω

     σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles