21.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Τα μοντέλα OLED iPad Pro του επόμενου έτους θα μπορούσαν να έχουν αυτές τις “εντυπωσιακές” τιμές εκκίνησης

    Τα μοντέλα OLED iPad Pro 2024 της Apple θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο ακριβά από τα υπάρχοντα iPad Pro και ακόμη πιο δαπανηρά από ορισμένα MacBook Pro που πωλούνται αυτή τη στιγμή, υποστηρίζει μια νέα κορεατική έκθεση.

    Σύμφωνα με πηγές του κλάδου που επικαλείται το The Elec, η Apple εξετάζει ήδη τη στρατηγική τιμολόγησης για τα δύο μοντέλα OLED iPad Pro του επόμενου έτους, με τις τρέχουσες εκτιμήσεις να ξεκινούν από $1.500 και $1.800 για τα μοντέλα 11 ιντσών και 13 ιντσών, αντίστοιχα.

    Αυτό θα έκανε τη συσκευή 11 ιντσών πάνω από 80% πιο ακριβή από το υπάρχον iPad Pro 11 ιντσών με οθόνη LED Liquid Retina, η οποία ξεκινά από $799, και το μοντέλο 13 ιντσών πάνω από 60% πιο ακριβό από το τρέχον iPad 12,9 ιντσών Pro με οθόνη mini-LED Liquid Retina XDR, η οποία ξεκινά από $1.099.

    Οι εκτιμήσεις τιμής OLED επισκιάζουν ακόμη και την τιμή ορισμένων μοντέλων MacBook Pro που πωλούνται αυτή τη στιγμή. Για παράδειγμα, το MacBook Air 13,6 ιντσών με τσιπ M2 ξεκινά από $1.199, ενώ το MacBook Pro 13 ιντσών με τσιπ M2 ξεκινά από $1.299.

    Σύμφωνα με την κορεατική έκθεση, η ανταπόκριση του κλάδου στις αυξήσεις τιμών είναι διχασμένη: Ορισμένοι τις θεωρούν λογική αύξηση δεδομένης της μετάβασης σε ανώτερη τεχνολογία OLED που θα προσελκύσει την πιστή βάση πελατών της Apple, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι τιμές θα δυσκολέψουν τη διατήρηση πωλήσεις επειδή τα iPad δεν έχουν τη ζήτηση αντικατάστασης των iPhone.

    Ο κύριος λόγος για τις αυξήσεις λέγεται ότι είναι το μεγάλο ποσοστό του κόστους υλικών που καταλαμβάνεται από την προμήθεια πάνελ OLED. Αυτή τη στιγμή, η Apple πιστεύεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Samsung και την LG Display σχετικά με την τιμή προμήθειας των πάνελ, οι προδιαγραφές για τις οποίες θα απαιτούν τη χρήση διαδικασιών παραγωγής που δεν έχουν συνδυαστεί στο παρελθόν για πάνελ OLED του απαιτούμενου μεγέθους.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.