21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τα μοντέλα iPad Pro του 2024 είναι πιθανό να κάνουν το ντεμπούτο τους με λεπτότερη τεχνολογία υβριδικού πάνελ OLED

    Η Apple πρόκειται να επωφεληθεί από τη νέα τεχνολογία χάραξης πάνελ OLED που αναπτύσσεται από την LG, η οποία θα επιτρέψει τη χρήση πιο λεπτών συσκευών ενώ παράλληλα θα μειώσει το κόστος παραγωγής, σύμφωνα με το The Elec της Κορέας.

    Η νέα υβριδική τεχνολογία φέρεται να συνδυάζει άκαμπτα γυάλινα υποστρώματα OLED με εύκαμπτη ενθυλάκωση λεπτής μεμβράνης OLED (TFE), καθιστώντας τα πάνελ πιο λεπτά από τα άκαμπτα πάνελ OLED. Η διαδικασία συνεπάγεται επίσης χαμηλότερο κόστος παραγωγής από τα εύκαμπτα πάνελ OLED, επειδή δεν απαιτεί στρώμα οπίσθιου φωτισμού.

    Η αναφορά στην υβριδική τεχνολογία OLED εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια αναφορά του Αυγούστου 2022 από το The Elec, η οποία ανέφερε ότι η Apple θα μπορούσε να την υιοθετήσει στα iPad έως το 2024. Η σημερινή έκθεση υποδηλώνει ότι προς το παρόν η LG θα εφαρμόσει τη νέα τεχνολογία μόνο στη σειρά OLED της Gen 8, ενώ η τρέχουσα σειρά OLED Gen 6 θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για την παραγωγή μοντέλων iPad το επόμενο έτος.

    Σύμφωνα με την έκθεση, η Samsung άρχισε να αναπτύσσει την υβριδική τεχνολογία νωρίτερα από την LG και θα την αναπτύξει αμέσως για τα πάνελ OLED iPad που θα κατασκευάσει στη σειρά OLED της Gen 6. Η έκθεση δεν αναφέρει ποια μοντέλα iPad θα επωφεληθούν πρώτα, αλλά σύμφωνα με τον σύμβουλο της βιομηχανίας οθονών Ross Young, η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει τα πρώτα της μοντέλα iPad Pro 11 ιντσών και iPad Pro 12,9 ιντσών με οθόνες OLED το 2024.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.