19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Τέλος εποχής: Όπως είχε υποσχεθεί η Adobe σταματάει την υποστήριξη του Adobe Flash σήμερα

    Το τέλος του Adobe Flash είναι και επίσημα γεγονός. Όπως είχε ανακοινώσει παλαιότερα η Adobe και πλέον το επιβεβαιώνει πως πλέον δεν θα υποστηρίζει τον Flash Player και πιο συγκεκριμένα από τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 και έπειτα. Επιπλέον θα μπλοκάρει περιεχόμενο που τρέχει στον Player αυτό από τις 12 Ιανουαρίου του 2021.

    Η απόφαση αυτή είχε παρθεί πίσω το 2017 όταν η Adobe είχε ανακοινώσει τα πλάνα της να σταματήσει να υποστηρίζει το Flash plug in μέχρι το τέλος του 2020. Κάτι που τελικά έγινε.

    Από το 2017 η Adobe προσπάθησε να μειώσει την χρήση του Flash την στιγμή που το μήνυμα της Apple παρέμεινε σταθερό τονίζοντας πως η ενέργεια αυτή για τους Apple χρήστες είχε ξεκινήσει πολύ πιο πριν και από το 2010.

    “Η Apple χρήστες έχουν την εμπειρία του web χωρίς flash για αρκετό καιρό τώρα. iPhone, iPad και το iPod Touch ποτέ δεν υποστήριξαν το Flash. Για το Mac η αλλαγή αυτή ξεκίνησε το 2010 όταν το plug in αυτό σταμάτησε να έρχεται προ εγκατεστημένο σε νέα μηχανήματα. Το Safari επίσης ήθελε ειδική έγκριση του χρήστη πριν τρέχει το Flash plug in.”

    Φυσικά η σχέση μεταξύ Apple και Adobe σε ότι αφορά το Flash ήταν στα κόκκινα για πολλά χρόνια και από την στιγμή που ο Steve Jobs είχε κοινοποιήσει κείμενο με τις σκέψεις του για το Flash το 2010.

    O Jobs είχε αναφέρει:

    “Θέλω να ξεκαθαρίσω την άποψη μου για τα Adobe Flash προϊόντα έτσι ώστε οι καταναλωτές μας και όσοι μας ασκούν κριτική να καταλάβουν καλύτερα γιατί δεν επιτρέπουμε το Flash στα iPhones, iPods και iPads. Η Adobe έχει χαρακτηρίσει την απόφαση μας αυτή πως έγινε με βάση το επιχειρηματικό μας μοντέλο λέγοντας πως θέλουμε να προστατέψουμε το App Store μας. Στην πραγματικότητα η απόφαση μας αυτή έχει να κάνει καθαρά για τεχνικού λόγους. Η Adobe υποστηρίζει πως είμαστε ένα κλειστό σύστημα και το Flash είναι ανοιχτό αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.”

    Ο Jobs στο κείμενο που κοινοποίησε τότε είχε παρουσιάσει και τα θέματα που είχε το Flash και που αφορούσαν την σταθερότητα, ασφάλεια, αυτονομία μπαταρίας και αποδόσεις.

    Η Adobe πλέον αναφέρει το τέλος του Flash και τονίζει πως οι χρήστες πρέπει να το κάνουν απεγκατάσταση από τους υπολογιστές τους άμεσα για να βοηθήσουν στην προστασία των μηχανημάτων τους.

    Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο Adobe website.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.