24.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Στελέχη της Apple μοιράζονται το υπόβαθρο για το σχεδιασμό και όχι μόνο των Mac Studio και Studio Display

    Σε μια νέα συνέντευξη στο TechCrunch, τρία στελέχη της Apple μοιράστηκαν μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία προσέγγισε την ανάπτυξη του σχεδιασμού και των χαρακτηριστικών του Mac Studio και της Studio Display.

    Ο δημοσιογράφος λοιπόν του TechCrunch Matthew Panzarino μίλησε με τους Tom Boger – Vice President of Mac and iPad Product Marketing, Shelly Goldberg – Senior Director, Mac and iPad Product Design, και Xander Soren – Director of Product Marketing, Pro Apps.

    Ένα από τα θέματα που παρατήρησε ο Panzarino ήταν ότι το Mac Studio και η Studio Display είναι ένα σαφές προϊόν από την Ομάδα Pro Workflows της Apple που αρχικά προέκυψε καθώς δουλεύανε πάνω στο Mac Pro 2019. Ένα βασικό μέρος της διαδικασίας αυτής της ομάδας είναι να «αλληλεπιδρά και να συλλέγει πληροφορίες από επαγγελματίες σε δημιουργικούς, επιστημονικούς και άλλους τομείς για να κατανοήσει καλύτερα τις διαδικασίες εργασίας τους».

    Στην ομάδα μας, ο Soren σημείωσε ότι υπήρχε ένα σαφές μήνυμα από τους επαγγελματίες χρήστες του ότι υπήρχε ανάγκη για ένα modular σύστημα που θα έμπαινε ανάμεσα στα iMac και το Mac Pro. Modular, με αυτή την έννοια, είναι το Mac Studio που προσφέρει δύο επίπεδα τσιπ M1 και μια ξεχωριστή εξωτερική οθόνη.

    Οι θύρες που αποφάσισε να ενσωματώσει η Apple για το Mac Studio ήταν ακόμη μια περιοχή όπου έλαβε τα σχόλια των επαγγελματιών χρηστών:

    Ο αριθμός των θυρών που είναι διαθέσιμες στο Mac Studio είναι κάτι που προέκυψε από την έρευνα με τους επαγγελματίες πελάτες , μιλώντας τους, ρωτώντας τους πόσες συσκευές χρησιμοποιούν. Οι επιλογές USB-A αποτέλεσαν έκπληξη για μένα, για να είμαι ειλικρινής, αλλά ο Boger λέει ότι η έρευνά τους έδειξε ότι υπήρχε ακόμα μια ανάγκη τέτοια.”

    Όσον αφορά το σχεδιασμό του θερμικού συστήματος μέσα στο περιορισμένο σασί του Mac Studio, η Shelly Goldberg είπε ότι ήταν μια “τεράστια προσπάθεια” όταν έρχεσαι από τον σχεδιασμό του Mac Pro που έχει πολύ χώρο για ανεμιστήρες και εξαερισμό.

    “Ήταν μια τόσο διασκεδαστική πρόκληση από την άποψη του υλικού και της σχεδιαστικής υπογραφής, επειδή προσπαθούμε να προσφέρουμε αυτό το τεράστιο ποσό απόδοσης, αλλά ήμασταν πραγματικά περιορισμένοι στον παράγοντα του σασί. Προφανώς, αν είναι να το κρατήσεις στο γραφείο σου, δεν θέλεις να σε ενοχλεί ενώ κάνεις όλα αυτά τα πράγματα. Έτσι, είναι πραγματικά διασκεδαστική πρόκληση από την άποψη του υλικού, η ομάδα έκανε εκατοντάδες θερμικές προσομοιώσεις για τη ροή του αέρα για να προσπαθήσει να καταλάβει ποιο είναι το καλύτερο μοτίβο ροής αέρα μέσω του συστήματος για να προσπαθήσει να βελτιστοποιήσει την απόδοση και ακουστική και τελικά, καταλήξαμε στο σχέδιο που έχουμε το οποίο έχει την είσοδο στο κάτω μέρος πάνω από 2.000 μηχανικές τρύπες που είναι όλες επεξεργασμένες σε [συγκεκριμένη] γωνία που περιστρέφεται καθώς πηγαίνετε γύρω από την περίμετρο.”

    Όσον αφορά τη νέα Studio Display, ο Boger της Apple την περιέγραψε ως μια “εξαιρετική, πολύ προσιτή, πολύ mainstream οθόνη για όλους τους χρήστες Mac μας”.

    Ο Goldberg λέει ότι το σύστημα χωρικού ήχου στην οθόνη studio χρησιμοποιεί επίσης τη δύναμη ακύρωσης των προγραμμάτων οδήγησης που κατασκεύασαν για το MacBook Pro 16″, το πρώτο για ένα επιτραπέζιο ηχοσύστημα. Αυτοί οι εξειδικευμένοι οδηγοί παρέχουν και εσωτερική δύναμη που αμβλύνει τους ανεπιθύμητους κραδασμούς, λειτουργώντας ως αμορτισέρ που εμποδίζει τη δόνηση ενός κώνου ηχείου να ταξιδέψει στο περίβλημα.

    Μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική συνέντευξη εδώ

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.