11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Σταθερότητα και ποιότητα έρχεται στο iOS 9 και OS X 10.11

    OS-X-Yosemite-Desktop

    Οι φήμες θέλουν την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση στα 2 λογισμικά της Apple, θα δούμε πολλά χαρακτηριστικά τους στις 9 Ιουνίου στο WWDC, θα έχουν ένα χαρακτήρα Snow Leopard.

    Τι σημαίνει αυτό; Πως η Apple θα εστιάσει λιγότερο σε νέα χαρακτηριστικά και περισσότερο στην χρηστικότητα και την σταθερότητα καθώς και στην ποιότητα.

    Ένα νέο δημοσίευμα του 9to5Mac παρουσιάζει σήμερα περισσότερες πληροφορίες τόσο για το iOS 9 όσο και για το OS X 10.11.

    Αρχικά λοιπόν το iOS 9 θα έχει την κωδική ονομασία “Monarch” ενώ το OS X 10.11 αυτή του “Gala” με περιορισμένα νέα χαρακτηριστικά μιας και θα εστιάσουν στην ποιότητα και την ταχύτητα.

    “Τα μεγάλα στελέχη της Apple θέλανε νέα χαρακτηριστικά στα δύο λογισμικά αλλά όλοι συμφώνησαν πως θα δοθεί προτεραιότητα στην ποιότητα τους αφήνοντας για λίγο αργότερα σχέδια για περισσότερες λειτουργίες” αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

    Αναμένεται πως το iOS 9 θα έχει όλες εκείνες τις απαραίτητες αλλαγές ώστε παλαιότερες συσκευές όπως για παράδειγμα το iPhone 4S να μπορεί να τρέχει καλύτερα και πιο ομαλά σε αυτή την έκδοση. Με άλλα λόγια καλύτερα συνεργασία με όλες τις συσκευές που έχουν τον A5 επεξεργαστή της εταιρείας.

    Σε αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και η νέα γλώσσα προγραμματισμού της Apple Swift.

    “H Apple σχεδιάζει να μετατρέψει όλες τις εφαρμογές της αλλά και τον κώδικα της σε Swift μέχρι το 2016” διαβάζουμε στο ίδιο άρθρο.

    Στα νέα χαρακτηριστικά του OS X 10.11 θα έχουμε κάποια tweaks στην διεπαφή του και στο Control Center φέρνοντας την εμπειρία του χρήστη ακόμη πιο κοντά στο iOS.

    Βελτιώσεις επίσης θα γίνουν σε θέματα ασφάλειας καθώς και στο iCloud Drive. Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ πιθανό να δούμε και μια iCloud Drive εφαρμογή από την Apple.

    Τέλος θα δούμε σίγουρα και βελτιώσεις στους Χάρτες της Apple καθώς και μια νέα “Home” εφαρμογή για τον έλεγχο Home-Kit συσκευών που αναμένεται πως το 2016 θα έχουν μια πολύ σημαντική παρουσία στην αγορά.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles