18.3 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Σπάει όλα τα ρεκόρ η Apple στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2016

    samsung-and-sony-take-jealous-stabs-at-apple-image-cultofandroidcomwp-contentuploads201509tim-cook-wwdc-2015-780x390

    Η Apple ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου οικονομικού τριμήνου για το 2016. Όπως ίσως αρκετοί από εσάς γνωρίζετε ουσιαστικά αυτό το τρίμηνο είναι το τρίμηνο των εορτών όπου οι πωλήσεις ανεβαίνουν κατακόρυφα για τις περισσότερες εταιρείες.

    Για ακόμη μια φορά η Apple κατάφερε να δημιουργήσει νέα ρεκόρ πωλήσεων για αυτό το οικονομικό τρίμηνο. Η εταιρεία πούλησε 74.8 εκατομμύρια iPhones σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τα 74.5 εκατομμύρια iPhones που είχε την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Πάρα αυτά δεν ήταν όλα τα νούμερα το ίδιο εντυπωσιακά μιας και οι πωλήσεις των Mac σημειώσαν μια μικρή πτώση ενώ οι πωλήσεις των iPad συνεχίζουν να προβληματίζουν με την πτωτική τους πορεία.

    Πιο συγκεκριμένα:

    • Κέρδη: $75.9 δις σε σύγκριση με $74.6 δις πέρυσι
    • iPhones:  74.8 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με 74.5 εκατομμύρια συσκευές πέρυσι
    • iPads:  16.1 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με 21.4 εκατομμύρια πέρυσι
    • Macs: 5.3 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με 5.5 εκατομμύρια πέρυσι

    Τα πρώρα σχόλια του Tim Cook και του CFO της Apple Luca Maestri ήταν τα εξής:

    “Η ομάδα μας κατάφερε το καλύτερο οικονομικό τρίμηνο που είχαμε ποτέ, χάρη στα καινοτόμα προϊόντα μας και το νέο ρεκόρ πωλήσεων σε iPhone, Αpple Watch και Apple TV καταφέραμε κάτι τέτοιο. Καταφέραμε μάλιστα και ένα μοναδικό ρεκόρ αυτό το τρίμηνο με 1 δις ενεργές Apple συσκευές παγκοσμίως” τόνισε χαρακτηριστικά ο Tim Cook.

    “To ρεκόρ στις πωλήσεις μας και τα δυνατά περιθώρια κέρδους μας δημιούργησαν ένα νέο ρεκόρ εσόδων αυτό το τρίμηνο παρά τα προβλήματα στην παγκόσμια μακροοικονομία. Το κέρδος μας ήτα $27.5 δις και επιστρέψαμε $9 δις στους επενδυτές μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Luca Maestri

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles