24.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Σοβαρό κενό ασφαλείας της Wyze Cam έδωσε στους χάκερ πρόσβαση σε βίντεο. Δεν έγινε καμία ενέργεια για 3 ολόκληρα χρόνια

    Ένα σημαντικό ελάττωμα ασφαλείας του Wyze Cam επέτρεψε εύκολα στους χάκερ να έχουν πρόσβαση σε αποθηκευμένα βίντεο και παρέμεινε χωρίς διόρθωση για σχεδόν τρία χρόνια μετά την ειδοποίηση της εταιρείας για αυτό, λέει μια νέα έκθεση σήμερα.

    Επιπλέον, φαίνεται ότι η Wyze Cam v1 – η οποίο βγήκε προς πώληση το 2017 – δεν θα επιδιορθωθεί ποτέ, οπότε θα παραμείνει ευάλωτη για όσο διάστημα χρησιμοποιείται …

    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά υπάρχουν και χειρότερα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν εκ νέου τις υπάρχουσες κάρτες SD που έχουν, μερικές από τις οποίες εξακολουθούν να έχουν ιδιωτικά δεδομένα σε αυτές, ειδικά φωτογραφίες. Το κενό ασφαλείας αυτό έδωσε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα της κάρτας, όχι μόνο στα αρχεία που δημιουργήθηκαν από την ίδια την κάμερα.

    Τέλος, το κλειδί κρυπτογράφησης AES αποθηκεύεται επίσης στην κάρτα, παρέχοντας ενδεχομένως σε έναν εισβολέα ζωντανή πρόσβαση στη ροή της κάμερας και μάλιστα με σχετική άνεση!

    Συνολικά, οι ερευνητές ασφαλείας της bitdefender συμβούλευσαν την εταιρεία για τρία τρωτά σημεία. Η Wyze χρειάστηκε έξι μήνες για να διορθώσει ένα, 21 μήνες για να διορθώσει ένα άλλο, και λίγο λιγότερο από δύο χρόνια για να διορθώσει το ελάττωμα της κάρτας SD. Η κάμερα v1 δεν έχει ακόμη επιδιορθωθεί, και όπως ανακοίνωσε η εταιρεία πέρυσι ότι έχει φτάσει σε κατάσταση τέλους ζωής της και υποστήριξης, έτσι φαίνεται ότι ποτέ δεν θα το κάνει.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.