24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Σειρά iPad: Κάτι για όλους ή ένα μπερδεμένο χάος;

    Αυτή την εβδομάδα παρουσιάστηκε το ολοκαίνουργιο iPad 10, καθώς και οι ενημερωμένες εκδόσεις του iPad Pro 11 ιντσών και 12,9 ιντσών, κάτι που δημιουργεί μια αρκετά εκτεταμένη σειρά iPad!

    Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα δίπολο πολύ εύκολα. Το επιχείρημα της Apple θα ήταν ότι η εταιρεία προσφέρει τώρα ένα μοντέλο για κάθε ανάγκη, ενώ από την άλλη ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, μπορεί να είχε βρεθεί αν ζούσε να σχεδιάζει ένα πλέγμα 2×2 στην στρατηγική της εταιρείας….

    Με τις τελευταίες αλλαγές, ποια είναι η σειρά iPad της Apple τώρα; Δεν είναι καν απολύτως σαφές με ποια σειρά να τα απαριθμήσουμε, αλλά ας το κάνουμε με τη σειρά τιμών και ας δούμε τι μας δίνει κάθε ένα από αυτά…

    • iPad 9: 389,00 €
    • iPad 10: 629,00 €
    • iPad mini: 598,99 €
    • iPad Air: 699,00 €
    • iPad Pro 11 ιντσών: 1.149,00 € με το περσινό μοντέλο να πάει πλέον στα 969,00 €
    • iPad Pro 12,9 ιντσών: 1.559,00 € με το περσινό μοντέλο να πάει πλέον στα 1.299,00 €

    Τα πράγματα θα μπορούσαν, φυσικά, να γίνουν ακόμη πιο μπερδεμένα μόλις αρχίσουμε να εξετάζουμε διαφορετικές προδιαγραφές, αλλά ας μείνουμε στα βασικά μοντέλα της κάθε σειράς.

    iPad 9

    Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Αν κάποιος ρωτούσε τη συμβουλή μου, θα έκανα μερικές ερωτήσεις και θα τους έδειχνα τα δύο άκρα. Εάν θέλετε απλώς ένα iPad για καθημερινές ανάγκες, είστε ευχαριστημένοι με μια μικρή οθόνη και δεν έχετε συγκεκριμένη ανάγκη για καμία από τις λειτουργίες Pro, αγοράστε το βασικό μοντέλο (αλλά με περισσότερο χώρο αποθήκευσης). Εάν χρειάζεστε μία ή περισσότερες λειτουργίες Pro ή/και θέλετε μια μεγάλη οθόνη (και μπορείτε να αντέξετε οικονομικά!), αγοράστε το iPad Pro 12,9 ιντσών.

    Ωστόσο, η κυκλοφορία του iPad 10 κάνει το iPad 9 να φαίνεται πλέον μάλλον παλιομοδίτικο…

    iPad 10

    Εάν ένα πιο μοντέρνο σχέδιο αξίζει τα επιπλέον μετρητά, τότε αυτή θα ήταν μια λογική επιλογή. Είναι ένα αρκετά μεγάλο άλμα τιμής για την πιο όμορφη οθόνη και ορισμένες βελτιώσεις προδιαγραφών που πιθανώς δεν έχουν μεγάλη σημασία για έναν αγοραστή iPad αρχικού επιπέδου.

    Αυτό είναι επίσης το μόνο μοντέλο που μπορείτε να αγοράσετε εάν θέλετε την μπροστινή κάμερα στο κατάλληλο μέρος.

    iPad mini

    Ελαφρώς πιο οικονομικό από το iPad 10, πρέπει να θέλετε πραγματικά το συμπαγές μέγεθος που προσφέρει και άριστη εργονομία του. Αυτός είναι κυριολεκτικά ο μόνος λόγος που είναι λογικό να αγοράσετε αυτό το μοντέλο.

    iPad Air

    Εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται μπερδεμένα.

    Έτσι, αν κάποιος έχει πείσει τον εαυτό του να ξοδέψει επιπλέον ευρώ για το iPad 10 αντί για το iPad 9, τότε θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται εάν μια επιπλέον αύξηση 80€ για το iPad Air μπορεί να έχει νόημα.

    Εντάξει, παίρνετε ένα τσιπ M1, αλλά αυτό είναι άσχετο για τους περισσότερους. Αποκτάτε καλύτερη συμβατότητα αξεσουάρ, κάτι που μπορεί να είναι σχετικό αν θέλετε το Apple Pencil (2ης γενιάς έναντι 1ης γενιάς) ή το πληκτρολόγιο (επιλογή Magic Keyboard και Smart Keyboard Folio). Η οθόνη είναι καλύτερη (P3 αντί sRGB) και έχετε επίσης αντιανακλαστική επίστρωση, κάτι που είναι ένα μικρό χαρακτηριστικό που μπορεί να κάνει όμως μεγάλη διαφορά.

    11-ιντσών iPad Pro

    Τι θα λέγατε να σκεφτούμε ακόμη μεγαλύτερη επένδυση από το iPad Air και να πάμε στο iPad Pro 11 ιντσών; Εδώ είναι που μάλλον ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Θα έλεγα ότι οι λειτουργίες Pro εμπίπτουν στην κατηγορία “θα ξέρετε αν τις χρειάζεστε”. Μ2 chip πάνω από M1. Κάμερες Ultra Wide. Thunderbolt/USB 4. Υποστήριξη ProRes. Περισσότερες επιλογές αποθήκευσης. Εάν είστε τυπικός καταναλωτής τότε αντικειμενικά δεν χρειάζεστε τίποτα από αυτά.

    12.9-ιντσών iPad Pro

    Και επιστροφή σε μπερδέματα – γιατί μπορεί να χρειάζεστε τις λειτουργίες Pro και να θέλετε μεγαλύτερη οθόνη ή μπορεί απλώς να θέλετε μια μεγαλύτερη οθόνη. Δεν υπάρχει αντίστοιχο του iPhone 14 Plus στη σειρά iPad, οπότε αν το μόνο που θέλετε είναι μια μεγαλύτερη οθόνη, θα πρέπει να πληρώσετε για όλες τις λειτουργίες Pro για να το αποκτήσετε.

    Για να κάνουμε και τον δικηγόρο του διαβόλου βασισμένη σε όλα τα πράγματα που οι άνθρωποι δηλώνουν με βεβαιότητα ότι δεν θα είχαν συμβεί ποτέ όταν ο Steve ήταν ζωντανός.

    Να θυμίσουμε όταν ο συνιδρυτής της Apple επέστρεψε στην εταιρεία, τους είπε περίφημα ότι η σειρά Mac τους ήταν ένα χάος και σχεδίασε ένα πλέγμα 2×2: καταναλωτής/επαγγελματίας και επιτραπέζιος/φορητός υπολογιστής. Αυτό που χρειαζόταν η εταιρεία, είπε, ήταν «τέσσερα υπέροχα προϊόντα».

    Το πρόβλημα είναι πώς θα συμπυκνώσουμε την τρέχουσα σειρά iPad σε μόλις τέσσερα μοντέλα; Εδώ, νομίζω, μπορεί να νικήσει το επιχείρημα «κάτι για όλους». Σας εγγυώμαι απολύτως, όποια μοντέλα και αν πρότεινα να αφαιρέσω, θα υπήρχαν έντονες αντιρρήσεις στα σχόλια σχετικά με το πώς ένα από αυτά τα μοντέλα είναι τέλειο. Και είναι το ιδανικό για κάποιο χρήστη.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.