17 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Ρυθμιστική Ολλανδική αρχή ανταγωνισμού επιβάλει στην Apple επιπλέον πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ

    Η Ολλανδική Αρχή Καταναλωτών και Αγορών (ACM) επέβαλε πρόστιμο στην Apple πέντε εκατομμύρια ευρώ για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς φέρεται να μην πληρούσε τις απαιτήσεις που έθεσε σχετικά με τα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών για εφαρμογές γνωριμιών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα το Reuters.

    Η ACM δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει ακόμα αρκετές πληροφορίες από την Apple για να αξιολογήσει εάν η εταρεία έχει συμμορφωθεί σωστά με την εντολή που της δόθηκε, αναφέρει η έκθεση. Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού θα συνεχίσει να επιβάλλει πρόστιμο στην Apple πέντε εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα, έως και 50 εκατομμύρια ευρώ κατ’ ανώτατο όριο, μέχρι να διαπιστώσει ότι η Apple έχει συμμορφωθεί.

    Η ACM δήλωσε ότι η Apple αναγκάζει επίσης τις εφαρμογές γνωριμιών να επιλέξουν μεταξύ του τυπικού συστήματος αγοράς εντός εφαρμογής του App Store ή εναλλακτικών συστημάτων πληρωμών. Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι οι εφαρμογές γνωριμιών πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν και τις δύο επιλογές στην Ολλανδία.

    Η Apple άσκησε έφεση κατά της εντολής της ACM, υποστηρίζοντας ότι τα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών στο App Store ενέχουν κινδύνους απορρήτου και ασφάλειας για τους πελάτες. Η Apple δήλωσε επίσης ότι δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει τους πελάτες με αιτήματα επιστροφής χρημάτων, διαχείριση συνδρομών και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την αγορά ψηφιακών αγαθών και υπηρεσιών μέσω εναλλακτικών συστημάτων.

    Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.