14.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πώς το στοίχημα της Apple με το iPhone 14 Pro θα μπορούσε να αποδώσει με μεγάλο τρόπο

    Με μόλις πέντε μήνες να απομένουν μέχρι την κυκλοφορία του iPhone 14, έχουμε μια αρκετά καλή ιδέα για το τι να περιμένουμε. Διαρροές και φήμες έχουν ζωγραφίσει μια σχεδόν πλήρη εικόνα του τι να περιμένετε από την επόμενη γενιά τηλεφώνων και φαίνεται ότι η Apple ταρακουνά εντελώς τη σύνθεση της σειράς αυτής όπως δεν το έχει κάνει ποτέ μέχρι σήμερα.

    Ενώ θα εξακολουθείτε να μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερα νέα τηλέφωνα, η Apple φέρεται να εξαλείφει το μη δημοφιλές iPhone mini από την σειρά και να το αντικαθιστά με ένα iPhone Max. Αυτό θα δώσει στις γραμμές ομοιογένεια – η Apple θα προσφέρει δύο τηλέφωνα 6,1 ιντσών και δύο τηλέφωνα 6,7 ιντσών.

    Υποθέτοντας ότι το νέο iPhone 14 Max ξεκινά από $899, είναι πιθανό να είναι μια καλή κίνηση. Περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς μεγαλύτερες συσκευές και μια φθηνότερη επιλογή θα πρέπει να πουλήσει πολύ καλά.

    Αλλά ενώ η Apple μπορεί να εξαλείφει τον μεγάλο φόρο τηλεφώνου, οι αγοραστές iPhone θα εξακολουθούν να έχουν μια πολύ δύσκολη απόφαση να λάβουν το φθινόπωρο. Δεδομένου ότι η Apple δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει τη γραμμή Pro με το μέγεθος πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να αυξήσει δραματικά το χάσμα μεταξύ των μοντέλων στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

    Ως έχει, το iPhone 13 και το iPhone 13 Pro δεν είναι τόσο διαφορετικά. Δείτε πώς συγκρίνονται.

    iPhone 13iPhone 13 Pro
    Camera12MP Wide
    12MP Ultra wide
    12MP Wide
    12MP Ultra wide
    12MP 3x Telephoto
    Display60Hz OLED120Hz ProMotion OLED
    ProcessorA15 (4-core GPU)A15 (5-core GPU)
    MaterialsGlass, aluminumGlass, stainless steel

    Όλες αυτές είναι σχετικά μικρές διαφορές, οπότε η επιλογή θα πρέπει να είναι αρκετά σαφής. Το μη Pro iPhone είναι σταθερά μεταξύ των τηλεφώνων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Apple σε μεγάλο βαθμό λόγω αυτών των μικρών διαφορών. Το iPhone 13 είναι αρκετά επαγγελματικό για τους περισσότερους ανθρώπους και οι περισσότεροι αγοραστές γνωρίζουν αμέσως αν οι αναβαθμίσεις αξίζουν τα επιπλέον $200.

    Αλλά το iPhone 14 θα αλλάξει σύμφωνα με πληροφορίες τον τρόπο με τον οποίο η Apple διαφοροποιεί μεταξύ των τυπικών και των Pro γραμμών της. Σύμφωνα με φήμες, οι διαφορές θα είναι πολύ μεγαλύτερες από οποιοδήποτε προηγούμενο τηλέφωνο και θα μπορούσαν να κάνουν τα μη pro iPhones να φαίνονται πολύ πιο κατώτερα. Να τι περιμένουμε με βάση τις φήμες.

    iPhone 14iPhone 14 Pro
    DesignNotchHole+Pill
    Camera12MP Wide
    12MP Ultra wide
    48MP Wide
    12MP Ultra wide
    12MP 3x Telephoto
    Display60Hz OLED120Hz ProMotion OLED
    ProcessorA15 (5-core GPU)A16
    MaterialsGlass, aluminumGlass, stainless steel, titanium

    Αυτό είναι ένα πολύ μεγαλύτερο χάσμα στα χαρακτηριστικά από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια – και οι τελευταίες διαρροές δείχνουν ότι τα πλαίσια θα μπορούσαν να είναι αισθητά λεπτότερα. Προσθέστε τα όλα και το iPhone 14 Pro εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα άλματα γενεών από το iPhone X. Από την άλλη διατηρώντας τον ίδιο σχεδιασμό, επεξεργαστή και υλικό κάμερας, στην πραγματικότητα, θα είναι πιο δύσκολο να διακρίνετε το iPhone 14 από το iPhone 13, υποθέτοντας ότι η Apple συνεχίζει να το πωλεί σε μειωμένη τιμή.

    Δίπλα στο iPhone 14 Pro, το iPhone 14 θα μοιάζει με το τηλέφωνο του περασμένου έτους και με τον ίδιο επεξεργαστή, θα είναι δύσκολο για την Apple να δικαιολογήσει μια αναβάθμιση. Αλλά δεν θα ισχύει το ίδιο με το iPhone 14 Pro.

    Η κίνηση αυτή της Apple είναι σίγουρα τακτική. Και μπορεί να πετύχει. Όταν η Apple ανέβασε την τιμή του iPhone X στα 999 δολάρια, ήταν το πρώτο τηλέφωνο χιλιάδων δολαρίων και ένα τεράστιο άλμα πάνω από την τιμή των 799 δολαρίων του iPhone 8 Plus. Αλλά σύντομα τα τηλέφωνα που ήρθαν με τέτοιες τιμολογήσεις στην αγορά έγιναν συνηθισμένα και η Apple έδειξε ότι το premium στοίχημα της δεν ήταν τρελό.

    Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με το iPhone 14 Pro. Προσθέτοντας χαρακτηριστικά και αξία στη γραμμή Pro, θα μπορούσε να κάνει την τιμή των χιλίων δολαρίων και άνω πολύ πιο ευχάριστη και λογική για τον αγοραστή. Οι φημολογούμενες αναβαθμίσεις είναι μερικές από τις μεγαλύτερες εδώ και χρόνια, και οι άνθρωποι θα μπορούσαν ξαφνικά να συρρέουν για ένα Pro μοντέλο περισσότερο από ποτέ. Και αν προέρχονται από ένα iPhone 12 ή νωρίτερα μοντέλα, το iPhone 14 Pro θα φαίνεται σαν μια εντελώς νέα συσκευή.

    Θυσιάζοντας το iPhone 14, ωστόσο, η Apple κινδυνεύει επίσης να εξοργίσει τους πιστούς πελάτες της. Pro ή όχι, οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι σε ένα πρότυπο σε όλη τη γραμμή iPhone και το iPhone 14 απειλεί να το ανατρέψει αυτό. Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και τον ίδιο επεξεργαστή, το iPhone 14 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως απογοήτευση για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να ξοδέψουν τόσα πολλά σε ένα νέο iPhone. Αλλά εδώ έρχεται το iPhone 14 Max.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.