23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Πώς να χρησιμοποιείτε την κάμερα του iPhone ή του iPad: Ο Απόλυτος Οδηγός (Part 3)

    Screen Shot 2014-07-29 at 1.14.08 PM

    Αγαπητοί φίλοι,  επανερχόμαστε με το 3ο και τελευταίο μέρος του οδηγού μας, με το οποίο κλείνουμε το συγκεκριμένο κομμάτι κι ελπίζουμε να σας κάναμε την ζωή λίγο πιο εύκολη. Ας δούμε λοιπόν τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με την κάμερα του αγαπημένου μας iPhone.

     

    3ο μέρος

    Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ριπής (burst mode)  για να συλλάβετε όλη την δράση με την φωτογραφική μηχανή του iPhone σας

    Η φωτογραφική μηχανή στο iPhone, το καθιστά εύκολο να τραβήξετε φωτογραφίες. Αλλά τι κάνετε εάν τα πράγματα κινούνται; Όχι μόνο έχετε να ανησυχείτε για την αποφυγή θαμπάδας λόγω της κίνησης, αλλά θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να συλλάβετε την φωτογραφία ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Γι ‘ αυτό, υπάρχει η λειτουργία ριπής (burst mode)!

    Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία burst για να συλλάβετε όλη την δράση με την φωτογραφική μηχανή του iPhone σας:

    Ξεκινήστε την κάμερα στο iPhone 5s. Στη λειτουργία φωτογραφιών, κρατήστε πατημένο το κουμπί του κλείστρου για να συλλάβει 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αφήστε το κουμπί του κλείστρου όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία φωτογράφησης.Μεταβείτε στην εφαρμογή φωτογραφιών πατώντας στη μικρογραφία της φωτογραφίας στο κάτω αριστερά σημείο, ή κάνοντας κλικ στο κουμπί  home και βγείτε στην κεντρική οθόνη πρώτα.

    burst_mode_iphone_5s_howto_2

    Πατήστε στην συλλογή από φωτογραφίες ριπής που θέλετε να προβάλετε. (Οι φωτογραφίες που λαμβάνετε σε λειτουργία burst εμφανίζονται ως στοίβες στην ροή φωτογραφιών σας.) Πατήστε, επιλέξτε αγαπημένα… στο κάτω μέρος. Μετακινηθείτε σε όλες τις φωτογραφίες σε αυτή τη λειτουργία και πατήστε το μπλε σημάδι επιλογής για κάθε φωτογραφία που θα θέλατε να κρατήσετε.Πατήστε στην επάνω δεξιά γωνία όταν έχετε ελέγξει αυτά που θα θέλατε να κρατήσετε.Διαλέχτε άν θα σώσετε όλες τις φωτογραφίες που τραβήξατε ή αν θα σώσετε μόνο αυτές που επιλέξατε.

    Παρατηρήστε ότι μερικές φωτογραφίες σε  λειτουργία ριπής έχουν γκρι τελείες από κάτω τους. Το iPhone σας αυτόματα θα επιλέξει τις φωτογραφίες που σκέφτεται ότι είναι οι καλύτερες από την λειτουργία ριπής. Αυτό το καθιστά εύκολο να βρείτε αυτές τις φωτογραφίες που μπορεί να έχουν το ελάχιστο θάμπωμα. Από την εμπειρία μου είναι συνήθως αρκετά σωστό. Αλλά, φυσικά, είναι εντελώς δική σας η απόφαση ποιές θέλετε να κρατήσετε.

    Φωτογραφίζοντας σε burst mode με παλαιότερα  iPhones.

    Ακόμα κι αν τα υπόλοιπα iPhones δεν έχουν την “φανταχτερή” burst mode λειτουργία — γιατί δεν έχουν Apple Α7 επεξεργαστές — μπορούν ακόμα να πάρουν πολλαπλές, διαδοχικές λήψεις. Απλά δεν θα φτιάξουν αυτόματα στοίβα και δεν θα επιλέξουν τις  καλύτερες για σας.

    Διαδοχική φωτογράφιση σε παλαιότερα iPhone:

    Ξεκινήστε την κάμερα στο iPhone σας. Στη λειτουργία φωτογραφιών, κρατήστε πατημένο το κουμπί του κλείστρου για να συλλάβει πολλές φωτογραφίες, την  μία μετά την άλλη. Αφήστε το κουμπί του κλείστρου όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία σύλληψης.

    Μεταβείτε στην εφαρμογή φωτογραφιών πατώντας στη μικρογραφία της φωτογραφίας στο κάτω αριστερά μέρος, ή κάνοντας κλικ στο κουμπί  home και βγείτε στην κεντρική οθόνη πρώτα. Δείτε και διαγράψτε τις φωτογραφίες που δεν θέλετε να διατηρήσετε.

    Το κλείστρο σε παλαιότερο iPhone δεν είναι τόσο γρήγορο όσο στο iPhone 5s, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις θα κάνει την δουλειά του.

     Πώς να παίξετε με τα φίλτρα σε πραγματικό χρόνο στο iPhone σας

    Η φωτογραφική μηχανή στο iPhone 5s σας δίνει την δυνατότητα να εφαρμόσετε φίλτρα σε πραγματικό χρόνο για τις φωτογραφίες σας. Αυτό σημαίνει ότι, μπορείτε να δείτε ζωντανά στην οθόνη προεπισκόπησης τα φίλτρα σας, και να βεβαιωθείτε ότι σας αρέσουν, πριν τραβήξετε την φωτογραφία σας. Γιατί φίλτρα; Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε κάποια ποικιλία στις φωτογραφίες σας. Ενώ σίγουρα δεν ενδείκνυνται για κάθε φωτογραφία, είναι τουλάχιστον διασκεδαστικό να παίζει κανείς μαζί τους. Σύντομα κοντά σας με το iOS 8, θα είστε σε θέση να προσθέσετε τα φίλτρα πολλών εφαρμογών στις φωτογραφίες σας, όπως το  VSCO Cam και πολλά άλλα!

    filters_iphone_camera_app_howto_2

     

    Πώς να δείτε φίλτρα σε πραγματικό χρόνο στο iPhone σας:

    Ξεκινήστε την κάμερα στο iPhone σας, όπως ακριβώς θα κάνατε για να τραβήξετε μια κανονική φωτογραφία, είτε από την οθόνη κλειδώματος (όπως έχετε ήδη μάθει  ή πατώντας πάνω στην κάμερα. Πατήστε το κουμπί φίλτρο στο κάτω μέρος που μοιάζει με τρεις κύκλους σε επικάλυψη. Πατήστε το φίλτρο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να πατήστε σε οποιαδήποτε από αυτά και στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “φίλτρο” και πάλι αν αλλάξετε την γνώμη σας. Τραβήξτε την φωτογραφία σας.

    Αυτό είναι! Η φωτογραφία σας θα εμφανιστεί ήδη φιλτραρισμένη στην συλλογή φωτογραφιών σας!

    Πώς να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία πλέγμα στο iPhone ή στο iPad

    Η φωτογραφική μηχανή για το iPhone, iPod ή το iPad έχει ένα προαιρετικό πλέγμα που μπορεί να σας βοηθήσει  ώστε να έχετε ένα καλύτερα πλαίσιο για να φωτογραφίζετε ανθρώπους, τα κατοικίδια ζώα, και αντικείμενα, ορίζοντες και ουράνια σώματα — λίγο πολύ τα πάντα που σας ενδιαφέρουν.

    Πώς να επιλέξετε την λειτουργία πλέγμα στο iPhone ή στο iPad :

    Ξεκινήστε την εφαρμογή ρυθμίσεις από την αρχική σας οθόνη. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και πατήστε φωτογραφίες & φωτογραφική μηχανή. Κυλήστε προς το κάτω μέρος της σελίδας και στην ενότητα φωτογραφικών μηχανών, υπάρχει μια επιλογή για το πλέγμα. Ενεργοποιήστε το χαρακτηριστικό πατώντας στο ρυθμιστικό.

    camera_grid_ios_7_howto

     

    Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την λειτουργία geo-tagging στο iPhone ή στο iPad

    Όταν ξεκινήσετε την κάμερα στο iPhone, iPod ή το iPad για πρώτη φορά θα σας ρωτήσει αν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θέση σας. Η Apple  χρησιμοποιεί την χαρτογράφηση του  Wi-Fi router σας, και, εάν είναι διαθέσιμο, τον τριγωνισμό μέσω πύργου κυψέλης και GPS για να δει που βρίσκεστε και να ενσωματώσει αυτή την πληροφορία στην φωτογραφία. Με άλλα λόγια — geotagging. Είναι σπουδαίο εάν θέλετε να παρακολουθείτε πού πήρατε τις εικόνες σας, όπως σε μια φωτογραφία με τα παιδιά σας ή σε διακοπές, αλλά αν θέλετε να προστατέψετε το απόρρητο σας και να κρατήσετε την θέση σας απόρρητη, δεν είναι τόσο καλό. Ευτυχώς, ακόμα κι αν είχατε επιτρέψει την πρώτη φορά το να κρατείται αυτή η πληροφορία, μπορείτε να το αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή.

     Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την λειτουργία geo-tagging στο iPhone ή στο iPad :

    Ξεκινήστε την εφαρμογή ρυθμίσεις από την οθόνη σας.Πατήστε στο απόρρητο. Πατήστε υπηρεσίες τοποθεσίας.Εναλλαγή φωτογραφική μηχανή σε Off ή On για να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε geotagging.

    how_to_geotagging_iphone_ipad

     

     

    Μπορείτε να αλλάξετε όσες φορές θέλετε κι όποτε επιθυμείτε την επιλογή του geo-tagging.

    Συνιστώμενες εφαρμογές  για φωτογραφία

    Ψάχνετε για την καλύτερη δυνατή λήψη φωτογραφιών με το iPhone σας; Ενώ μερικοί είναι ευχαριστημένοι με όλες τις λειτουργίες που έρχονται με την εφαρμογή της κάμερας του iPhone, άλλοι θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο έλεγχο και πιο πολλά εργαλεία. Εάν π.χ. θέλετε να προσαρμόσετε την ισορροπία του λευκού ή την ταχύτητα του κλείστρου, ή απλά θέλετε μια όλα-σε-ένα φωτογραφική μηχανή, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές για φωτογραφία στο Apple store, που η κάθε μια προσφέρει και διαφορετικές δυνατότητες. Εμείς διαλέξαμε και σας προτείνουμε κάποιες, οι οποίες θεωρούμε ότι θα σας δώσουν λύση σε αρκετά θέματα που αφορούν το φωτογραφικό σας ταλέντο.

    VSCO Cam

    vsco_cam_capture_photo_screens

    Η VSCO Cam είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορείτε να τραβήξετε τις φωτογραφίες σας, να τις επεξεργαστείτε και να τις μοιραστείτε . Ακόμη, μπορείτε να εισάγετε τις υπάρχουσες φωτογραφίες σας και να έχετε πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες σας σε ένα μέρος. Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα που δίνει η VSCO Cam είναι η ευκολία με την οποία μπορείτε ανεξάρτητα να ρυθμίζετε τόσο  την έκθεση όσο και την εστίαση. Με την VSCO Cam δεν θα έχετε ποτέ πρόβλημα να τραβήξετε μια φωτογραφία σκοτεινή αλλά με σωστό focus  ή ξεθωριασμένη και όχι με σωστό focus. Τα φίλτρα της  και οι επιλογές επεξεργασίας είναι επίσης μερικά από τα καλύτερα που θα βρείτε.

    Αν ψάχνετε για μια εύκολη στην χρήση εφαρμογή κάμερας με αρκετά έξτρα από αυτά που δίνει το iPhone, τότε η VSCO Cam είναι η επιλογή σας.

    Δωρεάν

    Camera +

    camera_plus_iphone_best_apps_Screens_updated

    Η Camera + είναι μια καταπληκτική φωτογραφική εφαρμογή που όχι μόνο σας βοηθά να σταθεροποιήσετε τις εικόνες, αλλά έχει έναν κεντρικό έλεγχο για να ελέγχετε την ισορροπία του λευκού, την έκθεση και εστίαση. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την ρύθμιση έκθεσης για δύσκολα περιβάλλοντα, όπου το σημείο που εστιάζετε είναι σε μια πιο σκοτεινή περιοχή. Επίσης, μπορείτε να δείτε τι ISO και τι ταχύτητα κλείστρου χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή. Η Camera + θριαμβεύει πραγματικά όταν πρόκειται για τα εργαλεία επεξεργασίας της που συμπεριλαμβάνουν higlights, σκιές, αντίθεση, και πολλά άλλα.

    Για μια φωτογραφική εφαρμογή που συνδυάζει τα βασικά εργαλεία με εκπληκτικά ισχυρά εργαλεία της επεξεργασίας, ελέγξτε την Camera +.

    $1.99

    ProCamera 7

    procamera_7_iphone_best_apps_screens

    H ProCamera 7, είναι μια στιβαρή φωτογραφική εφαρμογή που όχι μόνο περιέχει φοβερά εργαλεία επεξεργασίας, αλλά σας επιτρέπει να προσαρμόσετε πολλές ρυθμίσεις και να έχετε ζωντανή προεπισκόπηση πριν τραβήξετε την φωτογραφία σας. Όπως η VSCO Cam, μπορείτε να ρυθμίσετε την έκθεση και τηνν εστίαση που είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία anti-shake κατά τη λήψη ενός κινούμενου θέματος για την καλύτερη δυνατή φωτογραφία. Όπως και η βασική εφαρμογή του iPhone, η ProCamera 7 διαθέτει επίσης λειτουργία burst που σας επιτρέπει να λάβετε πολλές φωτογραφίες σε σειρά.

    Αν θέλετε ζωντανή προεπισκόπηση των φωτογραφιών σας, πριν ακόμα τις τραβήξετε τότε η  ProCamera 7 είναι μονόδρομος.

    $2.99

    Camera360 Ultimate

    camera360_iphone_best_apps_screens

    H Camera360 συνδυάζει διασκεδαστικά εφέ, φίλτρα, καθώς και σκηνές με μια αξιοπρεπή φωτογραφική εφαρμογή. Ενώ δεν έχει τόσα χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως η ProCamera 7, προσφέρει ανεξάρτητη έκθεση και εστίαση, καθώς και ζωντανή προεπισκόπηση. Η λειτουργία selfie της Camera360 σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τις αποχρώσεις του δέρματος και να εφαρμόσετε φίλτρα για να πάρετε την καλύτερη δυνατή φωτογραφία.

    Εάν βγάζετε πολλές selfies ή θέλετε να παίζετε με διασκεδαστικά φίλτρα, τότε η Camera360 είναι η εφαρμογή για σας.

    Δωρεάν

    Instagram

    instagram_iphone_best_apps_screens_updated

    Το Instagram είναι ο βασιλιάς των εφαρμογών για να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας και περιέχει επίσης ενσωματωμένη κάμερα για να κάνετε τη δουλειά ακόμη πιο εύκολη. Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ να μοιραστείτε μια φωτογραφία στο Instagram θα έχετε διαπιστώσει αρκετές φορές ότι δεν σας πετυχαίνει η περικοπή. Γι’ αυτό τον λόγο καλό είναι να χρησιμοποιείτε απευθείας την εφαρμογή για να τραβήξετε την φωτογραφία σας.  Δεν έχει πολλές ρυθμίσεις για φωτογραφία, αλλά κάνει την δουλεία του και έχει και μια σχετικά καλή συλλογή από φίλτρα κι εργαλεία. Έχετε επίσης την επιλογή να αποθηκεύσετε την αρχική φωτογραφία κι όχι μόνο την τετράγωνη που χρησιμοποιείτε στο Instagram.

    Αν είστε από τους ένθερμους οπαδούς του Instagram, τότε η χρήση της εφαρμογής του για την κάμερα θα σας λύσει τα χέρια.

    Δωρεάν

    Αγαπητοί φίλοι , ελπίζουμε να μην σας κουράσαμε πολύ και να σας δώσαμε τα κατάλληλα  εργαλεία για να γίνετε καλύτεροι φωτογράφοι. Σας ευχόμαστε καλές διακοπές και αναμένουμε φωτογραφίες σας………

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles