20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πώς να σταματήσετε το Αυτόματο κλείδωμα της οθόνης του iPhone

    Εάν διαβάζετε πολύ περιεχόμενο στο iPhone σας, ειδικά τη μεγάλη ποικιλία χρήσιμων άρθρων μας, μπορεί να έχετε παρατηρήσει μερικές φορές ότι η οθόνη σας χαμηλώνει φωτεινότητα, σβήνει και κλειδώνει αυτόματα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποφευχθεί αλλάζοντας το χρόνο που χρειάζεται για να κλειδώσει ή να απενεργοποιηθεί η οθόνη του iPhone σας λόγω αδράνειας.

    Από προεπιλογή, η λειτουργία Αυτόματου κλειδώματος οθόνης σε συσκευές iOS θα απενεργοποιήσει την οθόνη μετά από 30 δευτερόλεπτα αδράνειας, προκειμένου να διατηρηθεί η μπαταρία. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να ξεκλειδώνετε ξανά το iPhone σας για να συνεχίσετε να αλληλεπιδράτε με το τηλέφωνο, είτε διαβάζετε είτε κάνετε οτιδήποτε άλλο, κάτι που μπορεί να είναι ενοχλητικό. Αυτό το ζήτημα παρατηρείται συχνά από αναγνώστες που κοιτάζουν τα iPhone τους χωρίς να αγγίζουν την οθόνη, για παράδειγμα ίσως ακολουθείτε μια συνταγή ή διαβάζετε οδηγίες.

    Μπορείτε να σταματήσετε την απενεργοποίηση της οθόνης του iPhone αλλάζοντας τη διάρκεια του Auto-Lock. Αυτό είναι πραγματικά πολύ εύκολο να γίνει. Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ρίξουμε μια ματιά στα απαραίτητα βήματα.

    1. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις “Settings” στο iPhone.

      iOS settings icon
    2. Στο μενού κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε tap στο “Display & Brightness” για να αλλάξετε τις Ρυθμίσεις της Οθόνης σας.

      How to Stop iPhone Screen from Locking Automatically
    3. Εδώ θα βρείτε το αυτόματο κλείδωμα ακριβώς κάτω από το Night Shift χαρακτηριστικό. Κάντε tap και συνεχίστε σε αυτό

      How to Stop iPhone Screen from Locking Automatically
    4. Μπορείτε να επιλέξετε Ποτέ “Never” αν δεν θέλετε το iPhone σας αυτόματα να κλείνει την οθόνη του

      How to Stop iPhone Screen from Locking Automatically

    Διαφορετικά επιλέξτε ένα από τα διαθέσιμα χρονικά διαστήματα που είναι πιο κοντά στις ανάγκες σας.

    Αν και εστιάσαμε κυρίως στα iPhone σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια ακριβώς βήματα για να απενεργοποιήσετε το Auto-Lock και στο iPad σας, εάν έχετε.

    Λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να αποτρέψουν εντελώς τα iPhone τους από το αυτόματο κλείδωμα. Αυτό συμβαίνει επειδή θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στη συσκευή εάν ο χρήστης ξέχασε να την κλειδώσει χειροκίνητα πατώντας το πλευρικό κουμπί λειτουργίας/κλειδώματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια του αυτόματου κλειδώματος ορίζοντας μια τιμή όπως 4 ή 5 λεπτά, η οποία θα είναι επαρκής για τους περισσότερους αναγνώστες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.