21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Πώς να καθαρίζετε τα AirPods, AirPods Pro, AirPods Max και EarPods

    Μπορώ να χρησιμοποιήσω απολυμαντικό στα AirPods, AirPods Pro, AirPods Max ή EarPods;
    Μπορείτε να σκουπίζετε απαλά τις εξωτερικές επιφάνειες των AirPods, AirPods Pro, AirPods Max ή EarPods, χρησιμοποιώντας ένα πανάκι με 70% ισοπροπυλική αλκοόλη, ένα πανάκι με 75% αιθυλική αλκοόλη ή κάποιο άλλο πανάκι με απολυμαντική ουσία. Μην τα χρησιμοποιείτε στο πλέγμα ηχείου των AirPods, AirPods Pro και EarPods. Μην τα χρησιμοποιείτε στην καλύπτρα δικτυωτού πλέγματος και στις επενδύσεις ακουστικών των AirPods Max. Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν χλωρίνη ή υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αποφύγετε την εισχώρηση υγρασίας στα ανοίγματα και μην βυθίζετε τα AirPods, AirPods Pro, AirPods Max ή EarPods σε προϊόντα καθαρισμού.

    Καθαρισμός των AirPods Max

    • Μην βάζετε τα AirPods Max κάτω από τρεχούμενο νερό.
    • Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι.
    • Αν τα AirPods Max εκτεθούν σε ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες ή άλλη φθορά, όπως σαπούνι, σαμπουάν, μαλακτικό, λοσιόν, αρώματα, διαλύτες, απορρυπαντικά, οξέα ή όξινες τροφές, εντομοαπωθητικά, αντηλιακό, λάδι ή βαφή μαλλιών:
      • Καθαρίστε τα με ένα πανί ελαφρώς βρεγμένο με καθαρό νερό και σκουπίστε τα με ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι.
      • Μην επιχειρήσετε να τα χρησιμοποιήσετε μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
    • Βεβαιωθείτε ότι δεν διεισδύει καθόλου υγρό στα ανοίγματα.
    • Μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα ή υλικά με τραχιά επιφάνεια, για να καθαρίσετε τα AirPods Max.

    Καθαρισμός των επενδύσεων και του στηρίγματος κεφαλής των AirPods Max

    1. Σε ένα καθαρό δοχείο, ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου σε 1 ποτήρι (250 mL) νερού.
    2. Αφαιρέστε τις επενδύσεις από τα στεφάνια των ακουστικών.
    3. Κατά τον καθαρισμό του στηρίγματος κεφαλής, κρατήστε τα AirPods Max αναποδογυρισμένα, για να εμποδίσετε την εισροή υγρών στο σημείο σύνδεσης του στηρίγματος κεφαλής.
    4. Βυθίστε ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι σε ένα διάλυμα σαπουνόνερου, σφίξτε το ελαφρώς και τρίψτε το απαλά στις επενδύσεις και στο στήριγμα κεφαλής για 1 λεπτό στο καθένα.
    5. Καθαρίστε τις επενδύσεις και το στήριγμα κεφαλής με ένα άλλο πανί που είναι ελαφρώς βρεγμένο με καθαρό νερό.
    6. Στεγνώστε τις επενδύσεις και το στήριγμα κεφαλής με ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι, φροντίζοντας να αφαιρέσετε τυχόν επιπλέον υγρασία.
    7. Αφήστε τα AirPods Max να στεγνώσουν για τουλάχιστον μία ημέρα, προτού επανατοποθετήσετε τις επενδύσεις και τις χρησιμοποιήσετε ξανά.

    Καθαρισμός της θήκης των AirPods Max

    Καθαρίστε το Smart Case με ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Αν χρειαστεί, μπορείτε να βρέξετε λίγο το πανί με διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης. Αφήστε το Smart Case να στεγνώσει. Μην χρησιμοποιείτε υλικά με τραχιά επιφάνεια για τον καθαρισμό του Smart Case.

    Καθαρισμός των AirPods και των AirPods Pro

    • Μην βάζετε τα AirPods ή τα AirPods Pro κάτω από τρεχούμενο νερό.
    • Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι.
    • Αν τα AirPods ή τα AirPods Pro εκτεθούν σε ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες ή άλλη φθορά, όπως σαπούνι, σαμπουάν, μαλακτικό, λοσιόν, αρώματα, διαλύτες, απορρυπαντικά, οξέα ή όξινες τροφές, εντομοαπωθητικά, αντηλιακό, λάδι ή βαφή μαλλιών:
      • Καθαρίστε τα με ένα πανί ελαφρώς βρεγμένο με καθαρό νερό και σκουπίστε τα με ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι.
      • Αφήστε τα να στεγνώσουν πλήρως πριν να τα τοποθετήσετε στη θήκη φόρτισης.
      • Μην επιχειρήσετε να τα χρησιμοποιήσετε μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
    • Βεβαιωθείτε ότι δεν διεισδύει καθόλου υγρό στα ανοίγματα.
    • Καθαρίστε τα πλέγματα του μικροφώνου και του ηχείου με μια στεγνή μπατονέτα.
    • Μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα ή υλικά με τραχιά επιφάνεια, για να καθαρίσετε τα AirPods ή τα AirPods Pro.

    Καθαρισμός της θήκης των AirPods και AirPods Pro

    Καθαρίστε τη θήκη φόρτισης με ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Αν χρειαστεί, μπορείτε να βρέξετε λίγο το πανί με διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης. Αφήστε τη θήκη φόρτισης να στεγνώσει. Βεβαιωθείτε ότι δεν διεισδύει καθόλου υγρό στις θύρες φόρτισης. Ακολουθούν μερικές οδηγίες ακόμα:

    • Απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα από το βύσμα Lightning με μια καθαρή, στεγνή βούρτσα με μαλακές τρίχες.
    • Μην χρησιμοποιείτε υλικά με τραχιά επιφάνεια για τον καθαρισμό της θήκης φόρτισης.
    • Για την αποφυγή πρόκλησης ζημιάς στις μεταλλικές επαφές, μην τοποθετείτε τίποτα στις θύρες φόρτισης.

    Καθαρισμός των άκρων ακουστικών των AirPods Pro

    1. Αν συσσωρευτεί νερό στο άκρο ακουστικού, χτυπήστε ελαφρά το AirPod σε ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι με το άνοιγμα του άκρου ακουστικού στραμμένο προς τα κάτω, για να αφαιρεθεί.
    2. Βγάλτε τα άκρα ακουστικών από κάθε AirPod και ξεπλύνετέ τα με νερό. Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι ή άλλα οικιακά καθαριστικά.
    3. Σκουπίστε τα άκρα ακουστικών με ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Βεβαιωθείτε ότι τα άκρα ακουστικών είναι απολύτως στεγνά πριν να τα επανατοποθετήσετε σε κάθε AirPod.
    4. Κουμπώστε τα άκρα ακουστικών σε κάθε AirPod. Τα άκρα ακουστικών έχουν οβάλ σχήμα, επομένως φροντίστε να τα ευθυγραμμίσετε πριν να τα ασφαλίσετε στη θέση τους.

    Μάθετε σχετικά με την αντοχή των AirPods στο νερό

    Τα AirPods Pro είναι ανθεκτικά στο νερό, αλλά δεν είναι αδιάβροχα. Η θήκη ασύρματης φόρτισης για τα AirPods Pro δεν είναι αδιάβροχη ούτε ανθεκτική στο νερό, επομένως προσέχετε να μην εισχωρήσει υγρασία στα ανοίγματα. Αν η θήκη έρθει σε επαφή με υγρό, στεγνώστε την τοποθετώντας την ανάποδα με το καπάκι ανοιχτό.

    Τα AirPods (1ης και 2ης γενιάς), η θήκη φόρτισης, τα AirPods Max και το Smart Case δεν είναι αδιάβροχα ούτε ανθεκτικά στο νερό, επομένως προσέχετε να μην εισχωρήσει υγρασία στα ανοίγματα. Αν τα AirPods έρθουν σε επαφή με υγρά, μεταξύ των οποίων και με τον ιδρώτα σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης, σκουπίστε τα με ένα στεγνό πανί από μικροΐνες. Για να στεγνώσετε τη θήκη, τοποθετήστε την ανάποδα με το καπάκι ανοικτό.

    Καθαρισμός των EarPods

    • Μην βάζετε τα EarPods κάτω από τρεχούμενο νερό.
    • Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι.
    • Βεβαιωθείτε ότι δεν διεισδύει καθόλου υγρό στα ανοίγματα.
    • Καθαρίστε τα πλέγματα του μικροφώνου και του ηχείου προσεκτικά με μια στεγνή μπατονέτα. Απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα από τα πλέγματα με μια καθαρή, στεγνή βούρτσα με μαλακές τρίχες.
    • Μην χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα ή υλικά με τραχιά επιφάνεια, για να καθαρίσετε τα EarPods.

    Συμβουλές για την αποφυγή δερματικών ερεθισμών

    Δείτε πώς μπορείτε να αποφύγετε δερματικούς ερεθισμούς, ειδικά αν έχετε αλλεργίες ή ευαίσθητο δέρμα:

    • Φορέστε σωστά το AirPods Pro.
    • Καθαρίστε και στεγνώστε το AirPods Pro, αφού το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια άσκησης ή αφού εκτεθεί σε υγρά, όπως ιδρώτα, σαπούνι, σαμπουάν, μακιγιάζ, αντηλιακό και λοσιόν που ενδέχεται να προκαλέσουν δερματικούς ερεθισμούς. Όταν τα AirPods, AirPods Pro, AirPods Max και EarPods (όπως και το δέρμα σας) παραμένουν καθαρά και στεγνά, η άνεσή τους μεγιστοποιείται και αποτρέπεται η φθορά τους σε βάθος χρόνου.
    • Αν έχετε γνωστές αλλεργίες ή ευαισθησία σε συγκεκριμένες ουσίες, ελέγξτε τα υλικά στα AirPods και στα EarPods.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.