24.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Πότε θα κυκλοφορήσει η Apple το iPad Mini 7;

    Η Apple παρουσίασε το iPad mini έκτης γενιάς τον Σεπτέμβριο του 2021, φέρνοντας τον πρώτο σημαντικό επανασχεδιασμό της συσκευής σε ολόκληρη την ιστορία της – αλλά πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει το μοντέλο έβδομης γενιάς;

    Ενώ η Apple ενημέρωσε το iPad mini ετησίως από το 2012 έως το 2016, οι ενημερώσεις στη συνέχεια έγιναν πιο σπάνιες, με μία μόνο μικρή ανανέωση τον Μάρτιο του 2019 πριν από τον επανασχεδιασμό του 2021. Ως μια συσκευή που τώρα φαίνεται να παραμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ των ενημερώσεων, μια ανανέωση υλικού το 2023 δεν είναι βέβαιη, αλλά το iPad mini έβδομης γενιάς είναι το μοντέλο iPad που φημολογείται πιο ενεργά ότι θα κυκλοφορήσει φέτος.

    Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει λίγες συγκεκριμένες φήμες σχετικά με το νέο iPad mini, αλλά ο Mark Gurman του Bloomberg είπε ότι δεν αποκλείεται μια ενημέρωση φέτος με μια μικρή «αναβάθμιση προδιαγραφών». Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι το iPad έβδομης γενιάς θα ξεκινήσει μαζικές αποστολές προς τα τέλη του 2023 ή το πρώτο εξάμηνο του 2024 – επομένως, ενώ η κυκλοφορία του φέτος είναι δυνατή, οι αρχές του 2024 φαίνεται πιο πιθανή.

    Το iPad mini περιέχει αυτήν τη στιγμή το τσιπ A15 Bionic της Apple. Ενώ είναι ελαφρώς downclocked, το A15 Bionic τοποθετεί το iPad mini σε ίσες βάσεις με τα iPhone 13 mini, iPhone 13‌, iPhone SE τρίτης γενιάς, iPhone 14, iPhone 14 Plus και Apple TV 4K τρίτης γενιάς. Αυτές οι έξι συσκευές με το τσιπ A15 αναμένεται να παραμείνουν στην πώληση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, πράγμα που σημαίνει ότι το τσιπ είναι πιθανό να παραμείνει αρκετά διαδεδομένο σε όλες τις σειρές προϊόντων της Apple.

    Ως αποτέλεσμα, το τρέχον iPad mini θα περιέχει σχετικά σύγχρονο υλικό chip καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Με χαρακτηριστικά όπως η υποστήριξη Apple Pencil δεύτερης γενιάς και το Center Stage, δεν υπάρχει πιεστική ανάγκη ενημέρωσης της συσκευής φέτος και δεν είναι σαφές τι θα μπορούσε να προσφέρει ένα νέο μοντέλο εκτός από ένα νεότερο τσιπ όπως το A16 Bionic και πιο προηγμένο υλικό κάμερας.

    Το 2023 φαίνεται να διαμορφώνεται ως μια ήσυχη χρονιά για τις ανανεώσεις του υλικού του iPad και ενώ είναι πιθανό να δούμε μερικά νέα μοντέλα. Το 2024, από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι θα είναι μια πολύ πιο σημαντική χρονιά για τη σειρά του iPad.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.