17.1 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πως ο Steve Jobs έκανε τους εργαζομένους του να του πουν για τα λάθη των εταιρειών του

    Πως θα σας φαινόταν να είστε ο άνθρωπος που θα έλεγε στον Steve Jobs πως κάτι στην εταιρεία του είναι πολύ λάθος;

    Σε πρόσφατο δημοσίευμα της Medium ο Andy Raskin αναφέρει το τι άκουσε από κάποιο CEO εταιρείας που δεν κατονομάζει όμως. Αυτός ο CEO λοιπόν αναφέρει τον ανορθόδοξο αλλά αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο ο Steve Jobs αντιμετώπιζε τα προβλήματα στην Pixar, την εταιρεία που είχε υπό την ευθύνη του μαζί με την Apple.

    O Jobs λοιπόν θα οργάνωνε συναντήσεις στην Pixar με τους εργαζομένους. Γνωρίζοντας ο ίδιος πως ερωτήσεις γενικές όπως “έχει κάποιος να πει κάτι για την βελτίωση της εταιρείας;” δεν θα έδινε συγκεκριμένες απαντήσεις ο Jobs θα διάλεγε ένα άτομο και θα το ρωτούσε να του πει ένα πράγμα για το οποίο η εταιρεία δεν δούλευε σωστά.

    Αφού περίμενε για την απάντηση ο Jobs θα ρωτούσε τους υπόλοιπους αν συμφωνούν με αυτή την δήλωση ή όχι. Μετά από αυτό θα διάλεγε ένα δεύτερο άτομο και θα το ρωτούσε να του πει ένα πράγμα το οποίο δούλευε σωστά στην Pixar.

    O Jobs συνέχιζε αυτές τις ερωτήσεις μέχρι που έφτανε στο σημείο να έχει μια καλή εικόνα από τους εργαζομένους του για την ίδια την εταιρεία.

    Ο Jobs ήταν γνωστό πως έκανε μη αναμενόμενες ερωτήσεις από την αρχή της καριέρας του, κάτι που φαίνεται και στο κλιπ παρακάτω από το Pirates of Silicon Valley που είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

    Πίσω στο 1990 όταν ο Jobs επέστρεψε στην Apple ήθελε άμεσα να ξεχωρίσει τους καλούς υπάλληλους από του αυτούς που δεν προσφέραν. Έτσι λοιπόν κάθε φορά στο ασανσέρ όποιος έμπαινε μαζί του θα δεχόταν μια ερώτηση σχετικά με το πάνω στο τι δουλεύει τώρα ή για το τι έχει κάνει πρόσφατα για την εταιρεία.

    Σύμφωνα με φήμες πολλοί ήταν εκείνοι που έχασαν την δουλειά τους γιατί δεν έδωσαν ικανοποιητικές απαντήσεις στο Steve Jobs μέσα σε αυτή την διαδρομή στο ασανσέρ.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles