22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πως οι scammers στο App Store μπορούν να βγάλουν $10,000 την ημέρα από ένα $10 game template

    red-ball

    Το TechCrunch πρόσφατα δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο-έρευνα στο οποίο μας παρουσιάζει πως App Store scammers, χρησιμοποιώντας ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε με ένα online  template που στοιχίζει μόλις $10 μπορούν να φτάσουν να κερδίζουν μέχρι και το εξωπραγματικό ποσό των $10.000 την ημέρα.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο προγραμματιστής της επί πληρωμής έκδοσης του παιχνιδιού Red Bouncing Balls Spikes χρησιμοποίησε 20.000 ψεύτικες Apple ids για να αγοράσει την ίδια του την εφαρμογή και να την φτάσει στα top των charts της Apple στο App Store. Για να κάνει κάτι τέτοιο έδωσε περί τα $20.000 μπροστά βγάζοντας βέβαια σχεδόν τον διπλάσιο κέρδος κάθε 2 μέρος από την στιγμή που η απάτη ξεκίνησε να λειτουργεί.

    Δεν φτιάχνονται όλα τα παιχνίδια από το μηδέν. Κάποια έχουν βασιστεί πάνω σε templates – μικρά κομμάτια στην ουσία ενός μεγαλύτερου παιχνιδιού. Οι προγραμματιστές μπορούν να αγοράσουν αυτά τα templates για μερικά μόνο δολάρια όπως έγινε και στην περίπτωση του Red Ball Template που στοίχισε στον προγραμματιστή μόνο $10.

    Από το σημείο αυτό και μετά μπόρεσε να λανσάρει ένα πολύ απλό παιχνίδι στο App Store στην τιμή των $0.99 τον Δεκέμβριο. Στις 30 Ιανουαρίου ξαφνικά το παιχνίδι εκτοξεύτηκε στα charts φτάνοντας μέχρι και την θέση 2 στο App Store.

    screen-shot-2014-02-19-at-1-48-18-pm

    Για να πετύχει κάτι τέτοιο χρειαζόταν περίπου 20.000 πωλήσεις σε ένα διάστημα 2 με 3 ημερών. Αν ο προγραμματιστής είχε πρόσβαση και χρήμα να αγοράσει πλαστά Apple ids τότε απλά χρησιμοποιώντας αυτά θα έπρεπε να αγοράσει την δική του εφαρμογή.

    Αν και η συγκεκριμένη τεχνική είναι γνωστή στον χώρο των Developers της Apple όπως δηλώνουν με απογοήτευση η Apple δεν μπορεί να κάνει κάτι για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα.

    Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την έρευνα εδώ.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles