13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Πως να πουλήσετε το παλαιό σας iPhone πριν αναβαθμίσετε στο iPhone 6S

    Screen Shot 2015-08-09 at 9.59.04 PM

    Πουλώντας το iPhone σας δεν είναι σαν να πουλάτε μετοχές αλλά υπάρχει μια σημαντική ομοιότητα – θέλετε να το πουλήσετε όταν η τιμή του είναι ακόμη υψηλή.

    Η καλύτερη στιγμή είναι ακριβώς πριν ανακοινωθεί το νέο μοντέλο. Μετά την επίσημη ανακοίνωση και παρουσίαση στην αγορά θα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που θα προσπαθήσουν να πουλήσουν το παλαιό τους iPhone και έτσι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι τιμές των μεταχειρισμένων να πέφτουν σημαντικά.

    Αν και η Apple κάνει που και που την έκπληξη πάρα αυτά περιμένουμε και με βάση τις τελευταίες φήμες τα νέα iPhones να κυκλοφορούν στις πρώτες αγορές προς την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου αν αναλογιστούμε πως η επίσημη παρουσίαση τους θα γίνει όπως όλα δείχνουν στις 9 του Σεπτέμβρη.

    Στην χώρα μας θα έρθουν όπως πάντα σε περιορισμένη διαθεσιμότητα αρχικά, φέτος έχουμε και τα capital controls που θα επηρεάσουν ακόμη περισσότερη την διάθεση νέων συσκευών από το εξωτερικό.

    Άρα στην χώρα μας επίσημα υπολογίζουμε capital control θέλοντας να τα δούμε αρχές Δεκεμβρίου από επίσημα κανάλια παρόχων κλπ.

    Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως η αξία του iPhone 6 και 6 Plus θα παραμείνει υψηλή την περίοδο του Αυγούστου – Νοεμβρίου στην χώρα μας πάντα.

    Υπάρχουν μια σειρά από ενέργειες που πρέπει να κάνετε πριν πουλήσετε το παλαιό σας iPhone.

    1. Κάντε back up το iPhone σας

    Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο να είστε σίγουροι πως έχετε κάνει ένα πρόσφατο back στο παλαιό σας iPhone. Με αυτό τον τρόπο όλα τα δεδομένα σας θα είναι ασφαλή και θα μπορείτε εύκολα να τα μεταφέρετε εκ νέου στην νέα iPhone συσκευή σας. To iCloud αυτόματα κάνει bakcup την συσκευή σας κάθε βράδυ αν αυτή είναι συνδεμένη με την παροχή ρεύματος. Ένα χειροκίνητο back up όμως είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε λίγο πριν πουλήσετε το παλαιό σας iPhone.

    1. Βεβαιωθείτε πως το iPhone ή iPad σας είναι συνδεμένο στο Wi-Fi. (Αν έχετε λίγη ενέργεια βάλτε το στο ρεύμα επίσης.)
    2. Εκκινείτε τα Settings από την Home screen.
    3. Κάντε Tap στο iCloud.
    4. Κάντε Tap στο Backup.
    5. Κάντε Tap στο Back Up Now.

    how-to-transfer-iphone-data-icloud-screen-01

    Αν προτιμάτε να κάνετε back up από το iTunes τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

    1. Συνδέστε το iPhone στο Mac ή Windows PC.
    2. Εκκινείτε το iTunes.
    3. Κάντε κλικ στο iPhone εικονίδιο στην μπάρα του μενού
    4. Κάντε κλικ στο Back Up Now. (Κάντε κλικ στο Encrypt Backup και προσθέστε κωδικό αν θέλετε μεγαλύτερη ασφάλεια)
    5. Κάντε Back up Εφαρμογών, αν σας ζητηθεί

    how-to-transfer-data-iphone-itunes-02

    2. Διαγράψτε τα προσωπικά σας δεδομένα 

    Μόλις τα δεδομένα σας έχουν γίνει back up είναι σημαντικό να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας – αρχεία, φωτογραφίες, μηνύματα κλπ πριν το πουλήσετε και πάει σε έναν νέο ιδιοκτήτη

    1. Εκκινείτε τα Settings από την Home screen στο iPhone σας
    2. Κάντε tap στο General.
    3. Πηγαίνετε στο κάτω μέρος και κάντε tap στο Reset.
    4. Κάντε Tap στο Erase All Content and Settings.

    how-to-reset-erase-iphone-screens-01

    1. Συνεχίστε κάνοντας Tap στο Erase iPhone.
    2. Κάντε Tap στο Erase iPhone ακόμη μια φορά για επιβεβαίωση
    3. Πληκτρολογήστε το Passcode.
    4. Πληκτρολογήστε το Apple ID password και απενεργοποιήστε το Activate Lock και αφαιρέστε την συσκευή από το Find my iPhone.

    how-to-reset-erase-iphone-screens-02

    3. Καθαρίστε εξωτερικά την συσκευή 

    Καλό είναι και ιδιαίτερα σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο ως προς την καθαριότητα της συσκευής που πρόκειται να πουλήσετε. Καθαρίστε την οθόνη αλλά και το σασί της συσκευής προσεκτικά και κοιτάξτε για τυχόν αμυχές που μπορεί να διορθωθούν με ένα καλό καθαριστικό και λίγο πιο προσεκτικό καθάρισμα.

    4. Βρείτε τα καλώδια και το κουτί της συσκευής 

    Αν έχετε τα αυθεντικά καλώδια – ακουστικά και γενικότερα τα παρελκόμενα της συσκευασίας αλλά και το ίδιο το κουτί αυτό θα δώσει σίγουρα μεγαλύτερη αξία στην συσκευή σας παρόλο που κάποιοι ίσως δεν το πιστεύετε.

    5. Που να την πουλήσετε 

    Αποφύγετε να πουλήσετε την συσκευή σας σε μαγαζιά στην Ελλάδα που αγοράζουν μεταχειρισμένες συσκευές. Συνήθως δεν θα σας δώσουν μια καλή τιμή εξαγοράς ενώ μετέπειτα θα μοσχοπουλήσουν την συσκευή σας επωφελούμενοι από το έξτρα κέρδος.

    Άρα έχουμε:

    1. Facebook – Βάλτε μια αγγελία στον προσωπικό λογαριασμό σας στο FB ανεβάζοντας και φωτογραφίες της συσκευής

    2.  Ανεβάστε μια αγγελία στο http://www.iwant2.gr/el/ ένα από τα site που εμπιστευόμαστε προσωπικά για αγγελίες μεταχειρισμένων apple συσκευών

    3. Ανεβάστε μια αγγελία στο AppleWorldHellas στο φόρουμ μας στην ειδική ενότητα που έχουμε δημιουργήσει για αυτό ακριβώς τον σκοπό.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles