22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πως να κάνετε Set Up το νέο σας iPhone με τον σωστό τρόπο | Οδηγός

    d8kuz7yfovyiilmmk5p4

    Κάποιοι τυχεροί από εσάς αυτές τις γιορτές γίνατε κάτοχοι ενός νέου iPhone. Η ακόμη πιο τυχεροί μπορεί να έχετε πλέον στα χέρια σας και τα νέα iPhone 6 και 6 Plus. Παρακάτω σας έχουμε ότι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε με το νέο σας iPhone είτε είστε αρχάριος χρήστης, είτε είστε pro.

    Φόρτιση 

    pnu1likezppzmb7ppa7u

    Όπως σχεδόν με κάθε smartphone έτσι και στα iPhones το αδύνατο τους σημείο είναι η μπαταρία. Αν σεβαστείτε την Li-ion μπαταρία του να είστε σίγουροι πως και αυτή θα κάνει το ίδιο δίνοντας σας την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία.

    Τα τρία βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε είναι:

    • Aφήστε την συσκευή σας να φτάσει μέχρι το 0% μια φορά, όταν το πρώτο ανοίξετε, για να κάνετε calibrate την μπαταρία του. Μετά την πρώτη πλήρη φόρτιση του φροντίστε να είναι όσο το δυνατόν κοντά στο 50%.
    • Φορτίστε το όσο πιο συχνά μπορείτε ακόμη και αν είναι για λίγο. Η Li-ion μπαταρίες αρέσκονται σε μικρές φορτίσεις οπότε δεν έχετε κανένα θέμα πάνω σε αυτό.
    • Μην το αφήσετε να ζεσταθεί πολύ. Ένας τρόπος να δολοφονήσετε την μπαταρία σας είναι να την αφήσετε να ζεσταθεί πολύ. Προσέξετε λοιπόν που αφήνετε την συσκευή σας κάθε φορά.

    iPhone 6 Overview

    femiuwfyblvjhjk1o7db

    Αν αποκτήσατε το νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus θα παρατηρήσετε πως τα κουμπιά, οι κάμερες αλλά και η σχεδίαση παραμένει γνώριμη και κάποιον που έχει κρατήσει έστω ένα iPhone στα χέρια του τα προηγούμενα χρόνια.

    Αλλαγές από προηγούμενα μοντέλα είναι η αλλαγή στην τοποθέτηση του Power κουμπιού που έχει πάει τώρα στα πλάγια. Επίσης ανάλογα το μοντέλο που έχετε η μεγαλύτερη του οθόνη. Εξωτερικά και σχεδιαστικά μην περιμένετε να σας φανεί κάτι μη γνώριμο.

    Εκεί που έχουμε πολλές αλλαγές είναι στο εσωτερικό με το νέο iOS 8.

    Εκκίνηση και Συγχρονισμός 

    Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν ξεκινήσει το iPhone σας είναι ο λεγόμενος Setup Assistant, που θα σας βοηθήσει βήμα βήμα στο να κάνετε την συσκευή δική σας. Στις οθόνες που θα εμφανιστούν θα επιλέξετε το Wi-Fi δίκτυο σας, θα σας ζητηθεί να βάλετε το Apple ID σας ή να δημιουργήσετε ένα νέο αν δεν έχετε, να κάνετε set up το iCloud ενώ τέλος θα σας δοθεί η επιλογή για να ενεργοποιήσετε το Find My Phone (Ναι) και να ενεργοποιήσετε και τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας (ίσως).

    Αν για κάτι δεν είστε σίγουροι μην ανησυχήσετε μιας και μπορείτε να τα αλλάξετε όλα ξανά από τις Ρυθμίσεις της συσκευής σας όποτε εσείς θέλετε.

    Εν συνεχεία θα πρέπει να γεμίσει η νέα σας συσκευή με τις επαφές σας, τα email σας, εφαρμογές και πολλά ακόμη. Εδώ έχετε δυο επιλογές.

    kdpfhdjvvr77qibm3ake

    Ο παλιός τρόπος 

    Αν έχετε ήδη ένα iPhone ή μια άλλη Apple συσκευή όλες οι ρυθμίσεις σας, επαφές και εφαρμογές είναι ήδη αποθηκευμένες στο iTunes στο desktop σας. Πηγαίνετε λοιπόν εκεί βεβαιωθείτε πως έχετε την τελευταία έκδοση του iTunes και συνδέστε την συσκευή σας μέσω του Lighting καλωδίου με το desktop και ξεκινήστε τον συγχρονισμό.

    Ο νέος τρόπος 

    Μπορείτε να συγχρονίσετε το iPhone σας και μέσω iCloud. Για να γίνει αυτό κατά την διάρκεια του set up θα πρέπει να συνδεθείτε με ένα Wi-Fi και να επιλέξετε αν θέλετε να γίνει set up η συσκευή σας ως νέα ή αυτή να γίνει restore από ένα iCloud back up ή ακόμη και από ένα iTunes back up. Ότι και να επιλέξετε απλά εισάγετε το Apple ID σας. Αν κάνετε restore από κάποιο back up η συσκευή σας θα κάνει επανεκκίνηση και όλες οι προηγούμενες ρυθμίσεις που είχατε στην παλαιότερη συσκευή θα εμφανιστούν στην νέα.

    acyulmtjwmpzwlqnzxvi

    Να τονίσουμε πως αν κάνετε set up μέσω iTunes ο συγχρονισμός θα γίνει σε όλα που υπάρχουν στον λογαριασμό σας κάτι που ίσως να μην θέλετε. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να γυρίσετε σε manual mode κάνοντας κλικ στο iPhone εικονίδιο στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Κάνετε scroll down την σελίδα εν συνεχεία και κάντε συγχρονισμό για παράδειγμα μόνο των τραγουδιών και βίντεο.

    Εφαρμογές

    app-store

    Μπορείτε να κάνετε λήψη εφαρμογών απ ευθείας από το iPhone σας μέσω του App Store ή μέσω του iTunes. Αν είχατε και παλαιότερα μια iPhone συσκευή αλλά στην διαδικασία παραπάνω επιλέξατε set up as new πηγαίνοντας στο App Store και στα Purchases θα βρείτε όλες τις εφαρμογές που είχατε περάσει στην παλαιότερη συσκευή σας – αγορασμένες και δωρεάν. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε ποιες από αυτές θα περάσετε στην νέα σας συσκευή. Προϋπόθεση να χρησιμοποιήσετε το ίδιο Apple ID που είχατε και τότε.

    Πουλώντας το παλαιότερο σας iPhone

    Boxes of new Apple iPhone 5S are ready for sale at a Verizon store in Orem, Utah

    Αν πουλήσετε την παλαιότερη iPhone συσκευή σας θα πρέπει απαραίτητα να διαγράψετε τα δεδομένα αυτή και να βεβαιωθείτε πως θα σταματήσουν να πηγαίνουν iMessages σε αυτή.

    Βήμα 1 – Settings > Messages > iMessage και κάντε turn off iMessage.

    Βήμα 2 –  Settings > General > Reset > Erase All Content and Settings.

    Για κάθε ένα από τα παραπάνω σημεία που σας περιγράψαμε παραπάνω μπορείτε να βρείτε ακόμη πιο αναλυτικές οδηγίες στην ενότητα των Οδηγών του blog και του φόρουμ μας.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles