15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Πως να εμποδίσετε το Mac email να δίνει πληροφορίες στους spammers | Οδηγός

    os-x-yosemite

    Μια ρύθμιση στην Mail εφαρμογή της Apple στο OS X επιτρέπει να βλέπετε τα email σας χωρίς να ειδοποιεί τους spammers πως έχετε διαβάσει κάποιο email.

    Για να κάνετε λοιπόν ακόμη ασφαλέστερο το Mac σας μπορείτε να απενεργοποιήσετε το “remote content loading”.

    Παλαιότερα ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο είχε μόνο απλό κείμενο. Πλέον στις μέρες μας είναι γεμάτα γραφικά και HTML κωδικούς. Το περισσότερο περιεχόμενο έτσι που βλέπετε σε ένα email δεν είναι κείμενο – είναι αποθηκευμένο σε ένα μακρινό server και φορτώνεται όταν ανοίγετε και διαβάζετε το email αυτό.

    Η διαδικασία αυτή τις περισσότερες φορές δεν κρύβει κινδύνους και προβλήματα αλλά ταυτόχρονα δίνει μια καλή εικόνα στους spammers για το πόσο ενεργός είναι ο λογαριασμός σας και η ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

    Να τονίσουμε πως κάνοντας τα παρακάτω βήματα όλα τα email σας που έχουν remote content – απομακρυσμένο περιεχόμενο δεν θα φορτώνουν μέχρι να πατήσετε το “Load remote content” κουμπί και έτσι πολλά email σας θα δείχνουν μη ολοκληρωμένα μιας και θα έχουν κενά κουτιά εκεί που θα έμπαινε ο HTML κώδικας.

    Πάρα αυτά η πληροφορία δεν θα έχει πρόβλημα που θα λαμβάνετε ενώ θα παρατηρήσετε πως γενικότερα η εφαρμογή του Mail θα φορτώνει γρηγορότερα και θα χρησιμοποιείτε λιγότερο bandwidth.

    1. Ανοίξτε την εφαρμογή Mail.
    2. Κάντε κλικ στο μενού Mail και επιλέξτε Preferences… (εναλλακτικά πατήστε command και ,)
    3. Κάντε κλικ στο Viewing tab.
    4. Κάντε unchecked στο Load remote content in messages
    5. Κλείστε τα preferences – παράθυρο ρυθμίσεων για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας

    mail-remote-load_0

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles