24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Πως να διορθώσετε προβλήματα του Bluetooth στην iOS 8.3

    iPhone-bluetooth-main

    Φαίνεται πως στις μέρες μας κάθε σχεδόν νέα έκδοση του iOS θα έχει ενσωματωμένο κάποιο bug ή πρόβλημα που θα επηρεάσει κάποιους χρήστης. Η τελευταία έκδοση του λογισμικού που έγινε διαθέσιμη στο κοινό είναι η iOS 8.3 και κάποιοι χρήστες αναφέρουν προβλήματα με την Bluetooth συνδεσμολογία της συσκευής τους.

    Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία παρακάτω σας έχουμε μια σειρά με απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα σας να διορθωθεί.

    Εναλλάξτε την θέση του Bluetooth – Off / On

    IMG_0243

    Μπορεί να σας φανεί αστείο σαν λύση αλλά θα εκπλαγείτε πόσοι άνθρωποι ξεχνάνε να κάνουνε αυτό το βήμα. Συχνά λοιπόν πολλά προβλήματα Bluetooth λύνονται αν το γυρίσετε στην θέση off και στην συνέχεια στην θέση on.

    Σαν πρώτο βήμα λοιπόν δοκιμάστε αυτό. Μπορείτε να το κάνετε από τις Ρυθμίσεις ή απλά κάνοντας swipe προς τα πάνω ενώ βρίσκεστε στην Home Screen της συσκευής σας.

    Κάντε Reboot την συσκευή σας 

    Ακόμη ένα παλαιό κόλπο – απλά κάνοντας reboot – επανεκκίνηση της συσκευής πολλές φορές διορθώνει κάποια προβλήματα.

    Μπορείτε να το κάνετε με δύο τρόπους – Ο ένας είναι να κρατήσετε πατημένο το Power κουμπί και εν συνεχεία να κάνετε slide έτσι ώστε να κλείσετε την συσκευή σας ή ταυτόχρονα να κρατήσετε πατημένα τα κουμπιά Power και του Home μέχρι η συσκευή σας να σβήσει και να εμφανιστεί το logo της Apple.

    “Ξεχάστε” την Bluetooth συσκευή και κάντε νέα ταυτοποίηση της 

    IMG_0240

    Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του Bluetooth στις Ρυθμίσεις της συσκευή σας και κάντε tap στο ‘i’ κουμπί διπλά στην συσκευή που προσπαθείτε να συνδεθείτε. Μετά κάντε tap στο  Forget This Device >Forget Device κουμπί. Εν συνεχεία θα χρειαστείτε να κάνετε νέα ταυτοποίηση της συσκευή σας.

    Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου 

    IMG_0245

    Κάνοντας μια τέτοια επαναφορά μπορεί να έχετε λύση του προβλήματος σας. Πηγαίνετε στα  Settings > General > Reset και κάντε tap στο Reset Network Settings.

    Κάντε Restore στην iOS 8.3 μέσω iTunes

    Αν κανένα από τα προηγούμενα δεν διορθώσει το πρόβλημα μας τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε restore την συσκευή σας – ναι ξέρουμε δεν είναι ότι καλύτερο από άποψη χρόνου αλλά μπορεί να σας λύσει το πρόβλημα.

    Κρατήστε λοιπόν πρώτα ένα καλό backup της συσκευής σας και εν συνεχεία μέσω iTunes κάντε restore.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles