18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Πως να δείτε Blu-ray Discs στο Mac σας | Οδηγός

    Screen Shot 2014-12-24 at 02.09.41

    Τα Blu-ray Disc είναι ιδανικά για αυτούς που αγαπάνε το βίντεο και αναζητούν ποιότητα τόσο στην εικόνα όσο και στον ήχο. Με βάση αυτό υπάρχουν πάρα πολλές συσκευές που έχουν την ικανότητα να δεχτούν τέτοιους δίσκους αλλά το Mac δυστυχώς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

    Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Μπορούμε να απολαύσουμε Blu-ray ταινίες σε έναν iMac ή σε ένα ένα Retina Macbook; Η απάντηση είναι πως ναι.

    Ο Steve Jobs είχε πει πως τα Blu-ray είναι “a bag of hurt,” τονίζοντας πως η Apple θα περίμενε να δει πως θα εξελιχθεί η εν λόγω τεχνολογία αλλά και τα διπλώματα προστατευμένου περιεχομένου των δίσκων αυτών πριν την ενσωματώσει στα μηχανήματα της. Αυτό έγινε το 2008. H Αpple περίμενε πάρα πολύ και τελικά όπως όλοι γνωρίζουμε αποφάσισε πως οι χρήστες δεν χρειάζονται έναν οπτικό δίσκο στο μηχάνημα τους εξορίζοντας και τα ήδη υπάρχον εσωτερικά DVD “SuperDrives”. Εν έτη 2014 η Apple δίνει ακόμη την επιλογή ενός εξωτερικού SuperDrive αλλά έχουν τον περιορισμό πως μπορούν να αναπαράγουν μόνο  CDs και DVDs.

    Το έχουμε ξαναπεί και παλαιότερα, αν η Apple πεισμώσει κατά μιας τεχνολογίας δύσκολα κάνει πίσω. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση. Δείτε παρακάτω:

    H σωστή αγορά ενός Blu-ray drive

    owc-blu-ray-burner

    Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα χρειαστούμε ένα ένα Blu-ray Disc player. Στην αγορά θα βρείτε πάρα πολλές επιλογές με τις περισσότερες να είναι συμβατές με το Machintosh. Η σύνδεση γίνεται μέσω USB. Το καλύτερο επίσης είναι πως όλα μπορούν να γράφουν Blu-ray Disc πέρα από το να αναπαράγουν και μάλιστα σε καλές ταχύτητες.

    Μερικές καλές επιλογές που δεν θα σας δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα είναι οι παρακάτω:

    Samsung 6X USB 2.0 Slim Blu-ray Writer

    OWC Slim 6X Portable USB 2.0 Blu-ray Burner

    Samsung 8x External Drive UltraSlim USB2 DVD-Writer

    To λογισμικό αναπαραγωγής 

    blu-ray-zoom2

    Το να αγοράσετε το εξωτερικό Drive είναι το ένα βήμα. Θα χρειαστείτε όμως και ένα λογισμικό για να μπορείτε να βλέπετε τις Blu-ray ταινίες σας. Η Apple δεν συμπεριλαμβάνει κάποιους drivers για να κάνουν κρυπτογράφηση πληροφοριών μιας και δεν υποστηρίζει επίσημα τις εν λόγω συσκευές στα Mac μοντέλα της. Ευτυχώς υπάρχουν εφαρμογές τρίτων στην αγορά για να σας βοηθήσουν.

    Aiseesoft – Blu-ray Player

    Aurora – Blu Ray Player for Mac

    Macgo’s Mac Blu-Ray Player

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles