16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πως η Apple Arcade υπηρεσία μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο A12X Apple TV

    To Apple TV δεν έχει αναβαθμιστεί εδώ και δύο χρόνια που τυχαίνει επίσης να είναι η χρονική διάρκεια στην οποία ιστορικά παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο. Αυτή την χρονιά η Apple μάλιστα ίσως έχει μια επιπλέον ώθηση για να αναβαθμίσει το Apple TV βασισμένη στην επερχόμενη Apple Arcade gaming συνδρομητική υπηρεσία ενσωματώνοντας ένα γρηγορότερο και μικρότερο A12X επεξεργαστή.

    Η πιο πρόσφατη 5ης γενιάς Apple TV 4K συσκευή μας παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και στην καρδιά του χτυπάει ο ίδιος A10X Fusion επεξεργαστής που είδαμε στα iPad Pro μοντέλα του 2017. H συσκευή αυτή αντικατέστησε την 4ης γενιάς Apple TV HD που είχε παρουσιαστεί 2 χρόνια πιο πριν. Και τα δύο αυτά μοντέλα έχουν εγκατεστημένο το tvOS που έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη εφαρμογών τρίτων και παιχνιδιών από το App Store.

    Προηγούμενα Apple TV μοντέλα είχαν κυκλοφορήσει το 2010 και 2012.

    Μετά λοιπόν από 2 χρόνια από την τελευταία Apple TV αναβάθμιση και η Apple έχει έναν ακόμη πιο ισχυρό A12 Bionic επεξεργαστή που ήδη έχει χρησιμοποιηθεί σε εκατομμύρια iPhones και iPads τον τελευταίο χρόνο. Ο όγκος αυτών των συσκευών σημαίνει πως το κόστος της παραγωγής του αυτόματα γίνεται μικρότερο.

    Τα Α12 SoCs της Apple είναι μικρότερα. Αυτό σημαίνει πως αν βρει ένα από αυτά τον δρόμο του στο Apple TV αυτόματα θα έχουμε μια σημαντική αναβάθμιση με μεγαλύτερη ισχύ και ελάχιστο κόστος εξαρτημάτων για την εταιρεία. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Apple δεν βγάζει τα ίδια κέρδη από το Apple TV και αυτό εξηγεί και γιατί οι αναβαθμίσεις του δεν είναι τόσο συχνές.

    Μετά από χρόνια που το Apple TV ήταν ένα streaming δυνατοτήτων κουτί πλέον έχει την δυνατότητα να παίζει παιχνίδια τρίτων, χρησιμοποιεί εφαρμογές και πολλά ακόμη. Πάρα αυτά το gaming δεν άνθισε σε αυτή την συσκευή της Apple εξαιτίας πολλών λόγων μέσα σε αυτούς και εξαιτίας του Siri Remote που αποτέλεσε την πρόταση της εταιρεία για gaming χειριστήριο σε αυτή την συσκευή και που τελικά δεν έπιασε.

    Φέτος η εισαγωγή της Apple Arcade streaming gaming υπηρεσία φέρνει μια νέα προσοχή στο Apple TV ως επιλογή gaming στο σαλόνι ενός σπιτιού. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας αυτής υπηρεσίας είναι η δυνατότητα του χρήστη να παίξει παιχνίδια στο iOS, iPadOS, macOS και tvOS. Οι χρήστες θα μπορούν να ξεκινήσουν να παίζουν ένα παιχνίδι στην τηλεόραση τους και εν συνεχεία να συνεχίζουν σε ένα Mac ή μια mobile συσκευή. Αυτό αυτόματα ανεβάζει τις μετοχές του Apple TV ως μια gaming συσκευή – κονσόλα.

    Η Apple έδωσε ιδιαίτερη εμφάνιση σε αυτή την παράλληλα δυνατότητα παιχνιδιού σε όλες τις πλατφόρμες της με το Apple TV.

    Έτσι λοιπόν το Apple Arcade δεν είναι συνυφασμένο με τους 40 εκατομμύρια Apple TV χρήστες αλλά φέρνει μαζί και τους 1.4 δις ενεργούς χρήστες iPhones, iPads και Mac.

    Πέρα από το κινήσει εκ νέου το ενδιαφέρον των προγραμματιστών για την πλατφόρμα του Apple TV με την Arcade υπηρεσία η Apple επίσης ανακοίνωσε φέτος το καλοκαίρι στο WWDC19 ότι φέρνει υποστήριξη και των Sony Playstation 4 DualShock και Microsoft Xbox One χειριστήριών. Αυτή η συμβατότητα έρχεται και στις iOS 13 συσκευές αλλά το γεγονός ότι η Apple το ανακοίνωσε αρχικά για το Apple TV δείχνει το πόσο σοβαρά σκέφτεται πλέον την gaming ψυχαγωγία στο σπίτι.

    Με τον A10X Fusion επεξεργαστή του iPad Pro τον υπάρχον Apple TV 4K είναι μια ιδανική συσκευή για την αναπαραγωγή τυπικών παιχνιδιών του υπάρχουν ήδη στο tvOS. Πάρα αυτά ο A12X Bionic επεξεργαστής που ήρθε στα περσινά iPad Pro μοντέλα φέρνει κατά 35% γρηγορότερες ταχύτητες στις αποδόσεις του μονού πυρήνα ενώ προσφέρει παράλληλα 90% μεγαλύτερη ταχύτητα στους πολλαπλούς πυρήνες. Πιο σημαντικό δε είναι πως ο εν λόγω επεξεργαστής δίνει 2 φορές μεγαλύτερες αποδόσεις στον τομέα των γραφικών από τον A10X επεξεργαστή.

    Το Α12Χ chip επίσης έχει μια απίστευτα γρήγορη Neural Engine που όπως και η GPU μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες ενέργειες ειδικά στον τομέα της μηχανικής μάθησης αλλά και της επαυξημένης πραγματικότητας.

    Ένα νέο Apple TV μοντέλο επίσης θα μπορούσε να μας παρουσιάσει ένα βελτιωμένο Siri Remote ή ένα νέο Apple gaming χειριστήριο δίνοντας έτσι έναν gaming χαρακτήρα στην συσκευή από την αρχή. Η Apple επίσης ίσως με αυτή την συσκευή φέρει και την υποστήριξη του HDMI 2.1 που θα βοηθήσει σε πιο ομαλό rendering γρήγορα κινούμενου περιεχομένου.

    Με βάση όλα τα παραπάνω δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η Apple στο iPhone 11 event της αυτή την τρίτη παρουσιάσει ένα νέο Apple TV που όμως μπορεί να το δούμε περισσότερο σε ένα μελλοντικό event τον Οκτώβριο όπου και αναμένουμε την παρουσίαση των νέων iPad Pro μοντέλων και όχι μόνο.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles