14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Πρώτη δικαστική απόφαση | Προστασία στην Unreal Engine, ο αποκλεισμός του Fortnite παραμένει

    Η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Apple και της Epic Games ξεκίνησε και η δικαστής έβγαλε την πρώτη της απόφαση για αυτή. Η Epic είχε ζητήσει να μην γίνει αποκλεισμός από την Apple του Fortnite και της Unreal Engine μιας και η δεύτερη είχε τονίσει πως θα καταργήσει όλους τους developer λογαριασμούς της στις 28 Αυγούστου.

    H Epic κέρδισε στο πρώτο μισό του αιτήματος της. Έτσι στην Apple δόθηκε εντολή να μην καταργήσει τους developer λογαριασμούς της Epic που έχουν να κάνουν με την Unreal Engine και άλλες δουλειές της Epic. Πέρα όμως από αυτό το Fortnite θα παραμείνει εκτός App Store αυτήν την στιγμή.

    Όλα ξεκίνησαν όταν η Epic πρόσθεσε ένα απευθείας τρόπο πληρωμής στο Fortnite που ξεκάθαρα παραβίαζε τους όρους της Apple στο App Store. Η Apple κινήθηκε άμεσα και αφαίρεσε τον τίτλο από το App Store με την Epic να ακολουθεί με μήνυση για πρακτικές μονοπωλίου και αθέμιτου ανταγωνισμού.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers αναγνώρισε πως εγείρονται ερωτήματα για την πολιτική της Apple στο App Store, ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Epic Games δημιούργησε μόνη της αυτήν την εις βάρος της κατάσταση, δικαιώνοντας την Apple για τους ισχυρισμούς της. Οι δικηγόροι της Epic Games παραδέχτηκαν, μάλιστα, ενώπιων του δικαστηρίου πως όντως γνώριζαν πως η ενσωμάτωση δικού τους συστήματος πληρωμών στο Fortnite θα ήταν ενάντια στους κανονισμούς του App Store.

    Οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα έφεσης και ήδη η Epic Games έχει ζητήσει ακρόαση από το δικαστήριο για να πάρει μεγαλύτερα μέτρα προστασίας για τις εφαρμογές της.

    Να τονίσουμε πως ακόμη είμαστε στην αρχή αυτής της δικαστικής διαμάχης και αυτά ήταν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα υπέρ και κατά των δύο εταιρειών πριν η αγωγή της Epic στην Apple προχωρήσει σε κανονική δίκη.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.