20.6 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Πρώην υπάλληλος που εξαπάτησε την Apple καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση και 19 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα

    Ο πρώην υπάλληλος της Apple, Dhidrenda Prasad καταδικάστηκε αυτή την εβδομάδα σε τρία χρόνια φυλάκιση και διατάχθηκε να πληρώσει περισσότερα από 17 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στην εταιρεία. Τον Νοέμβριο, ο Prasad δήλωσε ένοχος για συνωμοσία για απάτη και συνωμοσία για εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την κλοπή εκατομμυρίων δολαρίων από την Apple.

    Ο Prasad ήταν μέρος του τμήματος Παγκόσμιας Εφοδιαστικής Αλυσίδας Υπηρεσιών της Apple μεταξύ 2008 και 2018 και η δουλειά του ήταν να αγοράζει ανταλλακτικά και υπηρεσίες από προμηθευτές για την εξυπηρέτηση παλαιότερων συσκευών. Το 2011, η Prasad άρχισε να δέχεται μίζες, να διογκώνει τιμολόγια και να κλέβει ανταλλακτικά, με αποτέλεσμα η Apple να πληρώνει για εξαρτήματα και υπηρεσίες που δεν έλαβε.

    Δύο πωλητές συνεργάστηκαν με την Prasad για να κλέψουν χρήματα από την Apple. Τα σχέδιά του περιελάμβαναν τη διοχέτευση παράνομων πληρωμών από τους πωλητές στους πιστωτές του, την εξαπάτηση της Apple ώστε να πληρώσει για εξαρτήματα δύο φορές και την κλοπή εξαρτημάτων που αγόρασε η Apple και την μεταπώλησή τους στην Apple μέσω των συνεργατών του. Συνολικά, κρίθηκε ένοχος για κλοπή 17 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Θα χάσει σχεδόν 5,5 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που η κυβέρνηση έχει ήδη κατασχέσει και θα χρειαστεί να πληρώσει επιπλέον 8 εκατομμύρια δολάρια σε χρήματα κατάσχεσης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.