16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ποιο είναι το πρόβλημα του iMessage στο οποίο η Apple σηκώνει τα χέρια ψηλά

    imessage

    Η πλατφόρμα iMessage της Apple είναι πολύ καλή για αυτούς που αρέσκονται στο να στέλνουν μηνύματα. Είναι βασισμένη μέσα στο ίδιο το λογισμικό με ένα μοναδικό τρόπο και από την μια πλευρά αυτό είναι καλό. Όταν ξεκινάτε να γράφετε το όνομα του παραλήπτη στην εφαρμογή του iMessage τόσο στο OS X όσο και στο iOS η εφαρμογή ελέγχει με τους servers της Apple να δει αν το άτομο αυτό έχει ενεργοποιημένο το iMessage.

    Όταν γίνει αυτή η επαλήθευση η φούσκα ομιλίας του iMessage γίνετε μπλε δείχνοντας στον αποστολέα πως μπορεί να στείλει το μήνυμα του ως iMessage χωρίς καμιά χρέωση.

    Το πρόβλημα όμως ξεκινάει όταν ο χρήστης αλλάξει συσκευή και πλατφόρμα χωρίς όμως το νούμερο του να έχει αφαιρεθεί από το Apple ID του.

    Στην περίπτωση αυτή το τηλέφωνο γίνεται στην κυριολεξία μια μαύρη τρύπα για τα περισσότερα μηνύματα. Έτσι συχνά παρατηρείτε το φαινόμενο να μην λαμβάνετε κανένα μήνυμα από τους φίλους σας με iPhone γιατί οι servers της Apple συνεχίζουν να μετατρέπουν τα γραπτά μηνύματα τους σε iMessages μιας και ο αριθμός σας παραμένει ενεργοποιημένος με το Apple ID σας.

    Ο Adam Pash αναφέρει αυτό το πρόβλημα σήμερα και παραθέτει και την επίσημη απάντηση της Apple:

    “Πρόσφατα άλλαξα το iPhone μου με μια Android συσκευή και ανακάλυψα λίγο μετά ότι ο αριθμός της συσκευής μου ήταν ακόμη συσχετισμένος με το iMessage κάτι το οποίο σημαίνει πως όποιος με iPhone μου στέλνει μήνυμα εγώ να μην το λαμβάνω ποτέ, παρόλο που σε αυτούς του μήνυμα φαίνεται πως έχει αποσταλεί κανονικά.”

    Οι απαντήσεις του Apple Care όταν απευθύνθηκε εκεί έδειξαν τα εξής:

    1. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν

    2. Οι μηχανικοί της Apple δουλεύουν πάνω στην λύση του αλλά ακόμη δεν έχουν ιδέα του πως μπορούν να το διορθώσουν

    3. Δεν υπάρχει λύση αυτή την στιγμή επίσημη από κανέναν και που να δουλεύει 100%

    Η μόνη λύση που προτείνει η Apple είναι να επικοινωνήσει ο χρήστης με όλους τους κατόχους iPhone που γνωρίζει και να τους ζητήσει να τον αφαιρέσουν από τις επαφές και κατόπιν να το προσθέσουν εκ νέου!!

    Ηθικό δίδαγμα: ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ IMESSAGE χειροκίνητα πριν πουλήσετε το iPhone σας και κάντε και μια προσευχή καλού κακού.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles