18.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Ποιο MacBook να αγοράσω; 2020 13 ιντσών MacBook Pro vs 2020 MacBook Air

    Μετά το λανσάρισμα του αναβαθμισμένου MacBook Air με το νέο Magic πληκτρολόγιο τον Μάρτιο, η Apple όπως σας ενημερώσαμε προχώρησε και στο λανσάρισμα του νέου 13 ιντσών MacBook Pro με ενσωμάτωση και εδώ του Magic πληκτρολογίου μαζί με άλλες αλλαγές.

    Τα highlights του 2020 13 ιντσών MacBook Pro είναι ο διπλάσιος αποθηκευτικός χώρος που ξεκινάει πλέον στα 256GB και φυσικά η αλλαγή του πληκτρολογίου. Αυτό σημαίνει πλέον πως ολόκληρη η γραμμή του MacBook της Apple έχει το Magic πληκτρολόγιο ενσωματωμένο. Πάρα αυτά υπάρχουν και άλλες αναβαθμίσεις στο hardware που αφορούν το νέο MacBook Pro και πρέπει να δώσει προσοχή κάποιος που είναι μεταξύ της αγοράς αυτού του μηχανήματος και του MacBook Air.

    Αν και οι φήμες ήθελαν την Apple να το παρουσιάζει με μια μεγαλύτερη 14 ιντσών οθόνη αυτό δεν έγινε αλλά στο hardware συναντούμε specs μέχρι 32GB RAM και μέχρι 10ης γενιάς Intel επεξεργαστές αν και τα βασικά μοντέλα έρχονται με τους 8ης γενιάς.

    2020 13-inch MacBook Pro keyboard

    I/O

    Όπως και με το προηγούμενης γενιάς σε σύγκριση με το MacBook Air παρών δηλώνει στα νέα 13 ιντσών MacBook Pro η Touch Bar και 4 USB-C/Thunderbolt 3 θύρες στα ακριβότερα μοντέλα σε σύγκριση με τις 2 αντίστοιχες θύρες που υπάρχουν στο MacBook Air.

    Το περίεργο είναι πως με το βασικό μοντέλο του νέου 13 ιντσών MacBook Pro ο χρήστης παραμένει με 8ης γενιάς επεξεργαστές της Intel που αυτόματα σημαίνει μη υποστήριξη 6K εξωτερικών οθονών. Έτσι λοιπόν πρέπει να προσέξετε γιατί αν κοιτάτε προς το μέλλον τότε θέλετε το νέο 13 ιντσών MacBook Pro σας να έρθει με ενσωματωμένο ένα 10ης γενιάς επεξεργαστή της Intel.

    2020 MacBook Pro και MacBook Air I/O Συγκριτικό

    2020 13-inch MacBook Pro vs MacBook Air comparison I/O specs

    Hardware

    Στο κομμάτι του hardware πέρα από αυτή την περίεργη κατάσταση με τους Intel επεξεργαστές έχουμε έναν αποθηκευτικό χώρο SSD που ξεκινάει από τα 256GB και φτάνει μέχρι τα 4TB για τα ακριβότερα μοντέλα.

    Επίσης κάποιος μπορεί να παραγγείλει το 13 ιντσών MacBook Pro με RAM μέχρι 32GB.

    Σε ότι αφορά την FaceTime κάμερα έχουμε την ίδια χαμηλής ανάλυσης 720p όπως και στο Air αλλά και στο 16 ιντσών Pro μοντέλο. Και ναι δεν έχουμε υποστήριξη Wi-Fi 6 εδώ.

    Στα πιο ακριβά μοντέλα τώρα του 13 ιντσών MacBook Pro έχουμε τους 10ης γενιάς επεξεργαστές της Intel που προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ από τον 10ης γενιάς στα 1.2GHz των MacBook Air. Όπως είπαμε και προηγουμένως αν θέλετε να κρατήσετε το μηχάνημα και στο μέλλον θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα μοντέλο με έναν 10ης γενιάς επεξεργαστή της Intel που φέρνει και 6K υποστήριξη οθονών.

    Κάποιες άλλες αναβαθμίσεις συμπεριλαμβάνουν τα στέρεο ηχείο που έχουν “high dynamic range” καθώς και υποστήριξη Dolby Atmos όπως συναντήσαμε και στο 16-ιντσών MacBook Pro.

    2020 MacBook Pro και MacBook Air Hardware Συγκριτικό

    Οθόνη

    Για το 2020 13-ιντσών MacBook Pro Retina display, οι δύο διαφοροποίησεις σε σύγκριση με το MacBook Air είναι τα 500 nits φωτεινότητας (400 για το Air) και η υποστήριξη P3 χρωματικού εύρους.

    2020 MacBook Pro και MacBook Air Συγκριτικό Οθόνης

    MacBook Pro comparison display specs MacBook Air

    Αυτονομία μπαταρίας

    Το νέο 13 ιντσών MacBook Pro έρχεται με μέχρι 10 ώρες αυτονομίας για ασύρματη χρήση του Internet κι αναπαραγωγή ταινιών. Αυτό σημαίνει πως 1 με 2 ώρες πιο χαμηλά από το MacBook Air αλλά και το 16 ιντσών MacBook Pro.

    2020 MacBook Pro και MacBook Air Συγκριτικό αυτονομίας μπαταρίας

    MacBook Pro battery life

    Διαστάσεις

    Το νέο 13-ιντσών MacBook Pro είναι ελαφρώς πιο παχύ και βαρύ από τον προκάτοχο του

    MacBook Pro και MacBook Air Συγκριτικό στις διαστάσεις

    MacBook Pro 13-inch 2020 dimensions

    Συμπερασματικά

    Τώρα που η Apple έφερε σε ολόκληρη την MacBook γραμμή της το Magic Keyboard είναι μια καλή εποχή για να αναβαθμίσετε το Mac σας.

    Δίνοντας βαρύτητα στα χαρακτηριστικά του 2020 13 ιντσών MacBook Pro όπως η Touch Bar, η επιλογή μέχρι 32GB RAM, η πιο φωτεινή οθόνη καθώς και η επιλογή ενσωμάτωσης πιο ισχυρών 10ης γενιάς επεξεργαστών θα σας βοηθήσει στην επιλογή σας.

    Να τονίσουμε όμως πως σε πάρα πολλές περιπτώσεις το 2020 MacBook Air είναι ένα άριστο μηχάνημα και πιο οικονομικό που θα καλύψει με τεράστια άνεση τις περισσότερες ανάγκες σας. Το MacBook Pro είναι περισσότερο για αυτούς που έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις όπως βίντεο επεξεργασία και rendering ή που έχουν να δουλέψουν με βαριά προγράμματα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles