20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Πληροφορίες για το 2021 MacBook Pro: νέος σχεδιασμός, MagSafe συνδεσμολογία, αφαίρεση Touch Bar κ.α

    Ο αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo σήμερα κοινοποίησε μια σειρά από πληροφορίες για το επερχόμενο MacBook Pro. Ο Kuo περιγράφει πως αυτό θα έχει την πρώτη μεγάλη σχεδιαστική αλλαγή μετά από 5 χρόνια και σε αυτό τον τομέα θα είναι σημαντική η αναβάθμιση του ακόμη και από αυτή που έγινε στο νεότερο 2019 16 ιντσών MacBook Pro.

    Το νέο MacBook Pro θα έρθει με μια 14 ιντσών και 16 ιντσών οθόνη και φυσικά στο εσωτερικό του θα βρίσκεται ένας custom επεξεργαστής της Apple.

    O αναλυτής προβλέπει επίσης πως η Touch Bar θα αφαιρεθεί από την Apple σε αυτά τα νέα μοντέλα ενώ επιστρέφει η MagSafe συνδεσμολογία στην φόρτιση καθώς και περισσότερες θύρες σύνδεσης.

    Το νέα σασί εικάζεται πως θα έχει έναν πιο τετράγωνο σχεδιασμό που θα δανείζεται στοιχεία από την 2018 iPad Pro σχεδίαση η οποία υιοθετήθηκε και στα 2020 iPhone 12.

    H Touch Bar φαίνεται πως θα αποτελέσει παρελθόν με τα νέα MacBook Pro να προσφέρουν φυσικά κουμπιά στον χώρο αυτό. Αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και το 13 ιντσών M1 MacBook Pro που κυκλοφόρησε πέρυσι έρχεται με μια Touch Bar.

    H Apple είχε επενδύσει πολλά στην Touch Bar και για το μέλλον της από το 2016 που εμφανίστηκε για πρώτη φορά και έπειτα αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό το χαρακτηριστικό ποτέ δεν κέρδισε τους καταναλωτές αλλά ούτε και τους προγραμματιστές. Πολλοί είναι εκείνοι οι Mac χρήστες που προτιμούν φυσικά κουμπιά που αισθάνονται αντί να κοιτάνε συνεχώς κάτω στην touch οθόνη.

    Ο Kuo τώρα δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θύρες σύνδεσης θα έχουμε αλλά όπως αναφέρει αυτές θα αυξηθούν.

    Η MagSafe συνδεσμολογία στο καλώδιο φόρτισης επίσης φαίνεται πως επιστρέφει – ένα χαρακτηριστικό στα παλαιότερα MacBook που οι χρήστες αγαπούσαν ιδιαίτερα – και δεν πρέπει φυσικά να συγχέεται με την MagSafe τεχνολογία των iPhone 12 για ασύρματη φόρτιση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.