22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πιθανότατα η πιο σούπερ ανασκόπηση του Apple Watch που θα διαβάσετε!

    molly

     

    Είμαι σίγουρος, ότι πολλοί από εσάς θα έχετε διαβάσει ήδη αμέτρητα reviews για το Apple Watch. Όπως θα έχετε παρακολουθήσει και αντίστοιχα βίντεο επίδειξης του. Όμως σαν κι αυτή της Molly Watt, η οποία είναι σχεδόν κωφή και τυφλή και τα ευεργετήματα που έφερε στην ζωή της είναι πραγματικά άξια ανάγνωσης.

    Μεταφράζοντας λοιπόν απευθείας από το προσωπικό της blog απολαύστε :

    Γνωρίζοντας για την κυκλοφορία του Apple Watch εδώ και καιρό και ξέροντας ότι πολλοί φίλοι μου σχεδίαζαν να το αγοράσουν, ήμουν σκεπτική καθώς οι δικές μου ανάγκες διαφέρουν πολύ από όσους η όραση και η ακοή τους είναι φυσιολογική. Εγώ θα πρέπει να βασίζομαι σε πολύ εξειδικευμένα χαρακτηριστικά.

    Γεννήθηκα κωφή και καταχωρήθηκα ως τυφλή στην ηλικία των 14. Η ασθένειά μου είναι Τύπου 2Α σύνδρομο Usher. Δεν μπορώ να ακούσω και έχω μόνο μια μικρή ακτίνα οράσεως από το δεξί μου μάτι, έτσι ήμουν σκεπτική όχι μόνο για το μέγεθος της οθόνης αλλά αν θα υπήρχε και πρόβλημα λόγω της αντηλιάς.

    Η περιέργεια μου υπερνίκησε κι έτσι παρήγγειλα ένα- όχι πολύ ενθουσιαμένη – κι έτσι δεν απογοητεύτηκα όταν ενημερώθηκα ότι  μάλλον θα το αποκτούσα  τον Ιούνιο .

    Σε αυτό το σημείο να διευκρινήσω ότι φοράω 2 ακουστικά βαρηκοΐας και μπορώ να ομιλώ – δεν μπορεί να μιλά ο οποιοσδήποτε με σύνδρομο  Usher και ούτε 2 ασθενείς έχουν τα ίδια συμπτώματα αλλά υπάρχουν αρκετές ομοιότητες.

    Αποφάσισα να παραγγείλω το μοντέλο των 42mm (μεγαλύτερη οθόνη) με λευκό λουράκι ώστε να μην το χάνω εύκολα. Λευκό λουράκι, ασημί περίβλημα, μάυρο καντράν είναι ένα βολικό κοντράστ για μένα. Έμεινα έκπληκτη όταν έλαβα ένα mail την μέρα πρίν την επίσημη κυκλοφορία που με ενημέρωνε ότι το Apple Watch μου έχει αποσταλλεί!

    Ήμουν ενθουσιασμένη όταν τελικά παρέλαβα το κουτί και εκτός της πρώτης εντύπωσης μου προκάλεσε μεγάλο θαυμασμό το οτι το λουράκι μπόρεσα και το φόρεσα στα μέτρα μου χρησιμοποιώντας μόνο την αφή μου.

    Η σύνδεσή του με το iPhone έγινε πανεύκολα μέσω της εφαρμογής που είχα ήδη στο τηλέφωνο μου. Έχοντας συνηθίσει την χρήση του iPhone δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να ρυθμίσω και να παίξω με το Apple Watch. Είναι απίθανο που η εφαρμογή στο iPhone προσφέρει το μενού προσβασιμότητας. Μαύρο background με άσπρη γραμματοσειρά είναι αυτό που προτιμώ γιατί το αντίθετο κυριολεκτικά προκαλεί πόνο στα μάτια μου.

    Η στάνταρ ρύθμιση που έχω στο iPhone μου είναι να βάζω το κείμενο στην μεγαλύτερη γραμματοσειρά και έμεινα ενθουσιασμένη που μπορούσα να το κάνω και στο Apple Watch. Επίσης χρησιμοποιώ την επιλογή Zoom στο κείμενο και πάντα την βάζω στην μεγαλύτερη.

    H νέα ρύθμιση “Prominent Haptic” είναι η αγαπημένη μου. Παίζοντας λίγο, ανακάλυψα ότι κρατώντας την οθόνη προς τα κάτω μπορείς να επιλέξεις πως θα εμφανίζεται η ώρα : ψηφιακά, μεγάλα νούμερα ή περίεργα σχέδια. Για μένα η home screen του Apple Watch ακόμη και στο μεγαλύτερο μοντέλο που επέλεξα είναι δύσκολη στην ανάγνωση, αλλά με την αντίστοιχη εφαρμογή στο iPhone μπορεί κανείς να ρυθμίσει σχεδόν τα πάντα.

    Είναι δυνατόν να αλλάξεις τις συντομεύσεις σου σέρνοντας το δάχτυλο προς τα πάνω. Επέλεξα τον καιρό, το ημερολόγιο, την μουσική, την τοποθεσία και το activity board. Βρήκα πολύ βολική αυτήν την λειτουργία η οποία κάνει την χρήση του ρολογιού πολύ εύκολη.

    Την ίδια ημέρα παρέλαβε και η μητέρα μου το δικό της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πειραματιστούμε στον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ μας. Απλά επιλέγοντας το κουμπί κάτω από την ψηφιακή κορώνα έχεις πρόσβαση στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Για την επικοινωνία με τους αγαπημένους μου, οι οποίοι έχουν ήδη επιλεγεί από το iPhone είναι πανεύκολο. Έιτε  μπορώ να μιλήσω στο ρολόι ή να στείλω ένα emoji είναι πανεύκολο. Επίσης πολύ εντυπωσιακή είναι η λειτουργία φωνή σε κείμενο.

    Προσωπικά δεν θα επέλεγα να διαβάσω μακροσκελή mails ή μηνύματα στον καρπό μου, έτσι αν και θέλω να ειδοποιούμαι μέσω του Prominent Haptic, έχω την δυνατότητα να επιλέξω πως και πότε μπορώ να τα διαβάσω ανάλογα με τις ανάγκες μου. Πριν αποκτήσω το ρολόι, θα κρατούσα το κινητό μου είτε στο χέρι μου ή στην τσέπη μου κοντά στο χέρι μου ώστε να αισθάνομαι την δόνηση για τα εισερχόμενα και πολλές φορές έχανα μηνύματα. Τώρα φορώντας το στον καρπό μου δεν χάνω καμία ειδοποίηση και είμαι πραγματικά χαρούμενη γι’αυτό.

    Είμαι τυχερή που έχω κάποιος καλούς φίλους που επίσης έχουν αγοράσει το Apple Watch και μαζί έχουμε εφεύρει τρόπους επικοινωνίας όταν είμαστε έξω, ειδικά τα βράδια κατά την διάρκεια των οποίων είμαι ολότελα τυφλή. Για παράδειγμα μπορώ να επικοινωνήσω κάνοντας ένα σχέδιο στην οθόνη του ρολογιού μου ή ένα “tap” ή ακόμη να στείλω τον χτύπο της καρδίας μου σε κάποιον δικό μου άνθρωπο και αμέσως αυτό θα εμφανιστεί σαν alert με τον δικό μας κώδικα.

    Η μητέρα μου έχει βρει πολύ βολικό το “tap” για να μου τραβήξει την προσοχή όταν είμαι στο δωμάτιο μου και δεν φοράω τα ακουστικά βαρηκοΐας μου κι έτσι μπορώ να καταλάβω ότι κάτι θέλει να μου πει και μπορώ να κατέβω για να μιλήσουμε.

    Αλλά το πιο καταπληκτικό στο Apple Watch είναι η λειτουργία των Χαρτών – θα σχεδιάσω την διαδρομή μου στο iPhone για να πάω σε ένα μέρος και θα βγω συνοδεία του Unis – ο σκύλος οδηγός μου. Σε αυτήν την περίπτωση το Haptic είναι όλα τα λεφτά! Μπορώ να βρω τον δρόμο μου χωρίς να βλέπω ή να ακούω καθόλου, παίρνοντας feedback μόνο από τις δονήσεις στον καρπό μου – 12 “taps” σημαίνουν στρίψε δεξιά στην διασταύρωση ή 3 ζεύγη των 2 “taps”  σημαίνει στρίψε αριστερά κ.α. Ακόμη πειραματίζομαι μαζί του αλλά τα αποτελέσματα ως τώρα είναι φανταστικά!

    Τέλος, δεν έχω φτάσει στο σημείο να βασίζομαι εντελώς στην λειτουργία Voice Over. Είναι πάρα πολύ χρήσιμη για να πλοηγείσαι στο μενού του ρολογιού. Όταν είμαι σπίτι λειτουργεί άψογα, αλλά για άτομα σαν εμένα που έχω πρόβλημα σε 2 βασικές αισθήσεις όταν είμαι εκτός σπιτιού παλεύω για να ακούσω. Αν και μου έχουν πει ότι με ακουστικά βαρηκοΐας με bluetooth ίσως δώσω οριστική λύση.

    Αυτά είναι τα πρωταρχικά μου ευρήματα και πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλά περισσότερα για ανθρώπους σαν εμένα που πρέπει να βασιστούν στην τεχνολογία για την καθημερινότητά τους. Προσωπικά τα θετικά είναι πολύ  περισσότερα από τα αρνητικά. Σίγουρα ο ήχος θα μπορούσε να είναι δυνατότερος και η τιμή χαμηλότερη ώστε περισσότεροι άνθρωποι με παρόμοια προβλήματα να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την τεχνολογία.

    Είμαι πολύ ευτυχισμένη που έχω ένα Apple Watch  και αναμένω να το κάνω να δουλέυει ακόμα καλύτερα για εμένα.

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles