23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πατέντα της Apple βαδίζει στο όραμα του Steve Jobs για την φωτογραφία

    steve-shutter_616

    Η Apple πέρασε σήμερα και κατοχύρωσε ακόμη μια πατέντα για την επονομαζόμενη Light Field camera. Μια φωτογραφική μηχανή δηλαδή με μηδενική καθυστέρηση του κλείστρου και με την δυνατότητα το σημείο εστίασης να μπορεί να αλλάξει μετά τη λήψη της φωτογραφίας.

    Ο Steve Jobs ήθελε να φέρει την επανάσταση σε 3 τεχνολογίες σύμφωνα με τα όσα είπε στον βιογράφο του Walter Isaacson, την τηλεόραση, τα βιβλία και την φωτογραφία.

    Ο Jobs τότε είχε έρθει σε επαφές με τον CEO της Lytro, για την ακρίβεια το καλοκαίρι 2011, και είχε δει από κοντά ένα μικρό demo της Lytro Light Field φωτογραφικής μηχανής της εταιρείας και είχε πραγματικά ενθουσιαστεί. Μάλιστα τόνισε τότε πως ήθελε την εταιρεία να δουλέψει με την Apple.

    lytro-camera

    H ευρεσιτεχνία σήμερα της Apple που της κατοχυρώθηκε αναφέρει μια τέτοια φωτογραφική μηχανή:

    Ένα σύστημα ψηφιακής κάμερας διαμορφώσιμο για να λειτουργεί σε refocusable λειτουργία χαμηλής ανάλυσης και υψηλής ανάλυσης αλλά και σε μη refocusable λειτουργίας. Ένα αισθητήρας εικόνας τοποθετημένος στο σώμα της μηχανής που να μία πλειάδα εικονοστοιχείων του αισθητήρα για την καταγραφή μιας ψηφιακής εικόνας Ένα φακό απεικόνισης για το σχηματισμό μίας εικόνας ή μίας σκηνής επί ενός επιπέδου εικόνας  και έναν προσαρμογέα που να μπορεί να εισαχθεί μεταξύ του φακού απεικόνισης και τον αισθητήρα εικόνας για την παροχή της refocusable λειτουργίας που να μπορεί να προστεθεί και να αφαιρεθεί με ευκολία.

    Με απλά λόγια αν ποτέ υλοποιηθεί το παραπάνω ο χρήστης θα μπορεί να κάνει λήψη μιας θολής ή κουνημένης φωτογραφίας αλλά μετέπειτα το σύστημα από μόνο του και χωρίς να χρειαστεί άλλη λήψη να μπορεί να ομαλοποιεί την φωτογραφία αυτή δίνοντας της σωστή εστίαση.

    Screen Shot 2013-11-26 at 7.16.39 PM

    Μπορεί να μην δούμε ποτέ αυτή την ερασιτεχνία να υλοποιείτε μιας και η εισαγωγής της σε μια τόσο λεπτή συσκευή όσο το iPhone είναι πολύ δύσκολη αλλά ειδικά μιας και από πίσω της κρύβεται η επιθυμία του Steve Jobs ίσως η Apple της δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα.

    Σε κάθε περίπτωση η ενσωμάτωση της αν και όποτε γίνει θα αποτελέσει μια τεράστια πρόοδο στην λήψη αλλά και επεξεργασία φωτογραφιών.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles