23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Παρελθόν από την Apple ο Chief Designer της Jony Ive

    jony_3498180b

    Δυστυχώς οι φήμες επαληθευτήκαν και έτσι και τυπικά από σήμερα ο Jonathan Ive, ο μαέστρος του βιομηχανικού σχεδιασμού της Apple δεν ανήκει στο δυναμικό της.

    Ο Ive ήταν για πολλούς το δεξί χέρι του Steve Jobs μαζί με τον Tim Cook κατά την δεύτερη θητεία του στην Apple και είναι ο πρωτεργάτης όλων των σχεδιαστικών επιλογών των προϊόντων της Apple εδώ και χρόνια.

    Σε πρόσφατη του συνέντευξη είχε δηλώσει:

    Παλεύουμε για να βρούμε τα σωστά λόγια, έτσι ώστε να περιγράψουμε τη διαδικασία σχεδιασμού στην Apple, καθώς πρόκειται για έναν συνδυασμό σχεδιασμού, πρωτοτυπίας και κατασκευής. Εάν διαχωρίσεις αυτά τα μέρη, πιστεύω ότι δε θα είναι καλό το τελικό αποτέλεσμα. Όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, δημιουργούμε κάτι νέο, και από τη στιγμή που είναι νέο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και προκλήσεις για τις οποίες δεν έχουμε κανένα προηγούμενο σημείο αναφοράς. Επομένως, για την επίλυση και την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, απαιτείται αξιοσημείωτη συγκέντρωση. Γενικά, υπάρχει (κατά τη διαδικασία σχεδιασμού) μια αίσθηση περιέργειας και αισιοδοξίας, και κάτι τέτοιο δεν το συναντάς πολύ συχνά.

    Τον τελευταίο καιρό πολλές ήταν οι φήμες που τον ήθελαν να αποσύρεται από την εταιρεία και να ασχολείται με κάτι νέο για τον ίδιο και πιο φρέσκο για τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

    Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός πως τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκε αποκλειστικά με το νέο campus της Apple – Apple Park και μάλλον με το φημολογούμενο project της Apple για ένα αυτοκίνητο. Επίσης είχε δώσει πολύ από τον χρόνο του και στο στήσιμο των νέων Apple Stores που άνοιξαν τις πόρτες τους από πέρυσι ανά την υφήλιο.

    Με βάση τα παραπάνω πολλοί είκαζαν ότι στα τελευταία μοντέλα της Apple δεν είχε σχεδόν καθόλου συμμετοχή – iPhones και Mac – ενώ έτσι πολλοί εξήγησαν το γεγονός ότι ο σχεδιασμός του iPhone 7 δεν άλλαξε από την πρώτη υλοποίηση της σχεδιαστικής αυτής γραμμής που είδαμε στο iPhone 6.

    Φαίνεται λοιπόν πως το πέρας του χρόνου ήρθε και μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Apple από σήμερα δεν ανήκει στην εταιρεία.

    Επίσημα η Apple δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση ενώ ο ίδιος θεάθηκε να αποχωρεί από το Campus της εταιρείας σε ένα φορτηγάκι με τα πράγματα του αφού πρώτα χαιρέτησε τόσο την ομάδα του όσο και όλα τα στελέχη της Apple που για χρόνια δούλεψαν μαζί ατελείωτες ώρες.

    Την θέση του θα αναλάβει ο Alan Dye όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω που εδώ και καιρό είχε αναλάβει πολλές από τις υποχρεώσεις του Ive στην Apple:

    Στιγμιότυπο 2017-04-01, 7.49.07 μμ

     

    apple-design-team

     

     

    Καλή Πρωταπριλιά!!!

    Καλό Μήνα & Ας εντάξουμε το χιούμορ στην καθημερινότητά μας!

    ΥΓ: Για όσους δεν το κατάλαβαν, πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο!

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles