17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο Tim Cook εκθειάζει την ιστορία της Apple στην Κίνα στο κρατικό οικονομικό φόρουμ: «Αυτό ήταν ένα είδος συμβιωτικής σχέσης»

    Το China Development Forum περιγράφεται από τους Financial Times ως «η εκδοχή του Νταβός της χώρας» και πραγματοποιείται στο Πεκίνο. Όπως αναφέραμε την Παρασκευή, ο Cook είναι ένα από τα πολύ λίγα στελέχη από τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα παρευρεθούν στο συνέδριο φέτος. Αυτό σηματοδοτεί επίσης την πρώτη χρονιά που η εκδήλωση πραγματοποιείται σε κοινό χώρο από το 2019, λόγω της πανδημίας COVID-19.

    Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Cook εξήρε τη σχέση μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών. «Η Apple και η Κίνα μεγάλωσαν μαζί και έτσι αυτή ήταν μια συμβιωτική σχέση», φέρεται να είπε ο Cook κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι».

    Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο Cook μίλησε για την «πολύ μεγάλη λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple στην Κίνα», καθώς και τα πολλά Apple Stores στη χώρα και το οικοσύστημα προγραμματιστών του App Store. Οι Financial Times προσθέτουν ότι ο Cook «απέφυγε να αναφέρει τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας και ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας».

    Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τοπικό ειδησεογραφικό μέσο, ​​ο Cook επαίνεσε επίσης τον ρυθμό ανάπτυξης και καινοτομίας της Κίνας. «Η καινοτομία αναπτύσσεται γρήγορα στην Κίνα και πιστεύω ότι θα επιταχυνθεί περαιτέρω», είπε.

    Τέλος, ο Cook συζήτησε την εκπαίδευση και την «ανάγκη οι νέοι να μάθουν δεξιότητες κριτικής σκέψης προγραμματισμού». Ανακοίνωσε επίσης ότι η Apple «σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες για το πρόγραμμα εκπαίδευσης της υπαίθρου στα 100 εκατομμύρια γιουάν».

    Η επίσκεψη του Cook στην Κίνα και η ομιλία του στο Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας έρχονται εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας για το μέλλον των σχέσεων με την Κίνα – όπως φαίνεται από την έλλειψη άλλων στελεχών των ΗΠΑ σε αυτή την εκδήλωση αυτό το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, παρά τα σχόλια του Cook στην εκδήλωση, η Apple προσπαθεί ενεργά να διαφοροποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού της εκτός Κίνας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.