20.9 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Ο Snowden τονίζει πως υπόθεση ασφαλείας της Apple είναι η σημαντικότερη της δεκαετίας

    apple

    Ο ακτιβιτιστής του διαδικτύου και πρώην εργαζόμενος στην NSA Edward Snowden έρχεται να υποστηρίξει την απόφαση του Tim Cook που πρόσφατα αρνήθηκε την δικαστική απόφαση που ήθελε την Apple να βοηθάει το FBI ώστε να κάνει hack ένα iPhone 5C ενός τρομοκράτη.

    Ο Snowden μάλιστα αποκαλεί την νέα αυτή μάχη για την ασφάλεια της Apple την πιο σημαντική υπόθεση ασφαλείας της δεκαετίας και τονίζει πως και η Google θα πρέπει δημόσια να υποστηρίξει την Apple για αυτό τον σκοπό.

    Σε μια σειρά από tweets ο Snowden κατακρίνει το FBI μιας και γνωρίζει πως το FBI δεν καίγεται τόσο πολύ για αυτή την υπόθεση αλλά για το άμεσο μέλλον που θα μπορούσε να σημαίνει πως οι τεχνολογικές εταιρείες δημιουργούν master keys που θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι αρχές όπως αυτές κρίνουν απαραίτητο.

    Screen Shot 2016-02-18 at 22.39.12

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Tim Cook δεν είναι ότι δεν θέλει να ξεκλειδώσει αυτό το συγκεκριμένο iPhone. H Apple γνωρίζει πολύ καλά πως αν ικανοποιηθεί το αίτημα του FBI τότε μια σειρά και από άλλα και πολλά περισσότερα αιτήματα θα γίνουν.

    Να θυμίσουμε πως αυτά τα αιτήματα θα απαιτούν από την Apple να δίνει στις υπηρεσίες αυτές εκδόσεις του λογισμικού της κάτι που από μόνο του είναι πολύ επίφοβο για πιθανή διαρροή σε λάθος χέρια ή σε καταπάτηση των δικαιωμάτων των χρηστών.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles