25.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Ο Phil Schiller εξηγεί γιατί το MacBook Pro έχει θύρα ακουστικών αλλά όχι SD card slot

    hello-again-event-macbook-pro-tools

    Ο Phil Schiller, Senior Vice President of Worldwide Marketing της Apple έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στην αγγλική εφημερίδα The Independent.

    Σε αυτή όπως αναμενόταν μίλησε για τα νέα MacBook Pro και εξήγησε γιατί τα νέα μηχανήματα της Apple έχουν μια αναλογική θύρα 3.5 mm ακουστικών αλλά όχι μια SD θύρα.

    Γιατί λοιπόν τα νέα MacBook Pro δεν έρχονται με μια θύρα SD card slot;

    “Οι λόγοι είναι πολλοί. Ένας είναι πως πρόκειται για μια θύρα που δίνει όγκο. Το μισό της κάρτας πάντα είναι εξωτερικά. Υπάρχουν από την άλλη γρήγοροι USB card readers ή μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει CompactFlash όπως και SD την ίδια στιγμή. Δεν μπορούσαμε να το λύσουμε αυτό. Επιλέξαμε να αφαιρέσουμε την SD θύρα γιατί οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές έχουν SD αλλά μπορείς να ενσωματώσεις μόνο μια λύση σε ένα μηχάνημα. Σίγουρα δεν ήταν εύκολη επιλογή αλλά στις μέρες μας όλο και περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές κάμερες έχουν δυνατότητες ασύρματης μεταφοράς. Υπάρχει λοιπόν τρόπος είτε με την χρήση ενός αντάπτορα είτε μέσω ασύρματης μεταφοράς του περιεχομένου μια ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής”

    Σχετικά με την απόφαση να παραμείνει η 3.5 mm θύρα στα Pro την ίδια στιγμή που αφαιρέθηκε από τα νέα iPhone 7 και 7 Plus;

    “Αυτό έγινε γιατί μιλάμε για Pro μηχανήματα και πολλοί χρήστες τους χρησιμοποιούν μια σειρά από εξοπλισμό στούντιο που δεν έχει αυτή την στιγμή λύση στον ασύρματο τομέα”

    Ένας Mac με οθόνη αφής;

    “Υπάρχει το iPhone και το iPad που είναι ένα μοναδικό κομμάτι από γυαλί και όλη η διεπαφή τους με τον χρήστη βασίζεται σε απευθείας επαφή. Από την άλλη έχουμε τα Mac που έχουν μια διεπαφή που αφορά κινήσεις του κέρσορα αλλά και μενού. Θα πρέπει να παραμείνουν διαφοροποιημένα αυτά τα δύο. Το Mac για παράδειγμα από την αρχή είχε μια μπάρα μενού στην κορυφή της οθόνης. Έχει να κάνει με την εμπειρία του χρήστη με αυτό το μηχάνημα. Το iOS όμως δεν έχει κάτι τέτοιο και ποτέ δεν θα αποκτήσει. Το να το δημιουργήσουμε σε ένα iPhone θα ήταν κάτι λάθος.  Αν είχαμε ένα Mac με οθόνη αφής θα έπρεπε να δημιουργήσουμε μια μοναδική εμπειρία για την χρήση με το δάχτυλό. Πιστέψτε με όταν λέω πως το δοκιμάσαμε και η εμπειρία που αποκομίσαμε δεν ήταν καλή. Σε καμιά περίπτωση δεν έφτανε την αρμονία και την εμπειρία χρήστης που κάποιος έχει με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.”

    Τέλος ο Schiller ανέφερε πως πολλά ήταν τα στοιχεία που άρεσαν στους χρήστες στα νέα MacBook Pro αλλά παραδέχτηκε παράλληλα πως σε κάποιους δημιουργήθηκε και προβληματισμός.

    “Νοιαζόμαστε για αυτό που αγαπάνε οι χρήστες μας και για το τι τους προβληματίζει. Είναι δουλειά μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους με αυτές τις αλλαγές. Γνωρίζουμε πως έχουμε κάνει τις σωστές επιλογές στην δημιουργία των νέων Pro και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία του καλύτερου notebook που δημιουργήθηκε ποτέ. Ίσως να μην είναι το κατάλληλο μηχάνημα για όλους. Αυτό δεν μας προβληματίζει. Το ίδιο αισθάνθηκαν και κάποιοι με το πρώτο iMac αλλά όλοι γνωρίζουμε τι έγινε στην συνέχεια.”

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles