21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Ο MKBHD ισχυρίζεται ότι η μετα-επεξεργασία καταστρέφει τις φωτογραφίες του iPhone

    Ο YouTuber Marques Brownlee, γνωστός και ως MKBHD, μοιράστηκε τα αποτελέσματα των βραβείων Smartphone του 2022 τον περασμένο μήνα. Και παρόλο που το iPhone 14 Pro κέρδισε στην κατηγορία Best Camera System, ο YouTuber επεσήμανε ορισμένα ελαττώματα σχετικά με τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το τελευταίο smartphone της Apple. Τώρα το MKBHD επιστρέφει με ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί γιατί ορισμένες φωτογραφίες iPhone χειροτερεύουν – και η απάντηση είναι: μετα-επεξεργασία.

    Πριν από τα αποτελέσματα των βραβείων Smartphone 2022, o MKBHD μοιράστηκε επίσης τα αποτελέσματα της τυφλής δοκιμής της κάμερας. Σε αυτό, το Pixel 6A της Google πήρε την πρώτη θέση, ενώ το Pixel 7 Pro ήρθε στη δεύτερη. Αυτό οδήγησε τον YouTuber και πολλούς ανθρώπους να αναρωτηθούν τι συμβαίνει με τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το iPhone.

    Για να τραβήξετε μια καλή φωτογραφία, είναι σημαντικό να έχετε έναν καλό αισθητήρα ικανό να καταγράφει όσο το δυνατόν περισσότερο φως και λεπτομέρεια. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι αισθητήρες κάμερας που βρίσκονται στα smartphone είναι πολύ μικροί σε σύγκριση με τις DSLR, οι κατασκευαστές τηλεφώνων εισάγουν νέα κόλπα κάθε χρόνο για να βελτιώσουν αυτές τις εικόνες με τη μετα-επεξεργασία.

    Σχεδόν κάθε σύγχρονο smartphone χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό υλικού και λογισμικού για να προσαρμόσει τις εικόνες μετά τη λήψη τους, σε μια προσπάθεια να τις κάνει να φαίνονται καλύτερες και να αντισταθμίσουν την έλλειψη μεγάλου αισθητήρα. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως η μείωση του επιπέδου θορύβου, η προσαρμογή της ισορροπίας λευκού και η αύξηση της φωτεινότητας για την εμφάνιση περισσότερων λεπτομερειών σε σκοτεινές σκηνές.

    Αλλά τα τελευταία χρόνια, η Apple και άλλες εταιρείες το έχουν πάει στο επόμενο επίπεδο. Στο iPhone, το Smart HDR συνδυάζει πολλές φωτογραφίες σε διαφορετικές ρυθμίσεις σε μία. Αυτό επιτρέπει στο τηλέφωνο να επιλέξει τις καλύτερες πτυχές καθενός από αυτά για να έχει ως αποτέλεσμα μια καλύτερη φωτογραφία. Αλλά όταν γίνεται πολλή μετα-επεξεργασία, αυτές οι εικόνες μπορεί να φαίνονται μη ρεαλιστικές. Και αυτό συμβαίνει με την κάμερα του iPhone.

    Όπως επισημαίνεται από τον MKBHD, τα περισσότερα τηλέφωνα χειρίζονται καλά αυτές τις παραμέτρους σε ευνοϊκά σενάρια, όπως καθαρό ουρανό ή θέμα μπροστά σε καθαρό φόντο. Αλλά όταν έχετε διαφορετικά χρώματα και υφές στην ίδια σκηνή, η μετα-επεξεργασία πρέπει να είναι αρκετά έξυπνη για να καταλάβετε ποια θα είναι η καλύτερη ρύθμιση για όλα αυτά τα στοιχεία.

    Αλλά το θέμα είναι ότι ενώ εταιρείες όπως η Google το κάνουν με τον σωστό τρόπο, η Apple σίγουρα δεν το κάνει σωστά. Όπως φαίνεται από τον YouTuber, το iPhone 14 Pro προσπαθεί πάντα να φωτίζει τις σκιές, ειδικά στα πρόσωπα των ανθρώπων, κάνοντας τη φωτογραφία να φαίνεται πολύ τεχνητή. Το iPhone υπερβάλλει επίσης την ευκρίνεια των φωτογραφιών σε σύγκριση με άλλα smartphone. Ο MKBHD μάλιστα παραπονιέται ότι ο τόνος του δέρματός του φαίνεται αρκετά διαφορετικός στην κάμερα του iPhone.

    Ακόμα κι αν το iPhone διαθέτει εξαιρετικό υλικό κάμερας, καταστρέφεται από όλες τις έξυπνες λειτουργίες όπως το Smart HDR που εισάγει η Apple τα τελευταία χρόνια. Κάθε χρόνο, η εταιρεία προσθέτει ακόμη περισσότερα βήματα στη μετα-επεξεργασία της κάμερας. Αλλά αντί να κάνουν τις φωτογραφίες καλύτερες, απλώς τις κάνουν πιο αφύσικές.

    Για χρόνια, οι χρήστες iPhone κορόιδευαν άλλα smartphone επειδή οι φωτογραφίες τους έμοιαζαν πολύ τεχνητές. Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο όπου οι φωτογραφίες του iPhone φαίνονται πολύ αφύσικες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.