18.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Ο Jony Ive αρθρογράφησε στην WSJ στην μνήμη του Steve Jobs: ‘Σκέφτομαι τον Steve κάθε μέρα που περνάει’

    Αύριο 5 Οκτωβρίου κλείνουμε τα 10 χρόνια από την ημέρα που ο Steve Jobs απεβίωσε σε ηλικία 56 ετών. Ο πρώην σχεδιαστής της Apple και από τους στενούς συνεργάτες και φίλους του Jobs, Jony Ive, έγραψε ένα κείμενο με πολύ συναίσθημα στo Wall Street Journal Magazine ανατρέχοντας στις τελευταίες μέρες του με τον Jobs.

    O Ive αναφέρει πως παρόλο του ότι δεν έχει βγει δημόσια να μιλήσει για την φιλία τους πάρα αυτά ο Steve Jobs είναι στο μυαλό του κάθε μέρα.

    “Σκέφτομαι ελάχιστα την ημέρα του θανάτου του Steve. Οι αναμνήσεις μου από εκείνη την δραματική ημέρα 10 χρόνια πριν είναι τυχαίες και χωρίς συνοχή. Δεν θυμάμαι να πηγαίνω σπίτι του. Αυτό που θυμάμαι ήταν πως ήταν μια βροχερή μέρα του Οκτωβρίου και πως τα παπούτσια μου δεν ήταν δεμένα σφιχτά. Θυμάμαι μετά πως εγώ και ο Tim καθίσαμε ήσυχα στον κήπο μαζί για ένα πολύ μεγάλο διάστημα. Από την στιγμή που έβγαλα τον λόγο στο event προς τιμήν του που διοργάνωσε η Apple δεν έχω βγει δημόσια να πω κάτι σχετικά με φιλιά μας, τα όσα περάσαμε μαζί ή για την συνεργασία μας. Δεν διαβάζω άρθρα με ιστορίες που αναφέρουν άλλοι. Αυτό που ξέρω είναι πως σκέφτομαι τον Steve κάθε μέρα.”

    Ο Ive αναφέρει πως παραμένει πολύ στενός φίλος της γυναίκας του Steve, Laurene.

    “Η Laurene και εγώ είμαστε κοντά. Οι οικογένειες μας είναι κοντά για σχεδόν 30 χρόνια. Έχουμε περάσει από πολλά όπως κηδείες αλλά και γεννήσεις. Μιλάμε συνεχώς, πολλές φορές για τον Steve αλλά σπάνια για την δουλειά που έκανα μαζί του. Περισσότερο μιλάμε για το μέλλον.”

    Ο Ive αναφέρει επίσης το πως ήταν να δουλεύει κάποιος μαζί με τον Jobs στην Apple που πάντα ήθελε να μάθει περισσότερο από το να είναι πάντα ο σωστός.

    “Σε μεγαλύτερες ομάδες οι συζητήσεις μας στρέφονται προς το χειροπιαστό, το μετρήσιμο. Είναι πολύ πιο άνετο και εύκολο και κοινωνικά αποδεκτό αυτό το να μιλάς για κάτι που είναι γνωστό. Το να είσαι περίεργος και να εξερευνάς διστακτικές ιδέες ήταν όμως πολύ πιο σημαντικό για τον Steve από το να είναι κοινωνικά αποδεκτός. Η περιέργεια μας μας κάνει να μαθαίνουμε. Για τον Steve το να μαθαίνει ήταν πολύ πιο σημαντικό από το να είναι ο ίδιος πάντα σωστός. Αυτή η περιέργεια μας ένωσε. Αποτέλεσε την βάση για μια μοναδική συνεργασία μεταξύ μας. Ο Steve ασχολήθηκε με την φύση και την ποιότητα της σκέψης του. Περίμενε τόσα πολλά από τον ίδιο του τον εαυτό και εργάστηκε σκληρά για να σκέφτεται με μια σπάνια ζωτικότητα, κομψότητα και πειθαρχία. Η αυστηρότητα και η επιμονή του έθεσαν έναν πολύ υψηλό πήχη. Όταν δεν μπορούσε ο ίδιος να σκεφτεί ικανοποιητικά παραπονιόταν με τον ίδιο τρόπο που θα παραπονιόμουν εγώ για τα γόνατα μου.”

    Ο Ive επίσης αναφέρθηκε και στην απόφαση του να αποχωρήσει από την Apple λέγοντας:

    “Όταν ο Steve αποχώρησε από την Apple την δεκαετία του 80 ονόμασε την νέα του εταιρεία Next. Ήταν πολύ καλός με τα ονόματα. Μετά από 30 χρόνια έφυγα από την Apple οδηγούμενος από την περιέργεια μου να μάθω και να ανακαλύψω νέους τρόπους στο να συνεισφέρω πραγματικά. Είναι το ισχυρό κίνητρο του Steve που έδωσε το όνομα στην νέα μου περιπέτεια, LoveFrom. Την ώρα που είμαι τυχερός να συνεργάζομαι ακόμη με πολύ κοντινούς μου φίλους στην Apple είμαι την ίδια στιγμή απίστευτα τυχερός του να μπορώ να ανακαλύπτω και να δημιουργώ με κάποιος νέους φίλους. Εγώ και η Laurene για παράδειγμα επιτέλους δουλεύουμε μαζί. Στην πραγματικότητα δουλεύουμε μαζί για δεκαετίες.”

    Αξίζει να διαβάσετε όλο το κείμενο του Ive στο WSJ. Magazine website ή στο Apple News εδώ.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.