11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ο Craig Federighi παραδέχεται ότι τα προγράμματα Beta της Apple δεν παρέχουν την αλληλεπίδραση και την επιρροή που επιθυμούν πολλοί χρήστες

    Ο ανώτερος αντιπρόεδρος μηχανικής λογισμικού της Apple, Craig Federighi, παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα δοκιμών beta της εταιρείας, το οποίο προσφέρει στους προγραμματιστές και στους δημόσιους δοκιμαστές beta πρόσβαση σε εκδόσεις beta του iOS, iPadOS, watchOS, tvOS και macOS, δεν είναι αποτελεσματικό στο να παρέχει στους χρήστες το μέγεθος της επιρροής και της αλληλεπίδρασης που επιθυμούν.

    Σε μια ανταλλαγή email με τον αναγνώστη του MacRumors, Kieran, ο Federighi απάντησε σε μια καταγγελία ότι το πρόγραμμα beta της Apple δεν λαμβάνει αποτελεσματικά τα σχόλια και τις προτάσεις των χρηστών, σημειώνοντας την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Apple όταν “κυριολεκτικά εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν στις beta μας, και πολλοί, πολλοί, πολλοί από αυτούς θέλουν να παρέχουν σχόλια για να επηρεάσουν τα προϊόντα της Apple».

    Όταν οι χρήστες εγγράφονται στο πρόγραμμα beta της Apple, τους δίνεται ένα προφίλ συσκευής που τους επιτρέπει να πραγματοποιούν λήψη πρώιμων εκδόσεων του επόμενου λειτουργικού συστήματος της Apple, όπως το iOS 16 και το macOS Ventura. Οι δοκιμές beta γίνονται όλο το χρόνο, αλλά είναι πιο εμφανείς μετά το WWDC τον Ιούνιο, όπου εμφανίζονται νέες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων της Apple πριν κυκλοφορήσουν στο ευρύ κοινό το φθινόπωρο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι δοκιμαστές beta δοκιμάζουν το λογισμικό, βρίσκουν και αναφέρουν σφάλματα, προτάσεις και γενικά σχόλια σχετικά με τις νέες ενημερώσεις.

    Για να παρέχουν σχόλια στην Apple, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Feedback και να συμπληρώσουν πληροφορίες σχετικά με το σφάλμα που αντιμετωπίζουν ή μια πρόταση. Συχνά, ωστόσο, τα σχόλια των χρηστών beta παραμένουν αναπάντητα από την Apple. «Συμφωνώ ότι η τρέχουσα προσέγγιση δεν δίνει σε πολλούς στην κοινότητα αυτό που θα ήθελαν όσον αφορά την αλληλεπίδραση και την επιρροή», παραδέχεται ο Federighi. “Δεν έχουμε ακόμη καταλάβει πώς να το πετύχουμε αυτό με πρακτικό και εποικοδομητικό τρόπο. Θα συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε”, συνέχισε.

    Η Apple στο παρελθόν έχει ανταποκριθεί αρκετά δραστικά στα σχόλια των χρηστών beta σχετικά με αλλαγές και νέες δυνατότητες σε iOS, iPadOS και macOS, αλλά μόνο μετά από ευρεία κριτική και κάλυψη.

    Για παράδειγμα, πέρυσι, η Apple έκανε μια αλλαγή σχεδιασμού για το Safari στο macOS Monterey μετά από εκτεταμένα παράπονα χρηστών, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ του σχεδιασμού που είχε υποσχεθεί ότι ήταν πιο εκλεπτυσμένο και πιο εύκολο στη χρήση και του παλαιότερου σχεδιασμού της γραμμής καρτελών. Πιο πρόσφατα, η Apple απάντησε επίσης σε έντονη κριτική σχετικά με το Stage Manager στο iPadOS 16 καθυστερώντας την κυκλοφορία του iPadOS 16 εξ ολοκλήρου και τα βασικά νέα χαρακτηριστικά μέχρι αργότερα αυτό το έτος.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.