16.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Ο CEO της Disney αναφέρει πως ο Steve Jobs του άλλαξε τον τρόπο σκέψης του

    Paleofuture-Steve-Jobs-Apple-Walt-Disney-520

    Η σχέση και συνεργασία της Apple με την Disney πάει πολλά χρόνια πίσω. Την χρονιά του θανάτου του, το 2011, ο Steve Jobs ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της Disney η οποία είχε εξαγοράσει την εταιρεία του, Pixar, το 2006.

    Ο Jobs με τον CEO της Disney Bob Iger είχαν μια πάρα πολύ καλή και στενή σχέση. Αυτή η σχέση σκιαγραφείτε και στο σημερινό προφίλ του Fortune στον Iger, τονίζοντας πως ο μεγάλος άνδρας της Apple άλλαξε τον τρόπο σκέψης του ηγέτη της Disney.

    jobs_iger

    Το άρθρο αποτελεί ένα πολύ ωραίο ανάγνωσμα και δείχνει τους στενούς δεσμούς που είχαν οι δύο άντρες. Ο Jobs είχε ζητήσει από τον Iger μάλιστα να τον αντικαταστήσει στο συμβούλιο των μετόχων της Apple όταν αυτός θα έφευγε. Η Iger δέχτηκε και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να έχει αυτή την θέση.

    Επίσης διαβάζουμε:

    “Εγώ και ο Steve συχνά θα καθόμασταν μπροστά από έναν πίνακα και θα συζητούσαμε για διάφορες ιδέες. Υπήρχε μια ταύτιση. Αν το σκεφτεί κάποιος τα media είναι ένα σταυροδρόμι μεταξύ του περιεχομένου και της τεχνολογίας. Έχει να κάνει με το να λες μια ιστορία, όπως και με την φωτογραφία αλλά και το βίντεο. Μιλούσαμε πολύ πάνω σε αυτό το θέμα και πιο συγκεκριμένα για το σταυροδρόμι της εξιστόρησης ενός θέματος με τα gadgets”

    Ο Tim Cook σχολιάζει και αυτός και αναφέρει κάτι που εύκολα χαρακτηρίζει και τον ίδιο. Έτσι στο δημοσίευμα του Fortune τόνισε πως ο Iger είναι ένας οραματιστής και πως μπορεί και έχει το θάρρος να ανοιχτεί σε νέα πράγματα χάνοντας επαφή με την ακτή. Πάρα αυτά καταλαβαίνει την ιστορία και την παράδοση της Disney χωρίς όμως να είναι προσκολλημένος σε αυτή.

    Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ και θα καταλάβετε πόσο πολύ ήταν αναμεμιγμένος με την Disney ο Steve Jobs.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles