17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο A14X Bionic επεξεργαστής των Silicon Mac έκανε την εμφάνιση του σε benchmark ξεπερνώντας τον Core i9 της Intel

    Απέχουμε μόλις λίγες μέρες πριν και την έλευση του νεότερου ψηφιακού event της Apple με τίτλο “One more thing” που θα λάβει χώρα αυτή την Τρίτη και που θα εστιάζει στους πρώτους Mac με έναν επεξεργαστή ARM σχεδιασμού της Apple.

    Αυτός ο νέος A14X Bionic επεξεργαστής φαίνεται να έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στο GeekBench 5 και ξεπερνάει σε επιδόσεις τον Core i9 του 16 ιντσών MacBook Pro. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Apple Insider έφερε στο φως τα πρώτα benchmark του επερχόμενου SoC της Apple και μας δείχνει πως οι επιδόσεις του ξεπερνούν αρκετά τον ανταγωνισμό.

    Στο GeekBench, για σύγκριση το 16 ιντσών MacBook Pro πέτυχε 1096 πόντους στο single-core και 6869 πόντους στο multi-core τεστ. Το νέο μοντέλο με το A14X Bionic SoC έφτασε τους 1634 πόντους στο single-core και 7220 πόντους στο multi-core. Μάλιστα, αυτό το αποτέλεσμα αυτό είναι αρκετά μεγαλύτερο από τους 1583 πόντους single και 4198 πόντους multi score που είδαμε από το iPad Air με A14 Bionic.

    Ο λόγος φαίνεται να είναι πως η CPU του A14X Bionic φτάνει μέχρι τα 3,10 GHz, με βασική συχνότητα στα 1,8 GHz. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος χρονισμός που έχουμε δει ποτέ σε Apple Silicon μέχρι σήμερα. Επίσης, τα αποτελέσματα της GPU αναφέρουν 8GB μνήμης RAM.

    *Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.